Strona główna Wiadomości Smak Peru w Costa Coffee
REKLAMA

Nowa kawa w sieci

Smak Peru w Costa Coffee

Horecanet.pl, 12 kwietnia 2018

Z jakich ziaren przygotować dzisiaj Twoją kawę? To pytanie będzie można usłyszeć teraz od baristów Costa Coffee. Sieć chce dać gościom możliwość wyboru, dlatego wprowadza zupełnie nową odsłonę kawy i alternatywę dla klasycznej mieszanki Mocha Italia.

Autor: CC

Od teraz każda kawa z oferty Costa Coffee może zostać przygotowana na bazie limitowanych ziaren z Peru (100 proc. Arabica). Do tej pory w Costa Coffee kawa była przygotowywana na bazie klasycznej mieszanki Mocha Italia, której receptura była przez wiele lat dopracowywana w palarniach. To właśnie zainspirowało  ekspertów CC do dalszych poszukiwań. Dlatego specjalnie dla gości sprowadzono do Costa coś zupełnie nowego.

CZASOPISMO SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE I NOWOCZESNE CZASOPISMO BRANŻY
!!! ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA !!!
 link do aktualnego numeru: LUTY-MARZEC 2018

Czym wyróżnia się nowa kawa? Ziarna, z których jest przygotowywana, pochodzą z jednorodnych upraw, zlokalizowanych w północnej i centralnej części Peru. Są wolno palone, w celu wydobycia ich unikalnego smaku i aromatu. Od klasycznej mieszanki różni się smakiem i aromatem. Wyraźnie wyczuwalne są kwiatowe nuty. Charakteru nowej kawie nadaje czekoladowo-karmelowy posmak, nie ma jednak śladu orzechów, które znamy z tradycyjnej Mocha Italia.

- Kawa przygotowana na bazie ziaren z Peru jest intensywna, wyrazista i ma w sobie subtelną gorycz, idealnie uzupełnia się z orzeźwiającymi nutami cytrusów. – mówi Kuba Wojciechowski, barista w warszawskiej kawiarni Costa Coffee Fresco na Lotnisku Chopina . Kawa przygotowywana na limitowanych ziarnach z Peru ma różne oblicza. Czekolada i karmel wybijają się na pierwszy plan w Americano. Mleczna słodycz połączona ze słodko-gorzkim finiszem w Cappuccino. We Flat White pojawiają się migdałowo-karmelowe nuty, mleczna tekstura i przyjemny, słodko-gorzki posmak – dodaje.

Dla wszystkich głodnych wrażeń przygotowano nowość, czyli alternatywną metodę parzenia kawy. W dziesięciu kawiarniach Costa Coffee można spróbować kawy z dripa. Ten delikatny, klarowny, niemal herbaciany napar przygotowano na limitowanych ziarnach z Peru. Jej parzenie to prawdziwy kawowy rytuał, w którym nie ma miejsca na żadne potknięcia. Kawa z dripa jest przejrzysta, subtelna, pozbawiona goryczy, dzięki czemu mocno wyczuwalne są jej naturalne aromaty.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Komentarz

Komentarz dnia

Silver tsunami - nowa grupa gości hoteli

Robert Moskwa dyrektor marketingu i sprzedaży Uzdrowisko Konstancin-Zdrój

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG B2B © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.