Strona główna Wiadomości kwiecień 19 Szef kuchni hotelu Renaissance wybrany
REKLAMA

NAJWAŻNIEJSZE ARTYKUŁY TYGODNIA - HORECANET.PL

Szef kuchni hotelu Renaissance wybrany

Horecanet.pl, 18 kwietnia 2017

Dowodzenie w kuchni powstającego naprzeciwko Lotniska Chopina w Warszawie pięciogwiazdkowego hotelu Renaissance obejmie Andrzej Bryk, wieloletni współpracownik sieci Marriott. Hotel należy do spółki Chopin Airport Development.

Autor:

Andrzej Bryk, ostatnio szef gastronomii w Double Tree by Hilton Hotel w Tiumeniu w Rosji, do którego trafił wprost z warszawskiego Double Tree By Hilton Hotel & Conference Center w Warszawie, od kwietnia dołączył do zespołu hotelu Renaissance jako szef kuchni. Wcześniej pracował w sieci Marriott, otwierając między innymi hotel tej sieci w Kazachstanie. Przez ponad sześć lat był szefem kuchni warszawskiego hotelu Marriott. Większość lat przepracował dla Marriott International.

- Pan Andrzej jest jednym z najlepszych szefów kuchni na europejskim rynku kulinarnym – mówi Dariusz Oleksiak, dyrektor hotelu Renaissance. - Jesteśmy bardzo zadowoleni, że udało nam się nawiązać z nim współpracę.

ŚWIAT HOTELI
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE I NOWOCZESNE CZASOPISMO HOTELARZY
!!! ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA !!!
 
link do aktualnego numeru: MARZEC 2017

Zawodowe szlify - po ukończeniu szkół gastronomicznych, cukierniczych i żywienia zbiorowego Andrzej Bryk zdobywał na szkoleniach Marriott Impact, Navigating Through Change, Chef’s Excellence Certification, czy Total Quality Management w Warszawie, Amsterdamie i Niemczech. Kuchnia - jak mówi - jest jego największą pasją, choć ma jeszcze jedną. Jest nią przekazywanie wiedzy młodzieży.

Należący do Chopin Airport Development Renaissance Warsaw Airport Hotel powstaje naprzeciwko terminalu Lotniska Chopina w Warszawie. W skali kraju będzie to pierwszy pięciogwiazdkowy hotel sąsiadujący z portem lotniczym i pierwszy obiekt należącej do sieci Marriott luksusowej marki Renaissance. Inwestycja jest w całości finansowana przez PPL. Hotel będzie miał osiem kondygnacji, 16,5 tys. mkw powierzchni użytkowej i 225 pokoi. Kamień węgielny pod budowę hotelu wmurowano w maju 2012 roku. Aktualnie trwają prace budowlane i wykończeniowe.

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Nowy szef kuchni w Hotelu Kossak

19 października 2017

Komentarz

Komentarz dnia

Janusz Mitulski o polskim rynku

Janusz Mitulski dyrektor ds. rozwoju na Europę Środkowo-Wschodnią i Kraje Bałtyckie Marriott International

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.