Strona główna Wiadomości czerwiec 13 Raport o rynku delivery
REKLAMA

Badania rynku

Raport o rynku delivery

Horecanet.pl, 13 czerwca 2017

Ile Polacy wydają na jedzenie na dowóz? Jak długo czekają na dowóz swojego zamówienia? W jakie dni zamawiają najchętniej? Te i inne informacje znaleźć można w opublikowanym właśnie przez firmę Stava „Raporcie o Rynku Dowozów Jedzenia 2017”.

Autor: Shutterstock

To pierwszy na rynku raport, który pokazuje szczegółowe i często zaskakujące dane na temat zamówień jedzenia na dowóz. Pokazuje niepublikowane dotąd informacje o czasach oczekiwania klientów na dostawę czy odległościach dostaw. Obejmuje nie tylko zamówienia online, ale również te składane przez telefon. A jak wynika z samego raportu wciąż ponad 60 proc. zamówień jedzenia na dowóz składane jest telefonicznie.

Z raportu dowiadujemy się również, że przeciętna odległość dostawy sushi jest o prawie 1,5 km dłuższa niż dostawy pizzy, a średnia wartość rachunku trzykrotnie wyższa. Stava pokazuje także jak wzrastają obroty w restauracjach w okresie wypłat wynagrodzeń. Całość uzupełniają komentarze i artykuły uznanych ekspertów z branży gastronomicznej.

SUPPLIER OF THE YEAR 2017
PRESTIŻ • ZAUFANIE ODBIORCÓW • SUKCES SPRZEDAŻOWY
- kliknij po szczegóły-


Raport ten jest pierwszą edycją z planowanego cyklu regularnych raportów o rynku gastronomicznym. Pełny bezpłatny raport dostępny jest do pobrania na stronie Stava.

Dane pochodzą z kilkuset tysięcy dostaw zrealizowanych przez kurierów Stava oraz z kilkudziesięciu audytów przeprowadzonych przez Stava w restauracjach zatrudniających własnych kierowców.

Stava to pierwsza w Europie franczyza w branży dowozów posiłków. Oferowane przez franczyzobiorców Stava usługi pomagają restauracjom rozwijać biznes w oparciu o dowozy, sprowadzając kwestię dostawy do kilku kliknięć na tablecie. Dzięki najbardziej zaawansowanym narzędziom logistycznym w branży, usługa Stava umożliwia restauracjom jednoczesne obniżenie kosztów oraz przyspieszenie czasów swoich dostaw.

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Nowy szef kuchni w Hotelu Kossak

19 października 2017

Komentarz

Komentarz dnia

Janusz Mitulski o polskim rynku

Janusz Mitulski dyrektor ds. rozwoju na Europę Środkowo-Wschodnią i Kraje Bałtyckie Marriott International

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.