powiększ tekst
Strona główna Wiadomości 2011 kwiecień 26 Przegląd oprogramowania dla gastronomii

Sprawne zarządzanie lokalem poprzez system IT

Przegląd oprogramowania dla gastronomii

źródło: Horecanet.pl, 26.04.2011 (zaktualizowany 25.04.2011 22:52)
Właściciele restauracji, kawiarni, pubów czy hoteli coraz częściej dostrzegają zalety komputerowych systemów zarządzania. Jak podkreślają producenci oprogramowania, pierwszą i najbardziej widoczną zaletą jest usprawnienie obsługi w lokalu.
Przegląd oprogramowania dla gastronomii
Komputerowy system kontroli zwiększa zyski o 15 proc.Autor: Shutterstock
Przekłada się ono bezpośrednio na efektywność pracy barmanów, kelnerów i kucharzy a przez to na satysfakcję klientów.

Firma S2Next zaznacza, że wykorzystanie oprogramowania w gastronomii zdecydowanie przyspiesza tworzenie dokumentów, analiz sprzedaży czy zamówień towaru. Wdrożenie systemu komputerowego do hotelu usprawnia i automatyzuje pracę recepcji, eliminuje pomyłki związane np. z rezerwacjami, przekazywaniem rachunków gastronomicznych na rachunek hotelowy gościa czy rozliczaniem meldunku oraz ułatwia wypełnianie setek dokumentów.

Statystyki pokazują, że system kontroli wspomagany systemem komputerowym pozwala na zwiększenie zysku o 15 proc. Dzieje się tak dzięki zredukowaniu aż o 85 proc. strat wynikających z błędów personelu, złego dozowania artykułów oraz kradzieży.

Przedstawiciele FoodSoft.PL zwracają uwagę na to, że w obecnych czasach rozwiązania IT kierowane dla rynku gastronomicznego są bardzo rozbudowane. Pakiety oprogramowania dedykowane dla tego segmentu rynku zawierają coraz więcej raportów oraz prowadzą do dokładniejszego rozliczenia sprzedaży i magazynu.

– Dla osób szukających oprogramowania dla gastronomii kluczową kwestią jest łatwość obsługi, bogata funkcjonalność, stabilność działania, znajomość oprogramowania przez zatrudniany personel oraz kompatybilność ze sprzętem działającym na rynku: stanowiskami POS, przenośnymi bonownikami, drukarkami kuchennymi czy systemami przywoływania. Spełnienie tych warunków przez system ułatwia zarządzanie lokalem i zwiększa rentowność. Warto pamiętać, że program powinien umożliwiać tworzenie raportów, rozliczanie magazynów i zużycia poszczególnych surowców, właśnie to pozwoli na pełną kontrolę lokalu. Bardzo ważną sprawą pozostaje serwis, który nawet w godzinach nocnych będzie mógł rozwiązać
niespodziewane problemy. Właśnie za odpowiedzialność i doświadczenie cenią nas nasi klienci – mówi Michał Czwojdziński Wiceprezes Zarządu ds. Handlowych firmy Softech.

Poniżej prezentujemy aktualne oferty oprogramowania dla gastronomii wiodących firm na polskim rynku.

Adith Technologies

X2Manager Aplikacja zarządzająca lokalem gastronomicznym. Jest to serce systemu „X2System” dla gastronomii. To w tym programie użytkownik może definiować słowniki operatorów, kontrahentów, programów lojalnościowych, rejonizacji oraz bardzo rozbudowane słowniki surowców, półproduktów, usług oraz wyrobów gotowych. X2Manager umożliwia prowadzenie gospodarki wielo magazynowej opartej o zarządzanie dokumentami magazynowymi, inwentaryzację, produkcję czy receptury. Umożliwia również kontrolę finansową oraz personalną. Pozwala zarządzać komunikacją pomiędzy użytkownikami w sieci, realizuje system automatycznych kontrolek ostrzegawczych. Posiada również wiele innych, koniecznych do profesjonalnego zarządzania lokalem funkcji.

X2Kasa Aplikacja kelnerska oparta o technologię ekranów dotykowych (TouchScreen), realizująca obsługę stolików i rachunków. Dzięki niej kelner może zakładać nowe rachunki/stoliki, dzielić i łączyć je, nabijać pozycje proste oraz złożone – modyfikowane, prowadzić politykę lojalnościową oraz rabatową, komunikować się z kuchnią/barem, zamykać transakcje na różne formy płatności, wystawiać faktury VAT. Umożliwia również rozpoznawanie numerów telefonów dzwoniących do lokalu klientów dzięki czemu usprawnia realizację zamówień na wynos czy na dostawę. Pokazuje również na mapie gdzie znajduje się adres dostawy. X2Kasa posiada również szereg dodatkowych funkcji, które w sposób zdecydowany usprawniają pracę załogi.

X2Sys Bezobsługowa aplikacja realizująca wiele procesów zachodzących w systemie.

X2Raport Aplikacja raportująca, dzięki której możliwe jest korzystanie z bardziej i mniej skomplikowanych raportów tworzonych pod konkretnego klienta. W programie tym mogą być wykorzystywane tylko te raporty, które interesują konkretnych użytkowników systemu X2ADRS Kompletny i autonomiczny system synchronizujący dane w sieci lokali. Dzięki temu modułowi nasi klienci mogą prowadzić swój biznes oparty o sieć wielu lokali. Dane synchronizują się automatycznie i nie wymagają ingerencji użytkownika. Wszystko dzieje się natychmiast.

X2Mail Oprogramowanie, umożliwiające generowanie automatycznych maili do określonych osób zawierających istotne z punktu widzenia użytkownika informacje. Dzięki tej aplikacji można być automatycznie, bez udziału użytkowników, informowanym o takich sytuacjach jak kończące się surowce, przekroczone ilości wykonanych storn czy chociażby o średniej sprzedaży. To Klient samodzielnie deklaruje jakiego rodzaju informacje mają być do niego wysyłane i kiedy. Dodatkową cechą X2Mail jest możliwość bezpośredniego i automatycznego komunikowania się z X2System przy pomocy jednego z najpopularniejszych komunikatorów internetowych.

X2Code Aplikacja ułatwia realizację zamówień „dostawy do domu” w sposób automatyczny, w którym kierowcy nie muszą się komunikować z obsługą w celu pobrania informacji o trasie dostawy i produktach, które pod zadany adres należy dowieźć.

X2Mobile

Jest to program instalowany na przenośnych urządzeniach, które kelnerzy mogą nosić przy sobie. Dzięki temu zamówienie może być nabijane już przy stoliku i natychmiast jest widoczne przez dział produkcji kuchni czy baru.

X2KDS

Nowoczesne rozwiązanie zastępujące starą technologię wysyłania zamówień produkcyjnych w formie wydruku na drukarkę zamówień produkcyjnych. X2KDS to rozwiązanie sprzętowe, które wyświetla zamówienie na ekranie i umożliwia kucharzowi przekazanie informacji np. o wykonaniu potrawy do kelnera.

X2MultiTable

Jest to aplikacja, dzięki której możliwe jest tworzenie zamówienia samodzielnie przez klienta restauracji. Bardzo nowoczesne rozwiązanie oparte o stoliki Microsoft Surface. Dzięki tej technologii stół, na którym dotychczas można było spożywać potrawy staje się również multimedialną kartą menu. Stolik dodatkowo potrafi rozpoznawać przedmioty, które się na nim znajdują. Następuje zatem interakcja między X2System a klientem. System usprawnia obsługę klienta a także podnosi prestiż lokalu.

Ile to kosztuje?

Klienci firmy Adith Technologies są w stanie prowadzić swoją działalność gastronomiczną zakupując licencje w wersji podstawowej w cenie 1690 zł netto. Dla klientów bardziej wymagających firma przygotowała pakiet rozszerzony w cenie 2799 zł netto. Wersja rozszerzona zawiera pełen wachlarz funkcjonalności umożliwiający profesjonalne zarządzanie biznesem gastronomicznym.

S2next Software Solutions

NextPOS - to program prowadzący i rejestrujący sprzedaż w lokalu gastronomicznym lub podobnych punktach sprzedaży(sklepy, kioski, punkty usługowe, solaria). Dzięki prostej i przejrzystej budowie pozwala obsłudze szybko i kompetentnie przyjmować i realizować zamówienia klientów. Współpraca z drukarkami bonowymi i fiskalnymi pozwala unikać pomyłek w składanych zamówieniach i ogranicza możliwości „kombinowania” przez obsługę przy rachunkach końcowych. Zestaw raportów daje zarządzającemu lokalem pełen obraz sytuacji w lokalu, informuje o wielkości utargu, udzielonych rabatach, stornowanych rachunkach, itp.

W oprogramowaniu NextPOS są dostępne funkcjonalności:

Rezerwacja - lista złożonych rezerwacji wraz z ich opisem, możliwość dokonania zaliczki i rozliczenia jej w rachunku, złożenia zamówienia na etapie rezerwacji, sygnalizowanie obsłudze o zbliżającym się terminie rezerwacji.

Telefoniczna Obsługa Sprzedaży (TOS) -obsługa zamówień składanych telefonicznie na dostawę lub odbiór, zarządzanie dostawami i rozliczanie dostawców, możliwość równoległej obsługi zamówień w lokalu i z dostawą.

NextPOS MANAGER - to program do zarządzania aplikacją POS; pozwala użytkownikowi programować artykuły sprzedaży, sale, stoliki, użytkowników programu i wiele innych ustawień związanych z administrowaniem programem POS.

MAGAZYN Next – dzięki możliwościom programu Magazyn można dokładnie rejestrować zużycie produktów w lokalu, wyliczać stany magazynowe, łatwo kalkulować ceny sprzedaży dla pozycji menu. Program ten umożliwia analizę kosztów przygotowania potraw według nowoczesnych metod FC oraz tradycyjnej metody karty kalkulacyjnej, stając się niezbędnym narzędziem do analizy finansów lokalu. Program sprawdza się równie dobrze w dużych przedsiębiorstwach gastronomicznych oraz hotelowych, jak i w małych punktach bezpośredniej sprzedaży na jednym stanowisku.

NextPOS Club – moduł MANAGERA pozwalający wdrożyć i prowadzić program lojalnościowy w lokalu gastronomicznym, współpracuje z czytnikami kart magnetycznych i kodów kreskowych; zbiera informacje o klientach, ich transakcjach, prowadzi indywidualne konta premiowe, pozwala realizować przywileje wynikające z posiadania karty, takich jak rabaty, kredyty, specjale ceny, itp.

NextPOS Impreza – to część MANGERA, która daje możliwość zaplanowania, realizacji a potem rozliczenia bankietów, przyjęć lub cateringu. Użytkownik ma możliwość ustalenia menu imprezy, wyliczenia jej kosztu i zysku, wydania zleceń produkcji i w końcu przez program POS kontrolowania wydania potraw i szybkiego rozliczenia z organizatorem przyjęcia.

PalmPOS– to bezprzewodowy w pełni funkcjonalny terminal kelnerski współpracujący z POS poprzez sieć radiową. Dzięki takim urządzeniom obsługa lokalu jest stale do dyspozycji klientów i w zasięgu ich wzroku. Szczególnie sprawdza się w ogródkach, kawiarniach i lodziarniach gdzie jest bardzo duża rotacja klientów przy stolikach. Urządzenie to pozwala zdecydowanie przyspieszyć obsługę gości w lokalu przy jednoczesnej redukcji liczby osób obsługujących.

Moduł eRaportów - pozwala uprawnionym osobom śledzić i analizować sprzedaż w lokalu z każdego miejsca, z którego jest dostęp do sieci Internet. Dzięki temu modułowi właściciel może w każdej chwili (nawet w czasie wakacyjnego odpoczynku) zajrzeć do raportów i dowiedzieć się o sytuacji w swoim lokalu. Wystarczy komputer z dostępem do Internetu.

Kontrola sprzedaży piwa i napojów gazowanych - urządzenie BarCent, do zliczania nalewanych porcji piwa oraz napojów (postmix, premix), które może pracować samodzielnie, raportując informacje na własnym wyświetlaczu lub dzięki komunikacji z komputerem wysyłać te dane do peceta biurowego i prezentować w formie raportów.

Program NextPOS ma możliwość współpracy w szerokim zakresie wymiany informacji z oprogramowaniem hotelowym wybranych producentów. Moduł komunikacji z programem hotelowym pozwala transferować rachunki z gastronomii do recepcji i rozliczyć wspólnie z meldunkiem. Program sprawdza meldunek i ma możliwość obciążania osób zameldowanych w pokoju.

Ile to kosztuje?

Każda instalacja oprogramowania nextPOS jest „szyta na miarę” w związku z tym nie da się określić jednoznacznie według cennika kosztu postawienia systemu. Przykładowy koszt jednego stanowiska POS wynosi 9 990 zł netto, a w tym: oprogramowanie NextPOS - 1 licencja (1490 zł), terminal dotykowy FEC Glaive Pro RT 665C (3790 zł), drukarka fiskalna Emar Printo 57Te (2490 zł), drukarka Epson TM-88IV (1090 zł), szuflada kasowa (320 zł), wdrożenie systemu i szkolenie użytkownika (810 zł).

Micros Fidelio

Micros E7 – przeznaczony dla niewielkich restauracji. Obok rejestracji sprzedaży posiada wbudowany moduł rejestracji czasu pracy oraz prosty moduł magazynowo-recepturowy. System działa na sprawdzonych, wytrzymałych, dedykowanych urządzeniach (kasach) Micros: WS5 i WS5A, które można ze sobą łączyć w sieć, a mimo to nie wymaga specjalnego serwera. Choć jest to najnowszy produkt w naszej ofercie (dostępny w Polsce od około ½ roku), otrzymał już nagrodę na Targach EuroGastro 2011 w kategorii „oprogramowanie do sal restauracyjnych i barów”. Jego wyjątkowa prostota i intuicyjność pozwala na znaczne ograniczenie czasu wdrożenia (obecne minimum to 1 dzień) a docelowo będzie możliwość kupowania go, jako produktu „z półki”, czyli do samodzielnej instalacji.

Micros RES – pakiet produktów opartych na systemie rejestracji sprzedaży POS Micros 3700 i dedykowanym sprzęcie Micros. Przeznaczony jest głównie dla restauratorów potrzebujących „czegoś więcej” niż tylko sprawnego narzędzia do rejestracji sprzedaży. Obok mnogości funkcji w podstawowym module użytkownik znajdzie dodatkowo: Delivery+ (wsparcie dla sprzedaży z dostawą), GSS (program lojalnościowy), Labor Management (Planowanie grafików + Rejestracja czasu pracy, Product Management (moduł obsługi magazynów z funkcjonalnością receptur)

Micros 9700 – przeznaczony do dużych, wymagających instalacji. Dzięki specjalnie zaprojektowanej architekturze doskonale sprawdza się w hotelach posiadających dużą ilość punktów sprzedaży o zróżnicowanym menu i cenach. Jest to produkt niezwykle stabilny, przez co wybierany jest tam gdzie potrzeba używać jednocześnie kilkudziesięciu – kilkuset kas (hale widowiskowe, stadiony, areny sportowe). Cechą wartą specjalnego podkreślenia jest fakt, że kasy mogą wydajnie komunikować się z serwerem nawet przy słabej jakości łączu co pozwala na obsługę w ramach jednego systemu lokali znacznie od siebie oddalonych.

Produkty firmy Micros Fidelio dla gastronomii dostępne jako usługi (nie wymagają początkowej inwestycji):

mymicros – usługa przeznaczona dla zarządzania restauracją bądź siecią restauracji z dowolnego miejsca (konieczny dostęp do internetu). W ramach specjalnego portalu użytkownik ma dostęp do specjalnie dedykowanego zestawu raportów pozwalającego na sprawne zarządzanie przedsiębiorstwem. Oczywiście ma również możliwość definiowana własnych zapytań tworzących prywatne raporty lub ściągania danych bezpośrednio do Excela w celu dalszych analiz. Specjalny moduł dostępny w ramach tej usługi pozwala na zarządzanie pozycjami menu we wszystkich produktach Micros (wymienionych powyżej) za pomocą przeglądarki internetowej.

iCare – usługa przeznaczona dla sieci restauracji pozwalająca na tworzenie i zarządzanie wspólnymi, zróżnicowanymi programami lojalnościowymi działającymi w rozproszonym środowisku (restauracje w różnych lokalizacjach). Usługa ta jest automatycznie zintegrowana z innymi produktami Micros (Micros RES i Micros 9700). Do jej działania wymagane jest również używanie usługi mymicros.

Ile to kosztuje?

Ceny wszystkich produktów zależne są od różnych czynników takich jak wybrany sprzęt, zakres funkcjonalny, ilość pracowników do przeszkolenia itp. Dlatego firma Micros Fidelio nie publikuje ogólnych cenników, a wartości wdrożenia systemu są ustalane bezpośrednio z klientem.

S4H

Głównymi elementami systemu są moduły S4H POS i S4H Chef.

Moduł S4H Chef, to okienkowa, aplikacja magazynowo-rozliczeniowa. Główną zaletą tego modułu w odniesieniu do najpopularniejszych aplikacji konkurencyjnych jest nowoczesny i zaawansowany system raportowania, działający w oparciu o cztery sposoby prezentacji danych: dokumenty z możliwością definiowania własnych dokumentów opartych o przygotowane źródło danych, definiowalne widoki tabel z możliwością ich prostego grupowania, filtrowania i porządkowania, graficzne wykresy reprezentujące dane, intuicyjne i proste tabele przestawne (kostki OLAP) z możliwością zapamiętywania własnych układów, generowania wykresów słupkowych działających w technologii "drill-down" (przechodzenie od ogółu do szczegółu przez wybór słupka na wykresie).

Ponadto aplikacja oferuje: możliwość definiowania własnych lub zmiany istniejących dokumentów we wbudowanym edytorze; możliwość eksportowania dokumentów i zestawień do popularnych formatów, m.in.: PDF, HTML, RTF, XLS, BMP, JPG, przy czym eksport działa zgodnie z technologią WYSIWYG (To Co Widzisz Jest Tym Co Otrzymasz); niemodalny charakter działania aplikacji, tj. możliwość obsługi wielu okien jednocześnie (nie trzeba przerywać wprowadzania dostawy, aby wykonać zestawienie stanów).

S4H Chef posiada również wszystkie potrzebne opcje programu magazynowo-rozliczeniowego przeznaczonego do obsługi gastronomii: obsługa dokumentów magazynowych: przyjęć, rozchodów, operacji międzymagazynowych, produkcji, rozbioru, asygnat magazynowych, inwentaryzacji magazynów; obsługa żywienia zamkniętego, tj. możliwość definiowania diet i grup żywionych, jadłospisów zwykłych i planowanych z kalkulacją zarówno kosztu, jak i kalkulacją dowolnej ilości cech artykułów; obsługa imprez planowanych; obsługa sprzedaży detalicznej i fakturowanej; obsługa kasy gotówkowej; definiowanie schematów dekretacji dokumentów z możliwością eksportu do systemu FK.

S4H POS posiada również wszystkie potrzebne opcje programu sprzedażowego przeznaczonego dla gastronomii.

Moduł S4H POS obsługuje wiele urządzeń peryferyjnych wspierających sprzedaż: drukarki fiskalne; drukarki zamówień; czytniki kart klienckich; czytniki kodów kreskowych; systemy monitoringu; wagi oraz szuflady.

Ile to kosztuje?

Przykładowa kalkulacja daje kwotę 2381 zł, w tym: stanowisko S4H POS (1190 zł), jeden magazyn S4H Chef (1190 zł), moduł faktury (1 zł).

FoodSoft.PL

System FoodSoft składa się z aplikacji sprzedażowej ePOS oraz BackOffice’owej eBOSS.

System umożliwia wykonywanie większości operacji magazynowych oraz wszystkich sprzedażowych w aplikacji ePOS. Tym samym manager lokalu nie musi opuszczać sali sprzedaży w celu wystawienia faktury, wprowadzenia dokumentu magazynowego, inwentaryzacji, czy złożenia zamówienia do dostawcy.

System zawiera najnowocześniejsze narzędzia analityczne umożliwiające stworzenie dowolnego raportu. Poza domyślnymi (podstawowymi) raportami sprzedażowymi i magazynowymi firma przekazuje do dyspozycji użytkowników narzędzie budowania raportów w postaci tabel przestawnych. Teraz manager oraz właściciel lokalu nie musi czekać na realizację określonego typu raportu w systemie, nie musi zbierać danych z różnych raportów, tylko może samodzielnie metodą „przeciągnij i upuść” zrealizować zestawienia, które może zapisać w systemie.

Kolejną zaletą jest dostępność danych operacyjnych on-line poprzez stronę internetową. Obecnie zdecydowana większość lokali posiada strony www. Możemy prezentować bieżące dane z lokalu (określone przez klienta) na stronach internetowych (m.in. bieżąca wartość sprzedaży z lokalu lub sieci lokali, najlepiej sprzedające się produkty w dniu dzisiejszym, ilość gości, wartość zakupów, itd.). Wówczas dane operacyjne dostępne są dla uprawnionych osób w każdym zakątku świata.

System oferuje znacznie uproszczoną obsługę magazynu centralnego w przypadku sieci lokali. Zamówienia składane przez lokale są sumowane i przekazywane do magazynu centralnego, gdzie – na podstawie tychże zamówień – generowane są zamówienia do dostawców. Idąc dalej, w systemie tworzone są dokumenty przyjęć magazynowych oczekujących na weryfikację zgodności fizycznej dostawy z dokumentem.

Rozliczenie produkcji - jeżeli część składników sprzedawanych potraw jest przygotowywana wcześniej lub, w przypadku sieci lokali, produkcja tych składników odbywa się w innym lokalu niż sprzedaż, to oprogramowanie FoodSoft pozwoli na pełne rozliczenie magazynowe realizowanej produkcji.

Obsługa zamówień specjalnych - w przypadku prowadzenia sprzedaży produktów, które mogą być zamawiane z wyprzedzeniem (np. sprzedaży sezonowej świątecznej) system umożliwia gromadzenie oraz pełną ewidencję takich zamówień wraz z ich rozliczeniem (wpłacone zaliczki, pełna płatności przy odbiorze zamówienia, itp.).

Rozbudowany moduł obsługi sprzedaży pizzy, jeden z najbardziej rozbudowanych na rynku, a jednocześnie najprostszy w obsłudze.

Kolejne zalety systemu to najniższy na rynku współczynnik ceny do oferowanych funkcjonalności programu oraz najniższa na rynku cena kompletu modułów sprzedażowych i magazynowych.

Firma posiada obecnie w ofercie oprogramowanie dla restauracji, barów, pubów oraz pizzerii oraz sieci tego typu lokali. Posiada moduł centralny służący do zarządzania siecią z możliwością definiowania menu, dostępności produktów oraz zaawansowanym - przekrojowym raportowaniem.

Ile to kosztuje?

Firma FoodSoft.PL nie podała informacji dotyczących cen produktów.

Wincor Nixdorf

Firma posiada w swojej ofercie profesjonalny system zarządzania lokalami gastronomicznymi rmanager. Program rmanager instalowany na terminalach gastronomicznych produkcji Wincor Nixdorf (BEETLE iPOS, BEETLE FUSION) cechuje się przede wszystkim niezwykle bogatą funkcjonalnością, prostą i intuicyjną obsługą oraz niezawodnością.

- Dzięki swej modułowej strukturze oraz elastycznej konfiguracji program doskonale nadaje się do zarządzania lokalami o różnej specyfice. Sprawdza się zarówno w małych restauracjach lub kawiarniach, jak i dużych lokalach posiadających wiele sal konsumpcyjnych z rozbudowanym zapleczem kuchennym. W trybie tzw. szybkiej sprzedaży świetnie sprawdza się w barach szybkiej obsługi, stołówkach i kantynach pracowniczych. Wiele instalacji zostało również zrealizowanych w obiektach hotelowych, system współpracuje z wiodącymi na rynku systemami hotelowymi – zapewnia Krzysztof Dulko, Sales Manager Hospitality w Wincor Nixdorf.

Ile to kosztuje?

Minimalny koszt wyposażenia lokalu w system sprzedaży rmanager to ok. 6 tysięcy złotych. W skład zestawu podstawowego wchodzą: terminal POS z ekranem dotykowym, drukarka fiskalna oraz moduł sprzedażowy oprogramowania rmanager®POS. W zależności od indywidualnych potrzeb lokalu system można rozbudować o kolejne stanowiska sprzedażowe, drukarki zamówień, stanowisko magazynowe itd. Firma Wincor Nixdorf oferuje kompleksowe doradztwo przy konfiguracji systemu, usługi wdrożeniowe i szkoleniowe oraz serwis powdrożeniowy swoich rozwiązań.

GASTRO firmy Softech

System przeznaczony jest dla lokali gastronomicznych dowolnej wielkości. Jest najbardziej popularnym rozwiązaniem na rynku polskim, wybieranym zarówno przez małe lokale jak i sieci. System jest rozwijany już od 17 lat - użytkownicy GASTRO mają pewność jego jakości i bogatych możliwości.

GASTRO jest kompleksowym produktem wyposażonym we wszelkie funkcje potrzebne do prowadzenia
lokalu gastronomicznego takie jak: sprzedaż, fakturowanie, planowanie imprez, raportowanie czy gospodarka
magazynowa. W ten sposób klienci nie są zaskakiwani dodatkowymi kosztami za podstawowe moduły.
Pozycja lidera rynku oprogramowania gastronomicznego pozwala zagwarantować użytkownikom GASTRO stabilną współpracę oraz serwis i pomoc w każdej sytuacji – bezpośrednio jak i poprzez ogólnopolską sieć ponad 200 partnerów.

Firma Softech nie podała informacji dotyczących cen produktów.
© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.