Strona główna Wiadomości Nowy szef w Belvedere
REKLAMA

NAJWAŻNIEJSZE ARTYKUŁY TYGODNIA - HORECANET.PL

Nowy szef w Belvedere

Horecanet.pl, 22 września 2017

Popularny szef kuchni dołączył do załogi restauracji. Sebastian Olma został szefem kreatywnym. Artur Zymerman prezes Belvedere Gourmet Group opowiada o planach związanych z tą zmianą.

Sebastian Olma w Belvedere

Autor:

Restauracja Belvedere od lat znana jest z bardzo wysokich wymagań stawianych nowym osobom w zespole. Jak to się stało, że coraz częściej otwiera ona drzwi dla młodych utalentowanych ludzi, którzy pragną zdobyć rynek polskiej gastronomii?
Artur Zymerman: Słowa „coraz częściej” sugerują, że miała w tym względzie miejsce jakaś rewolucja w ostatnim czasie (uśmiech). A przecież drzwi Belvedere zawsze były otwarte dla młodych ambitnych ludzi. Wyznajemy bardzo prostą filozofię – w kuchni, tak jak w życiu – entuzjazm młodości powinien się łączyć z pewną ręką bardziej doświadczonych mistrzów kuchni. Daje to niezmiennie inspirujący rezultat, którego głównymi beneficjentami są goście naszej restauracji.

Kolejnych członków zespołu Belvedere dobiera Pan niezwykle starannie. Jakie wymagania trzeba spełnić, by otrzymać szansę uczenia się od najlepszych?
A.Z.: Przede wszystkim chęć do nauki oraz pewna wizja całości pracy restauracji. Lubię myśleć o Belvedere jak o doskonałym mechanizmie, w którym każdy, nawet najmniejszy trybik ma znaczenie. Klienta, który do nas przychodzi, interesuje przede wszystkim wyjątkowy smak potraw, jednak nie mniej liczy się dla niego również sposób ich serwowania, jakość obsługi oraz szczególny wystrój restauracji. Od nowego pracownika wymagamy przede wszystkim zrozumienia tej całościowej misji, przy pomocy której staramy się uwieść naszych gości.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE
RAPORT 2017
- kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem

Co sprawiło, że spośród wielu kandydatów na stanowisko Szefa Kreatywnego restauracji Belvedere wybrał Pan właśnie Sebastiana Olmę?
A.Z.: Sebastian jest osobą młodą i niesamowicie dynamiczną, nigdy nie zapomina jednak o swoich korzeniach, czyli o polskiej kuchni. Tak jak wspomniałem wcześniej, właśnie o połączenie podobnych cech najbardziej nam chodzi w Belvedere. Menu przygotowane przez nowego Szefa Kreatywnego będzie nacechowane zarówno elegancją, jak i nowoczesnością.

Proszę zdradzić, czy powinniśmy spodziewać się rewolucji w menu, czy też postawił Pan na kontynuację kursu wyznaczonego przez Marcina Przybysza, dotychczasowego Szefa Kreatywnego restauracji?
A.Z.: Nie wiem, czy powinienem zdradzać taką tajemnicę (śmiech)! Nie nazwałbym kuchni Sebastiana Olmy rewolucyjną, przynajmniej w tradycyjnym tego słowa znaczeniu. Jego menu stanowi hołd dla polskiej kuchni w najlepszym wydaniu. Gdybym jednak powiedział, że nie powinniśmy się spodziewać żadnych niespodzianek… cóż, przesadziłbym, i to mocno.
 
Jakich trzech słów użyłby Pan, żeby opisać kartę inspirowaną pomysłami Sebastiana Olmy? Chodzi mi o pierwsze określenia, jakie przychodzą Panu do głowy.
A.Z.: Smak, obfitość i elegancja. Uczta czeka nie tylko nasze podniebienia. Również forma serwowanych dań będzie wyjątkowa. Sebastian to perfekcjonista, dla którego każdy detal jest niezmiernie ważny. Goście restauracji Belvedere z pewnością mogą oczekiwać menu, które zadowoli nawet najbardziej wyrafinowane gusta.

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Komentarz

Komentarz dnia

Ekspert o systemach motywacyjnych w hotelu

Robert Węglarz właściciel firmy szkoleniowo-doradczej Alchemia Hotelarstwa

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.