Strona główna Wiadomości maj I edycja Mazury HoReCa festiwal smaków zakończona
REKLAMA

Spotkanie branży

I edycja Mazury HoReCa festiwal smaków zakończona

Horecanet.pl, 25 maja 2016

W dniach 13-14 maja 2016 roku w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury odbyła się pierwsza edycja targów Mazury HoReCa festiwal smaków. W ciągu dwóch dni wydarzenia odwiedzający mogli zapoznać się z ofertą produktową blisko 120 firm z branży hotelarskiej i gastronomicznej.

Autor:

Targom towarzyszył program prelekcji dedykowanych branży hotelarskiej i gastronomicznej. Odbyły się także liczne konkursy kulinarne, zarówno dla profesjonalnych kucharzy jak i dla uczniów szkół gastronomicznych. W konkursie „Gęsina w Restauracji” zwyciężyła potrawa autorstwa Bartłomieja Wrony i Jakuba Rusinka z restauracji „Oranżeria”, zaś najlepsze danie w konkursie „Drób na Polskim Stole” przygotował Krystian Piątek z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 CKP w Garwolinie.

Zielona Budka, producent lodów, które zna chyba każdy Polak, zorganizowała konkurs „Zielona Budka Master Challenge”, który był skierowany zarówno do uczniów szkół o profilu gastronomicznym, jak i profesjonalistów. Zadanie konkursowe w bezpośredni sposób nawiązywało do nowego smaku lodów – karmel z solą. To niebanalne połączenie było prawdziwym wyzwaniem dla 16 zakwalifikowanych do konkursu adeptów sztuki kulinarnej - uczniów szkół gastronomicznych. Wynik ich pracy oceniało profesjonalne jury, któremu również przewodniczył ambasador Zielonej Budki. To samo jury oceniało również 16 profesjonalistów, którzy zakwalifikowali się do finałowej rozgrywki. Najwyżej oceniony został Maciej Pisarek z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej Karamać. Wśród zawodowców główna nagroda trafiła do rąk Jarosława Kina z restauracji „U Rzeźników”.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE 
ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP
DO PEŁNEGO WYDANIA
- link do aktualnego numeru: KWIECIEŃ 2016

Drugiego dnia wydarzenia dominowała formuła B2C i dla odwiedzających przygotowano cały szereg atrakcji, a całą imprezę poprowadził Karol Okrasa. Na kiermaszu kulinarnym „Smaki Regionów” swoje produkty zaprezentowali regionalni wytwórcy serów, pieczywa czy wędlin przyrządzanych według tradycyjnych receptur. Odbył się także Festiwal Food Trucków, gdzie można było spróbować nieco bardziej egzotycznych potraw z całego świata. Wszyscy miłośnicy gotowania mogli wziąć udział w warsztatach wędzenia i peklowania, przyrządzania sushi czy pieczenia chleba. W trakcie bicia rekordu w największej liczbie osób jedzących jednocześnie pierogi firma Delikates rozdała prawie 2 tys. pierogów.
   
W Mazury HoReCa festiwal smaków wzięło w sumie udział 118 firm oraz blisko 50 Profesjonalnych Kupujących z całej Polski. Organizatorzy już teraz rozpoczynają prace nad kolejną edycją. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl
 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Komentarz

Komentarz dnia

Właściciel baru Woda Ognista o ofercie alkoholowej

Patryk Kowalski właściciel Woda Ognista

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG B2B © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Wszelkie prawa zastrzeżone.

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych").
W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Państwa danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku. Poniżej znajdą Państwo podstawowe informacje na ten temat. Proszę pamiętać, że w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości w tym zakresie możesz skontaktować się z nami wysyłając e-mail na adres biuro@brogb2b.pl.


Kto będzie administratorem Państwa danych?
Administratorem Państwa danych będziemy my: BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. z siedzibą w Warszawie (dalej będziemy używać skrótu "BROG B2B"). Szczegółowe informacje dotyczące administratora znajdują się w polityce prywatności.

O jakich danych mówimy?
Chodzi o dane osobowe, które są zbierane w ramach korzystania przez Państwa z naszych usług, w tym portali internetowych i innych funkcjonalności udostępnianych przez BROG B2B (np. subskrypcja bezpłatnych newsletterów czy formularz zamówień).

Dlaczego chcemy przetwarzać Państwa dane?
Przetwarzamy te dane w celach opisanych w polityce prywatności.

Komu możemy przekazać dane?
Zgodnie z obowiązującym prawem Państwa dane możemy przekazywać podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie, np. podwykonawcom naszych usług oraz podmiotom uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa np. sądom lub organom ścigania – oczywiście tylko gdy wystąpią z żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną.

Jakie mają Państwo prawa w stosunku do swoich danych?
Mają Państwo między innymi prawo do żądania dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Mogą Państwo także wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych, zgłosić sprzeciw oraz skorzystać z innych praw wymienionych szczegółowo w Polityce Prywatności. Tam też znajdą Państwo informacje jak zakomunikować nam Twoją wolę skorzystania z tych praw.

UKRYJ TE INFORMACJE