Strona główna Wiadomości Organic Coffee o trendach w menu
REKLAMA

Tylko u nas!

Organic Coffee o trendach w menu

Horecanet.pl, 13 listopada 2017

Co roku marzymy o pięknej, polskiej złotej jesieni, na ogół jednak pogoda płata nam figle. Układając zatem menu sezonowe, raczej skupiamy się na tym, czego mogą potrzebować klienci, chowając się w zacisznej kawiarni przed zacinającym deszczem i przenikliwym wiatrem. A goście w taki czas przede wszystkim potrzebują… pięknych zapachów i rozgrzania.

Autor: Organic Coffee

Staramy się więc zadbać o to, by kawiarnie w jesiennym okresie wypełniały zapachy imbiru, cynamonu, czekolady i pomarańczy. W tym roku nasi goście mogą wybrać spośród dwóch pozycji kawowych: Pierniczkowe Latte lub Orange Mochaccino – bardzo ciekawie podane, zresztą. Syropy do obu kaw przygotowujemy na miejscu, w kawiarniach, z ekologicznych i naturalnych składników. Zwłaszcza to doceniają stali klienci, często bowiem udaje się przygotować taki syrop bez cukru, choć jest słodki.

Co kwartał bardzo skupiamy się nad ofertą napojów herbacianych, które cieszą się w naszych lokalach ogromną popularnością. Przygotowujemy je na bazie bardzo dobrej jakości, ekologicznych herbat lub ziół, często są to również po prostu napary np. z imbiru z miodem i cytryną. Komponując odpowiednie propozycje dbamy o to, by były dobrane tak, żeby oprócz smaku zachęcały zdrowotnymi właściwościami. Tegoroczny Czarny Bez na Odporność przygotowywany jest na bazie owoców czarnego bzu, który ma genialne właściwości – z pewnością warto pić go, kiedy za oknem jesienna plucha. Dodając do niego świeży imbir i miód tworzymy idealną kompozycję na chłodne dni. Z kolei Malinowa Pomarańcza to porządna dawka witaminy C o słodkim, malinowym smaku.

CZASOPISMO SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE I NOWOCZESNE CZASOPISMO BRANŻY
!!! ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA !!!
 link do aktualnego numeru: WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2017

Jesień zachęca również do ciepłych śniadań. Dlatego wzbogaciliśmy śniadaniowe menu o pozycje takie jak: tosty (mięsne oraz wegetariańskie) z sałatką czy wegańskie gofry z owocami. Niepodzielnie jednak od dawna w śniadaniowej ofercie króluje kokosowa jaglanka z bakaliami i pieczonym jabłkiem. Zachęcam do spróbowania jesiennych nowości.

Autorem jest Ewelina Błaszczyk
współwłaścicielka sieci Organic Coffee

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Komentarz

Komentarz dnia

Szef kuchni Hotelu Mikołajki o menu na zimę

Tomasz Milewski szef kuchni Hotel Mikołajki

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.