Strona główna Wiadomości grudzień 5 Selgros i Transgourmet poszerzają ofertę dla HoReCa
REKLAMA

Tylko u nas!

Selgros i Transgourmet poszerzają ofertę dla HoReCa

Horecanet.pl, 5 grudnia 2016

- Z zadowoleniem obserwujemy rozwój rynku gastronomicznego w Polsce. Rośnie liczba restauracji, barów i kawiarni, które oferują coraz bogatsze menu. Cieszymy się, że po wieloletniej dominacji restauracji włoskich widzimy powrót do tradycyjnej polskiej kuchni - mówi Djamel Djellouli, dyrektor ds. HoReCa Transgourmet Polska, operatora marek Selgros Cash&Carry i Transgourmet.

Autor:

Cenią to zarówno goście, jak i światowi koneserzy. Dowodem tego jest kolejna gwiazdka Michelina dla polskiej restauracji. Także dzięki popularyzacji sztuki kulinarnej w mediach konsumenci są coraz bardziej świadomi i ciekawi nowych  smaków.

Dowodem rozwoju branży jest również szereg konkursów kulinarnych, które odbywają się w naszym kraju. Startują w nich zarówno doświadczeni mistrzowie, jak i młodzi adepci gotowania. Również angażujemy się w takie działania, samodzielnie organizując na przykład polską edycję konkursu Les Chefs en Or, czy też wspierając inne konkursy realizowane wspólnie z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni.

Temat edukacji kulinarnej jest nam szczególnie bliski. Nasze wsparcie kierujemy zarówno w stronę uczniów szkół gastronomicznych, jak i zawodowych kucharzy. We wszystkich miastach, w których znajdują się hurtownie Selgros Cash&Carry współpracujemy ze szkołami gastronomicznymi. W trakcie zajęć uczniowie mają okazję zapoznać się z pracą w poszczególnych działach hurtowni, mogą pogłębić swoją wiedzę i realizować ciekawe zadania, czyli w sposób optymalny połączyć teorię z praktyką.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE 
ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA
- link do aktualnego numeru: PAŹDZIERNIK 2016

Z kolei w naszym Centrum Dystrybucyjnym w Ożarowie Mazowieckim działa Akademia Kulinarna, gdzie pod okiem mistrzów swoje umiejętności doskonalą zarówno uczniowie jak i profesjonalni kucharze.

Staramy się cały czas poszerzać zakres naszych usług dla branży HoReCa. Temu służy szereg działań naszych 17 hurtowni Selgros Cash&Carry oraz uruchomiony w zeszłym roku nowy kanał dystrybucji Transgourmet, który  specjalizuje się w dowozach produktów spożywczych i przemysłowych m.in. do hoteli, gastronomii, firm cateringowych, klientów sieciowych HoReCa oraz punktów zbiorowego żywienia. Bogate zaplecze grupy Transgourmet sprawia, że mamy dostęp do wielu produktów z własnych zakładów produkcyjnych Transgourmet, oraz tych pochodzących z całego świata.

Dodatkowo  kilka  miesięcy temu wprowadziliśmy do sprzedaży dwie profesjonale marki własne – Transgourmet Quality oraz Transgourmet Economy. Produkty obu marek skierowane są do klientów gastronomicznych i charakteryzują się doskonałą jakością w konkurencyjnych cenach.

Dbamy o naszych klientów z branży gastronomicznej, wsłuchujemy się w ich opinie i poszerzmy nasz asortyment zgodnie z oczekiwaniami. Nasi klienci doceniają zarówno naszą opiekę jak i  jakość i świeżość oferowanych przez nas produktów.

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Komentarz

Komentarz dnia

Dyrektor DeSilva o śniadaniach

Paweł Laskowski dyrektor gastronomii Hotele DeSilva

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.