Strona główna Wiadomości luty 16 Kasia Daniłowicz poprowadziła Mikser Kulinarny
REKLAMA

Szef dla Młodych Talentów

Kasia Daniłowicz poprowadziła Mikser Kulinarny

Horecanet.pl, 16 lutego 2017

10 lutego br. w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Warszawie odbył się trzeci Mikser Kulinarny w ramach programu Szef dla Młodych Talentów. Gośćmi wydarzenia były m.in. Kasia Daniłowicz, szefowa kuchni i właścicielka restauracji Olszewskiego 128 we Wrocławiu oraz Malka Kafka, właścicielka sieci Tel Aviv Urban Food.

Autor:

W Mikserze Kulinarnym, zorganizowanym przez sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska, wzięło udział około stu uczniów ze szkół gastronomicznych z województwa mazowieckiego.
 
Pokaz kulinarny, przygotowany w ramach wydarzenia, poprowadziła Kasia Daniłowicz – szefowa kuchni i właścicielka restauracji Olszewskiego 128 we Wrocławiu wyróżniona tytułem Kobieta Szef Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2017. Tematem przewodnim były owoce morza w połączeniu z mięsem, czyli Surf ‘n’ turf, a pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. kaczka z przegrzebkami, purée z orzeszków ziemnych i kalafior curry oraz ośmiornica z chorizo, purée ziemniaczane z sepią, podsuszane pomidorki i salsa verde.
 
Gościem spotkania była także właścicielka sieci Tel Aviv Urban Food, Malka Kafka, która poprowadziła warsztat z przedsiębiorczości i przybliżyła uczniom, jak stworzyć model biznesowy restauracji na jednej kartce papieru.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE 
ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA
- link do aktualnego numeru: LUTY 2016

Uczestnicy Miksera mieli okazję poznać i zobaczyć unikalne owoce morza z oferty Makro, pośród których znalazły się m. in. żywy homar i krab oraz ostrygi, langustynki i ośmiorczki. Prezentację produktową poprowadził Robert Ciechomski, TGM HoReCa w Makro. Szef dla Młodych Talentów to projekt wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w Makro i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.

Partnerem Szefa dla Młodych Talentów jest prestiżowy, międzynarodowy przewodnik po najlepszych restauracjach, hotelach i produktach w Polsce - Żółty Przewodnik Gault & Millau Polska.

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Komentarz

Komentarz dnia

Właściciel restauracji z przewodnika Michelin o personelu

Andrzej Rudnicki-Sipayłło współwłaściciel Merliniego 5 oraz Mokotowska 69

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.