Strona główna Wiadomości ORZO otwiera kolejny lokal i wprowadza nowe menu
REKLAMA

Tylko u nas!

ORZO otwiera kolejny lokal i wprowadza nowe menu

Horecanet.pl, 12 kwietnia 2018

Marka, która aktualnie posiada dwie restauracje – w Warszawie i Krakowie, przygotowuje się do otwarcia kolejnej, tym razem w Poznaniu. Nowy lokal zostanie otwarty za ok. dwa miesiące, przy ul. Garbary 67.

ORZO otwiera kolejny lokal i wprowadza nowe menu

Autor: ORZO

- Mamy już podpisane umowy na otwarcie następnych ORZO w różnych miejscach w Polsce, w tym także w magicznym Koneserze w Warszawie – mówi Piotr Kwaśniewski, jeden z właścicieli. – Nieustająco szukamy nowych lokali. Zarówno tych największych, jak i mniejszych. Właściciele i pośrednicy nieruchomości sami się do nas zgłaszają, podobnie jak potencjalni franczyzobiorcy. Mamy bardzo szybkie tempo i na razie rozwijamy się samodzielnie, ale nie zawieszamy żadnych rozmów – dodaje.

- Nad nowym konceptem w segmencie fast casual dining pracowaliśmy kilka kwartałów. Ostatnie dwa miesiące zaledwie utwierdziło nas w słuszności wszystkich podjętych decyzji. Nie jesteśmy na szczęście amatorami i nie robimy tego po raz pierwszy, dla niektórych z nas jest to nawet już siódmy koncept i sukces konceptu restauracyjnego na przestrzeni zaledwie pięciu lat od stworzenia naszej pierwszej restauracji, czyli Aioli – podkreśla Marcin Wroński, drugi z twórców.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE
I NIEZALEŻNE CZASOPISMO RESTAURATORÓW

link do aktualnego numeru
LUTY - MARZEC 2018

Jak tłumaczy Piotr Kwaśniewski za ORZO stoją najlepsi profesjonaliści w swoich obszarach w naszym kraju. Kuchnię stworzył Tadeusz Muller, z którym właściciele pracują od ponad pięciu lat. Za konceptem i marką stoi agencja Planoia, należąca do prowadzącego ją Maćka Żakowskiego. - Nikt w Polsce nie tworzy z taką odwagą i pasją, doskonale się w tym uzupełniamy. Szukamy przełomu, a nie samego bezpieczeństwa – zaznacza.

Szefowie ORZO przygotowali także nowe dania, których już mogą skosztować goście restauracji. W menu znalazły się m.in. poniższe pozycje:
Gniocchi - wykonane jest ze starannie wyselekcjonowanych produktów: charakterystycznego jajka molet, wegańskiego demiglace, pieczonej kolorowej marchwi i bezglutenowego gniocchi szpinakowego. Podążając za trendem slow-food, poświęcamy potrawie wiele czasu, aby uzyskać najszlachetniejszy smak. Prace nad demiglace rozpoczynamy od opalenia w piecu minimum 12 warzyw, a kończymy na dwunastogodzinnym gotowaniu. Dzięki temu procesowi uzyskujemy niebywałą esencję, która jest bogata w najpyszniejsze smaki i aromaty. Używanie jajek najwyższej jakości i tylko z wolnego wybiegu, gwarantuje perfekcyjną strukturę jajka molet. Gotujemy je w 63 stopniach przez 45 minut, dzięki czemu uzyskujemy charakterystycznie ścięte białko w formie klarownej galaretki i lejące się żółtko, dzięki czemu jajko jest lekko strawne i nie powoduje wzdęć.

Quinoa Protein Bowl - to świeża i pożywna sałatka łącząca w sobie wartości pełnoziarnistych zbóż i świeżych warzyw. Klasyczne pieczywo zastępujemy krakersem z mąki z ciecierzycy, sezamu, gotowanych ziaren białej komosy ryżowej i naturalnego miodu. Całość dopełnia sos na bazie pasty tahini i świeżo wyciśniętego soku z czerwonej kapusty, który zapewnia sporą dawkę witamin A i C.

Crispy Pullet Beef Barbeque -  to najlepszej jakości włoskie pomidory, karmel z cukru muskovado, sos worcester i autorski sos BBQ szefa kuchni. Danie uzupełnia czarna bułka barwiona węglem aktywnym, który oczyszcza nasz przewód pokarmowy z niepożądanych substancji. Nieodłączną częścią potrawy jest także salsa jalapeño, tworzona z meksykańskich świeżych papryczek, które dodają wyrazistej ostrości. Wykorzystana wołowina jest długo pieczona, panierowana w panko i wykańczana według tajnej receptury.

Tikka Masala Tacos - Z uwagi na międzynarodowy zespół, który współtworzy naszą restaurację, zależy nam, aby każdy mógł odzwierciedlić siebie i swoje korzenie w przygotowywanych daniach. Wspaniały Bala, mieszkający od pięciu lat w Polsce, przekazał nam domową recepturę na sos, który pamięta z lat dzieciństwa, które spędził w Indiach. W Tikka Masala Tacos wykorzystujemy mięso z kurczaka – wielu hindusów odrzuca jedzenie wołowiny i wieprzowiny. Głównymi składnikami ich diety są mięso drobiowe, owoce morza z dodatkiem wyrazistych sosów. Do wykonania naszej salsy używamy papryki zbliżonej najbardziej do tej, która królowała w domu Baliego – jalapeno, dodajemy także świeżego ananasa i kolendrę, która idealnie łączy wszystkie smaki. Sos natomiast przygotowywany jest na bazie pomidorów, kurkumy, jogurtu, ziaren kolendry, kminu rzymskiego oraz ostrej papryczki.

Papas And Calmaras Fritos - Papas And Calmaras Fritos to hiszpańsko przygotowane kalmary, domowe frytki i domowe ziemniaczki. Potrawa swoją inspirację odnalazła w Andaluzji, gdzie ziemniaki i potrawy ziemniaczane cieszą się szczególną popularnością. Danie uzupełnia wykonywany według autorskiego przepisu ketchup kimchi, który dla wzmocnienia aromatu wykorzystuje koreańską paprykę wędzoną gochujang. Kimchi jest potrawą bogatą w błonnik, witaminy i mikroelementy, dzięki czemu serwowane danie jest nie tylko pyszne, ale i zdrowe.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Komentarz

Komentarz dnia

Silver tsunami - nowa grupa gości hoteli

Robert Moskwa dyrektor marketingu i sprzedaży Uzdrowisko Konstancin-Zdrój

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG B2B © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.