Strona główna Wiadomości Szef kuchni Hotelu Mikołajki o menu na zimę
REKLAMA

Tylko u nas!

Szef kuchni Hotelu Mikołajki o menu na zimę

Horecanet.pl, 7 listopada 2017
komentuje: Tomasz Milewski
szef kuchni Hotel Mikołajki

Zbliżająca się wielkimi krokami zima to sygnał dla naszego organizmu, że będzie zdecydowanie bardziej niż latem potrzebował witamin by podnieść i wzmocnić swoją odporność. Dlatego staramy się, żeby nasze menu wpisywało się w tę sezonowość i odpowiadało na potrzeby naszych gości w tym terminie.

Zimowe menu - porady

Autor: Hotel Mikołajki

Dlatego komponując jesienne menu dla kuchni Hotelu Mikołajki, nie tylko biorę pod uwagę sezonowe warzywa i owoce, lokalne miody i ryby, ale również wartości odżywcze, jakie ze sobą niosą, tak, żeby jeszcze lepiej wpisywać się w potrzeby organizmu jesienią.

W naszej kuchni kultywujemy lokalne tradycje, pojawią się w niej więc jesienne smaki znane z naszego dzieciństwa – dynia, kukurydza, pasternak, czy buraki. Przygotowując nasze desery i sosy będziemy opierać się w dużej mierze na miodzie, a to dzięki współpracy z białostockim lokalem Miodosytnia. Dzięki Emilii Andrzejewskiej, pomysłodawczyni i właścicielce lokalu, poznajemy tajniki, nie tylko pozyskiwania i wykorzystywania miodu, ale także białostockiej tradycji.

Jesień to czas spowolnienia i wyciszenia się po intensywnym lecie, po podróżach i wakacyjnych atrakcjach. Lekkie letnie dania miały za zadanie nie tylko nas zasycić, ale i napoić. Teraz wracamy do większych i bardziej sycących porcji oraz dużej ilości mięs. Z pewnością w menu pojawi się kaczka w towarzystwie przygotowywanych jesienią przetworów – żurawiny, czy dyni. Oczywiście nie zaniedbujemy innych mięs. Czereśnie w sosie winnym będą doskonałym dodatkiem do czerwonego mięsa.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE I NOWOCZESNE CZASOPISMO RESTAURATORÓW
!!! ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA !!!
link do aktualnego numeru: PAŹDZIERNIK

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Komentarz

Komentarz dnia

Szef kuchni Hotelu Mikołajki o menu na zimę

Tomasz Milewski szef kuchni Hotel Mikołajki

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.