Strona główna Wiadomości kwiecień 18 Nowa restauracja w Łodzi
REKLAMA

NAJWAŻNIEJSZE ARTYKUŁY TYGODNIA - HORECANET.PL

Nowa restauracja w Łodzi

Horecanet.pl, 18 kwietnia 2017

Restauracja, która już otworzyła swoje podwoje, mieści się we wnętrzach łódzkiego centrum handlowego Manufaktura. Szefem kuchni Restauracji Faktura, podobnie jak sąsiadującej z nią Manu Cafe, jest Arkadiusz Klimkiewicz, którego fani gotowania mogą pamiętać z udziału w programie Hell’s Kitchen.

Nowa łódzka restauracja

Autor:

Faktura mieści się na parterze dawnego budynku elektrowni, w centralnym punkcie rynku Manufaktury. Wejście znajduje się od strony kina Cinema City. Wystrój łączy w sobie artystyczny klimat Nowego Jorku i ekstrawagancki sznyt Berlina. Za projekt architektoniczny odpowiedzialna była Ewelina Skrzypkowska z Creative Studio, a wykończeniem i aranżacją wnętrza zajęła się Małgorzata Wojdal z pracowni Lilla Home.

Karta będzie zmienić się sezonowo. Zjemy tu np. ceviche z dorsza i krewetek z mlekiem kokosowym i kolendrą. Wśród dań głównych warto wymienić pierś z kaczki z botwiną, młodym burczakiem, kaszą jaglaną i grzybami shitake oraz polędwiczkę wieprzową z kluską śląską w sosie demi glace. W menu znajdziemy też makarony i sałaty, a także lekkie desery w formie musów czekoladowych. Można liczyć również na ciekawą ofertą alkoholi.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE I NOWOCZESNE CZASOPISMO RESTAURATORÓW
!!! ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA !!!
link do aktualnego numeru: MARZEC 2017

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.