Strona główna Wiadomości Nowy szef w Belvedere
REKLAMA

NAJWAŻNIEJSZE ARTYKUŁY TYGODNIA - HORECANET.PL

Nowy szef w Belvedere

Horecanet.pl, 22 września 2017

Popularny szef kuchni dołączył do załogi restauracji. Sebastian Olma został szefem kreatywnym. Artur Zymerman prezes Belvedere Gourmet Group opowiada o planach związanych z tą zmianą.

Sebastian Olma w Belvedere

Autor:

Restauracja Belvedere od lat znana jest z bardzo wysokich wymagań stawianych nowym osobom w zespole. Jak to się stało, że coraz częściej otwiera ona drzwi dla młodych utalentowanych ludzi, którzy pragną zdobyć rynek polskiej gastronomii?
Artur Zymerman: Słowa „coraz częściej” sugerują, że miała w tym względzie miejsce jakaś rewolucja w ostatnim czasie (uśmiech). A przecież drzwi Belvedere zawsze były otwarte dla młodych ambitnych ludzi. Wyznajemy bardzo prostą filozofię – w kuchni, tak jak w życiu – entuzjazm młodości powinien się łączyć z pewną ręką bardziej doświadczonych mistrzów kuchni. Daje to niezmiennie inspirujący rezultat, którego głównymi beneficjentami są goście naszej restauracji.

Kolejnych członków zespołu Belvedere dobiera Pan niezwykle starannie. Jakie wymagania trzeba spełnić, by otrzymać szansę uczenia się od najlepszych?
A.Z.: Przede wszystkim chęć do nauki oraz pewna wizja całości pracy restauracji. Lubię myśleć o Belvedere jak o doskonałym mechanizmie, w którym każdy, nawet najmniejszy trybik ma znaczenie. Klienta, który do nas przychodzi, interesuje przede wszystkim wyjątkowy smak potraw, jednak nie mniej liczy się dla niego również sposób ich serwowania, jakość obsługi oraz szczególny wystrój restauracji. Od nowego pracownika wymagamy przede wszystkim zrozumienia tej całościowej misji, przy pomocy której staramy się uwieść naszych gości.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE
RAPORT 2017
- kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem

Co sprawiło, że spośród wielu kandydatów na stanowisko Szefa Kreatywnego restauracji Belvedere wybrał Pan właśnie Sebastiana Olmę?
A.Z.: Sebastian jest osobą młodą i niesamowicie dynamiczną, nigdy nie zapomina jednak o swoich korzeniach, czyli o polskiej kuchni. Tak jak wspomniałem wcześniej, właśnie o połączenie podobnych cech najbardziej nam chodzi w Belvedere. Menu przygotowane przez nowego Szefa Kreatywnego będzie nacechowane zarówno elegancją, jak i nowoczesnością.

Proszę zdradzić, czy powinniśmy spodziewać się rewolucji w menu, czy też postawił Pan na kontynuację kursu wyznaczonego przez Marcina Przybysza, dotychczasowego Szefa Kreatywnego restauracji?
A.Z.: Nie wiem, czy powinienem zdradzać taką tajemnicę (śmiech)! Nie nazwałbym kuchni Sebastiana Olmy rewolucyjną, przynajmniej w tradycyjnym tego słowa znaczeniu. Jego menu stanowi hołd dla polskiej kuchni w najlepszym wydaniu. Gdybym jednak powiedział, że nie powinniśmy się spodziewać żadnych niespodzianek… cóż, przesadziłbym, i to mocno.
 
Jakich trzech słów użyłby Pan, żeby opisać kartę inspirowaną pomysłami Sebastiana Olmy? Chodzi mi o pierwsze określenia, jakie przychodzą Panu do głowy.
A.Z.: Smak, obfitość i elegancja. Uczta czeka nie tylko nasze podniebienia. Również forma serwowanych dań będzie wyjątkowa. Sebastian to perfekcjonista, dla którego każdy detal jest niezmiernie ważny. Goście restauracji Belvedere z pewnością mogą oczekiwać menu, które zadowoli nawet najbardziej wyrafinowane gusta.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Komentarz

Komentarz dnia

Michał Czeladzki o wołowinie

Michał Czeladzki szef kuchni Marcelino Chleb i Wino

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG B2B © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Wszelkie prawa zastrzeżone.

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych").
W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Państwa danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku. Poniżej znajdą Państwo podstawowe informacje na ten temat. Proszę pamiętać, że w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości w tym zakresie możesz skontaktować się z nami wysyłając e-mail na adres biuro@brogb2b.pl.


Kto będzie administratorem Państwa danych?
Administratorem Państwa danych będziemy my: BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. z siedzibą w Warszawie (dalej będziemy używać skrótu "BROG B2B"). Szczegółowe informacje dotyczące administratora znajdują się w polityce prywatności.

O jakich danych mówimy?
Chodzi o dane osobowe, które są zbierane w ramach korzystania przez Państwa z naszych usług, w tym portali internetowych i innych funkcjonalności udostępnianych przez BROG B2B (np. subskrypcja bezpłatnych newsletterów czy formularz zamówień).

Dlaczego chcemy przetwarzać Państwa dane?
Przetwarzamy te dane w celach opisanych w polityce prywatności.

Komu możemy przekazać dane?
Zgodnie z obowiązującym prawem Państwa dane możemy przekazywać podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie, np. podwykonawcom naszych usług oraz podmiotom uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa np. sądom lub organom ścigania – oczywiście tylko gdy wystąpią z żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną.

Jakie mają Państwo prawa w stosunku do swoich danych?
Mają Państwo między innymi prawo do żądania dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Mogą Państwo także wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych, zgłosić sprzeciw oraz skorzystać z innych praw wymienionych szczegółowo w Polityce Prywatności. Tam też znajdą Państwo informacje jak zakomunikować nam Twoją wolę skorzystania z tych praw.

UKRYJ TE INFORMACJE