Strona główna Wiadomości 12 Męski duet w Radisson Blu Resort Świnoujście
REKLAMA

Hotel zdradza skład zespołu

Męski duet w Radisson Blu Resort Świnoujście

Horecanet.pl, 12 października 2017

Na czele pierwszego pięciogwiazdkowego hotelu w Świnoujściu stoją Tomasz Majszyk oraz Maciej Łobejko. Obaj mogą się pochwalić wieloletnim doświadczeniem branżowym. Idealnie uzupełniają się kompetencjami, gdyż rozwijali swoją karierę poprzez różne działy – jeden w recepcji, a drugi w gastronomii.

Męski duet w Radisson Blu Resort Świnoujście

Autor:

Tomasz Majszyk jako dyrektor generalny zarządza całym hotelem, w którym znajduje się 340 pokoi z widokiem na Bałtyk. Podlega mu 320 pracowników, którzy swoją codzienną pracą udowadniają, że filozofia marki Radisson Blu – Yes I Can! gwarantuje 100 proc. satysfakcję gości. Pierwsze kroki w hotelarstwie stawiał w recepcji, najpierw w amerykańskich hotelach sieci Starwood, a następnie pełnił funkcję dyrektora w kilku obiektach marki Radisson Blu. Po powrocie do Polski związał się z Accor, po czym kierował butikowym hotelem. Edukację zdobywał za granicą: na Oxfodzie oraz Rochester Institute of Technology w USA. Biegle posługuje się językiem angielskim i rosyjskim, a także dobrze włada ukraińskim i hiszpańskim. Po pracy poznaje uroki Polski na dwóch kołach lub zajmuje się artystyczną obróbką drewna.

XII FORUM PROFIT HOTEL 2017
12 GRUDNIA 2017, SHERATON WARSAW HOTEL
najważniejsze w Polsce spotkanie hotelarzy
-
kliknij po szczegóły -

Maciej Łobejko to zastępca dyrektora, który witał pierwszych gości przekraczających próg hotelu 14 lipca br. Koncentruje się na procesach operacyjnych oraz podnoszeniu jakości świadczonych usług. Prowadzi szkolenia brandowe i z obsługi gości. Miał okazję poznać pracę hotelarza od podszewki jako trainee manager. Potem piął się po szczeblach kariery w gastronomii – najpierw jako manager baru w warszawskim Sheratonie, a następnie dyrektor F&B w Grand Hotel Kraków. Naturalną koleją rzeczy było piastowanie funkcji dyrektora w wysokiej klasy hotelach. Kształcił się w RPA, gdzie ukończył studia wyższe z hotel management. Komunikuje się swobodnie w językach: angielskim, rosyjskim oraz afrykanerskim. Wolne chwile dzieli między rodzinę i swoje sportowe pasje, którymi są rugby oraz krykiet. Interesuje się również kulinariami i enologią.

Radisson Blu Resort, Świnoujście stał się ikoną kurortu – 13-piętrowy hotel góruje nad strefą uzdrowiskową, przyciągając uwagę spacerowiczów. Kompleks, którego projekt wyłoniono w konkursie z SARP, odmienił architektoniczny krajobraz miasta wprowadzając nadmorską śmiałość i rozmach. Jest to pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Polsce zbudowany zgodnie z międzynarodową certyfikacją ekologiczną Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Niezależnym operatorem obiektu jest Zdrojowa Hotels Central Pomerania.
 

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Nowy szef kuchni w Hotelu Kossak

19 października 2017

Komentarz

Komentarz dnia

Janusz Mitulski o polskim rynku

Janusz Mitulski dyrektor ds. rozwoju na Europę Środkowo-Wschodnią i Kraje Bałtyckie Marriott International

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.