Strona główna Wiadomości ORZO otwiera kolejny lokal i wprowadza nowe menu
REKLAMA

Tylko u nas!

ORZO otwiera kolejny lokal i wprowadza nowe menu

Horecanet.pl, 12 kwietnia 2018

Marka, która aktualnie posiada dwie restauracje – w Warszawie i Krakowie, przygotowuje się do otwarcia kolejnej, tym razem w Poznaniu. Nowy lokal zostanie otwarty za ok. dwa miesiące, przy ul. Garbary 67.

ORZO otwiera kolejny lokal i wprowadza nowe menu

Autor: ORZO

- Mamy już podpisane umowy na otwarcie następnych ORZO w różnych miejscach w Polsce, w tym także w magicznym Koneserze w Warszawie – mówi Piotr Kwaśniewski, jeden z właścicieli. – Nieustająco szukamy nowych lokali. Zarówno tych największych, jak i mniejszych. Właściciele i pośrednicy nieruchomości sami się do nas zgłaszają, podobnie jak potencjalni franczyzobiorcy. Mamy bardzo szybkie tempo i na razie rozwijamy się samodzielnie, ale nie zawieszamy żadnych rozmów – dodaje.

- Nad nowym konceptem w segmencie fast casual dining pracowaliśmy kilka kwartałów. Ostatnie dwa miesiące zaledwie utwierdziło nas w słuszności wszystkich podjętych decyzji. Nie jesteśmy na szczęście amatorami i nie robimy tego po raz pierwszy, dla niektórych z nas jest to nawet już siódmy koncept i sukces konceptu restauracyjnego na przestrzeni zaledwie pięciu lat od stworzenia naszej pierwszej restauracji, czyli Aioli – podkreśla Marcin Wroński, drugi z twórców.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE
I NIEZALEŻNE CZASOPISMO RESTAURATORÓW

link do aktualnego numeru
LUTY - MARZEC 2018

Jak tłumaczy Piotr Kwaśniewski za ORZO stoją najlepsi profesjonaliści w swoich obszarach w naszym kraju. Kuchnię stworzył Tadeusz Muller, z którym właściciele pracują od ponad pięciu lat. Za konceptem i marką stoi agencja Planoia, należąca do prowadzącego ją Maćka Żakowskiego. - Nikt w Polsce nie tworzy z taką odwagą i pasją, doskonale się w tym uzupełniamy. Szukamy przełomu, a nie samego bezpieczeństwa – zaznacza.

Szefowie ORZO przygotowali także nowe dania, których już mogą skosztować goście restauracji. W menu znalazły się m.in. poniższe pozycje:
Gniocchi - wykonane jest ze starannie wyselekcjonowanych produktów: charakterystycznego jajka molet, wegańskiego demiglace, pieczonej kolorowej marchwi i bezglutenowego gniocchi szpinakowego. Podążając za trendem slow-food, poświęcamy potrawie wiele czasu, aby uzyskać najszlachetniejszy smak. Prace nad demiglace rozpoczynamy od opalenia w piecu minimum 12 warzyw, a kończymy na dwunastogodzinnym gotowaniu. Dzięki temu procesowi uzyskujemy niebywałą esencję, która jest bogata w najpyszniejsze smaki i aromaty. Używanie jajek najwyższej jakości i tylko z wolnego wybiegu, gwarantuje perfekcyjną strukturę jajka molet. Gotujemy je w 63 stopniach przez 45 minut, dzięki czemu uzyskujemy charakterystycznie ścięte białko w formie klarownej galaretki i lejące się żółtko, dzięki czemu jajko jest lekko strawne i nie powoduje wzdęć.

Quinoa Protein Bowl - to świeża i pożywna sałatka łącząca w sobie wartości pełnoziarnistych zbóż i świeżych warzyw. Klasyczne pieczywo zastępujemy krakersem z mąki z ciecierzycy, sezamu, gotowanych ziaren białej komosy ryżowej i naturalnego miodu. Całość dopełnia sos na bazie pasty tahini i świeżo wyciśniętego soku z czerwonej kapusty, który zapewnia sporą dawkę witamin A i C.

Crispy Pullet Beef Barbeque -  to najlepszej jakości włoskie pomidory, karmel z cukru muskovado, sos worcester i autorski sos BBQ szefa kuchni. Danie uzupełnia czarna bułka barwiona węglem aktywnym, który oczyszcza nasz przewód pokarmowy z niepożądanych substancji. Nieodłączną częścią potrawy jest także salsa jalapeño, tworzona z meksykańskich świeżych papryczek, które dodają wyrazistej ostrości. Wykorzystana wołowina jest długo pieczona, panierowana w panko i wykańczana według tajnej receptury.

Tikka Masala Tacos - Z uwagi na międzynarodowy zespół, który współtworzy naszą restaurację, zależy nam, aby każdy mógł odzwierciedlić siebie i swoje korzenie w przygotowywanych daniach. Wspaniały Bala, mieszkający od pięciu lat w Polsce, przekazał nam domową recepturę na sos, który pamięta z lat dzieciństwa, które spędził w Indiach. W Tikka Masala Tacos wykorzystujemy mięso z kurczaka – wielu hindusów odrzuca jedzenie wołowiny i wieprzowiny. Głównymi składnikami ich diety są mięso drobiowe, owoce morza z dodatkiem wyrazistych sosów. Do wykonania naszej salsy używamy papryki zbliżonej najbardziej do tej, która królowała w domu Baliego – jalapeno, dodajemy także świeżego ananasa i kolendrę, która idealnie łączy wszystkie smaki. Sos natomiast przygotowywany jest na bazie pomidorów, kurkumy, jogurtu, ziaren kolendry, kminu rzymskiego oraz ostrej papryczki.

Papas And Calmaras Fritos - Papas And Calmaras Fritos to hiszpańsko przygotowane kalmary, domowe frytki i domowe ziemniaczki. Potrawa swoją inspirację odnalazła w Andaluzji, gdzie ziemniaki i potrawy ziemniaczane cieszą się szczególną popularnością. Danie uzupełnia wykonywany według autorskiego przepisu ketchup kimchi, który dla wzmocnienia aromatu wykorzystuje koreańską paprykę wędzoną gochujang. Kimchi jest potrawą bogatą w błonnik, witaminy i mikroelementy, dzięki czemu serwowane danie jest nie tylko pyszne, ale i zdrowe.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Komentarz

Komentarz dnia

Właściciel baru Woda Ognista o ofercie alkoholowej

Patryk Kowalski właściciel Woda Ognista

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG B2B © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Wszelkie prawa zastrzeżone.

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych").
W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Państwa danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku. Poniżej znajdą Państwo podstawowe informacje na ten temat. Proszę pamiętać, że w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości w tym zakresie możesz skontaktować się z nami wysyłając e-mail na adres biuro@brogb2b.pl.


Kto będzie administratorem Państwa danych?
Administratorem Państwa danych będziemy my: BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. z siedzibą w Warszawie (dalej będziemy używać skrótu "BROG B2B"). Szczegółowe informacje dotyczące administratora znajdują się w polityce prywatności.

O jakich danych mówimy?
Chodzi o dane osobowe, które są zbierane w ramach korzystania przez Państwa z naszych usług, w tym portali internetowych i innych funkcjonalności udostępnianych przez BROG B2B (np. subskrypcja bezpłatnych newsletterów czy formularz zamówień).

Dlaczego chcemy przetwarzać Państwa dane?
Przetwarzamy te dane w celach opisanych w polityce prywatności.

Komu możemy przekazać dane?
Zgodnie z obowiązującym prawem Państwa dane możemy przekazywać podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie, np. podwykonawcom naszych usług oraz podmiotom uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa np. sądom lub organom ścigania – oczywiście tylko gdy wystąpią z żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną.

Jakie mają Państwo prawa w stosunku do swoich danych?
Mają Państwo między innymi prawo do żądania dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Mogą Państwo także wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych, zgłosić sprzeciw oraz skorzystać z innych praw wymienionych szczegółowo w Polityce Prywatności. Tam też znajdą Państwo informacje jak zakomunikować nam Twoją wolę skorzystania z tych praw.

UKRYJ TE INFORMACJE