Strona główna Wiadomości Nowy szef kuchni w Hilton Garden Inn Kraków Airport
REKLAMA

Zmiany personalne

Nowy szef kuchni w Hilton Garden Inn Kraków Airport

Horecanet.pl, 16 kwietnia 2018

Ster w kuchni restauracji L'atmosphere, mieszczącej się w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport, objął Dawid Grucel - znany z pasji do kuchni międzynarodowej i zamiłowania do produktów regionalnych. Zastąpił na stanowisku Miłosza Kowalskiego.

Autor: Hilton

Dawid Grucel to rozpoznawalna postać w Krakowie – nie tylko jest rodowitym Krakowianinem, ale też od kilku lat jego autorska kuchnia zachwycała podniebienia najpierw gości restauracji Zakładka, gdzie do współpracy zaprosił go właściciel Rafał Targosz, a przez ostatnie dwa lata restauracji Garden w hotelu Art&Garden Residence. Dzięki nowatorskiemu podejściu do klasyków kuchni międzynarodowej, które przedstawiał w zupełnie nowej odsłonie, dowodzona przez niego Garden znalazła się w międzynarodowym przewodniku Gault&Millau Polska 2018. Dla tego młodego szefa kuchni nie była to jednak żadna nowość – jako szef kuchni hotelu Bachledówka  debiutował już w słynnym, żółtym wydawnictwie w  2016 roku.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE
I NIEZALEŻNE CZASOPISMO RESTAURATORÓW

link do aktualnego numeru
LUTY - MARZEC 2018

Jego doświadczenie znacznie wykracza jednak poza granice kraju, gdyż swoją karierę w gastronomii rozwijał w wielu europejskich restauracjach hotelowych, m.in. sieci Radisson SAS. Poprzez liczne podróże, Dawid Grucel łączy dziś w swojej kuchni różne europejskie wpływy, a sezonowość i produkty regionalne grają w jego kuchennych eksperymentach kluczową rolę. Dzięki ogromnemu doświadczeniu, otrzymał zaproszenie do programu Masterchef Polska, gdzie przypadła mu rola konsultanta kulinarnego. Dawid Grucel jest także członkiem National Polish Culinary Team 2018.
Głównym zadaniem nowego szefa kuchni w Hilton Garden Inn Kraków Airport będzie zarządzanie podległym zespołem, tworzonym przez profesjonalistów z pasją do gotowania i gościnności. Dawid Grucel będzie na bieżąco, w oparciu o sezonowe produkty, modyfikował swoje autorskie karty menu oraz ofertę fine dining. Ważnym zadaniem dla niego będzie też kontynuacja współpracy z krakowskim Domem Fundacji Ronalda McDonalda, w ramach społecznej odpowiedzialności biznesu spółki Kraków Airport Hotel zarządzającej tym balickim hotelem. 

Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport, znajduje się tuż przy terminalu lotniska Kraków Airport, 12 km od historycznej części miasta. W obiekcie mieści się  155 pokoi. Z myślą o turystach biznesowych przygotowano przestronne centrum konferencyjne (dziewięć sal konferencyjnych oraz jedną salę posiedzeń) oraz całodobowe centrum biznesowe. Na szczególną uwagę zasługuje urozmaicona oferta Restauracji L’atmosphere, nagrodzonej czapką Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska. Hotel oferuje także udział w światowym programie lojalnościowym Hilton Honors.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Komentarz

Komentarz dnia

Silver tsunami - nowa grupa gości hoteli

Robert Moskwa dyrektor marketingu i sprzedaży Uzdrowisko Konstancin-Zdrój

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG B2B © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.