Strona główna Wiadomości AmRest rozwija nowy koncept Pizza Hut
REKLAMA

Nowy koncept sieci

AmRest rozwija nowy koncept Pizza Hut

Horecanet.pl, 14 maja 2018

Spółka AmRest konsekwentnie realizuje strategię rozwoju marki Pizza Hut w Polsce. Nowa odsłona restauracji z obsługą kelnerską, dostępna dotychczas tylko w Warszawie, już 16 maja zadebiutuje w gdańskiej Galerii Handlowej Forum Gdańsk.
 

Autor:

Pizza Hut w Forum Gdańsk będzie pierwszym lokalem tego konceptu w Trójmieście. Nowy format Pizza Hut to restauracje z pełną obsługą kelnerską, rozszerzonym menu oraz wyjątkowym wystrojem. Centralne miejsce w restauracji zajmuje otwarta kuchnia, która pozwala na śledzenie procesu powstawania posiłku. Wizytówką lokalu jest kamienny piec, w którym wypiekane są pizze przygotowywane przez profesjonalnego pizzamastera. Nowa restauracja oferuje również rozszerzone menu baru sałatkowego, podane w wyjątkowej formie. Wystrój jest przystosowany do różnych potrzeb gości, a lokal podzielony został na strefy funkcjonalne: miejsce dla rodzin z dziećmi na charakterystycznych lożach Pizzy Hut, kameralne stoliki dla par i wygodne fotele dla klientów biznesowych. W sumie na gości gdańskiej restauracji czeka ponad 200 miejsc – 130 na sali oraz 80 na tarasie.

– Debiutujący w połowie 2017 roku koncept to nowa jakość na polskim rynku gastronomicznym – mówi Agata Cieślak, Brand Manager Pizza Hut Dine In. – Odpowiadając na aktualne trendy
i oczekiwania naszych gości, stworzyliśmy nowoczesny, a także funkcjonalny format restauracji, których kluczowym aspektem jest tzw. Pizza Theater: otwarta kuchnia i piec kamienny w centralnym miejscu. Koncept został bardzo dobrze przyjęty przez gości  w Warszawie, dlatego z entuzjazmem podchodzimy do nowych otwarć: już w środę w Gdańsku, a wkrótce również i w Katowicach.

Pizza Hut dynamicznie rozwija nowy format w galeriach handlowych. Od debiutu w połowie 2017 roku otwartych zostało pięć lokali w Warszawie m.in. w Arkadii, Złotych Tarasach, Galerii Północnej, przy Alejach Jerozolimskich i w CH M1 Marki. Kolejna restauracja ruszy już wkrótce, w katowickiej Galerii Libero.
 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Komentarz

Komentarz dnia

Shell Polska: Dzielimy się naszym know-how

Marek Kulesza kierownik ds. rozwoju sieci partnerskiej Shell Polska

BROG B2B © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.