Strona główna Wiadomości czerwiec 13 Raport o rynku delivery
REKLAMA

Badania rynku

Raport o rynku delivery

Horecanet.pl, 13 czerwca 2017

Ile Polacy wydają na jedzenie na dowóz? Jak długo czekają na dowóz swojego zamówienia? W jakie dni zamawiają najchętniej? Te i inne informacje znaleźć można w opublikowanym właśnie przez firmę Stava „Raporcie o Rynku Dowozów Jedzenia 2017”.

Autor: Shutterstock

To pierwszy na rynku raport, który pokazuje szczegółowe i często zaskakujące dane na temat zamówień jedzenia na dowóz. Pokazuje niepublikowane dotąd informacje o czasach oczekiwania klientów na dostawę czy odległościach dostaw. Obejmuje nie tylko zamówienia online, ale również te składane przez telefon. A jak wynika z samego raportu wciąż ponad 60 proc. zamówień jedzenia na dowóz składane jest telefonicznie.

Z raportu dowiadujemy się również, że przeciętna odległość dostawy sushi jest o prawie 1,5 km dłuższa niż dostawy pizzy, a średnia wartość rachunku trzykrotnie wyższa. Stava pokazuje także jak wzrastają obroty w restauracjach w okresie wypłat wynagrodzeń. Całość uzupełniają komentarze i artykuły uznanych ekspertów z branży gastronomicznej.

SUPPLIER OF THE YEAR 2017
PRESTIŻ • ZAUFANIE ODBIORCÓW • SUKCES SPRZEDAŻOWY
- kliknij po szczegóły-


Raport ten jest pierwszą edycją z planowanego cyklu regularnych raportów o rynku gastronomicznym. Pełny bezpłatny raport dostępny jest do pobrania na stronie Stava.

Dane pochodzą z kilkuset tysięcy dostaw zrealizowanych przez kurierów Stava oraz z kilkudziesięciu audytów przeprowadzonych przez Stava w restauracjach zatrudniających własnych kierowców.

Stava to pierwsza w Europie franczyza w branży dowozów posiłków. Oferowane przez franczyzobiorców Stava usługi pomagają restauracjom rozwijać biznes w oparciu o dowozy, sprowadzając kwestię dostawy do kilku kliknięć na tablecie. Dzięki najbardziej zaawansowanym narzędziom logistycznym w branży, usługa Stava umożliwia restauracjom jednoczesne obniżenie kosztów oraz przyspieszenie czasów swoich dostaw.

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Komentarz

Komentarz dnia

Sztuka serwowania napojów kawowych

Kamil Gaszewski Beverage Category Coordinator Costa Coffee Polska

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.