Strona główna Wiadomości kwiecień 19 Szef kuchni hotelu Renaissance wybrany
REKLAMA

NAJWAŻNIEJSZE ARTYKUŁY TYGODNIA - HORECANET.PL

Szef kuchni hotelu Renaissance wybrany

Horecanet.pl, 18 kwietnia 2017

Dowodzenie w kuchni powstającego naprzeciwko Lotniska Chopina w Warszawie pięciogwiazdkowego hotelu Renaissance obejmie Andrzej Bryk, wieloletni współpracownik sieci Marriott. Hotel należy do spółki Chopin Airport Development.

Autor:

Andrzej Bryk, ostatnio szef gastronomii w Double Tree by Hilton Hotel w Tiumeniu w Rosji, do którego trafił wprost z warszawskiego Double Tree By Hilton Hotel & Conference Center w Warszawie, od kwietnia dołączył do zespołu hotelu Renaissance jako szef kuchni. Wcześniej pracował w sieci Marriott, otwierając między innymi hotel tej sieci w Kazachstanie. Przez ponad sześć lat był szefem kuchni warszawskiego hotelu Marriott. Większość lat przepracował dla Marriott International.

- Pan Andrzej jest jednym z najlepszych szefów kuchni na europejskim rynku kulinarnym – mówi Dariusz Oleksiak, dyrektor hotelu Renaissance. - Jesteśmy bardzo zadowoleni, że udało nam się nawiązać z nim współpracę.

ŚWIAT HOTELI
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE I NOWOCZESNE CZASOPISMO HOTELARZY
!!! ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA !!!
 
link do aktualnego numeru: MARZEC 2017

Zawodowe szlify - po ukończeniu szkół gastronomicznych, cukierniczych i żywienia zbiorowego Andrzej Bryk zdobywał na szkoleniach Marriott Impact, Navigating Through Change, Chef’s Excellence Certification, czy Total Quality Management w Warszawie, Amsterdamie i Niemczech. Kuchnia - jak mówi - jest jego największą pasją, choć ma jeszcze jedną. Jest nią przekazywanie wiedzy młodzieży.

Należący do Chopin Airport Development Renaissance Warsaw Airport Hotel powstaje naprzeciwko terminalu Lotniska Chopina w Warszawie. W skali kraju będzie to pierwszy pięciogwiazdkowy hotel sąsiadujący z portem lotniczym i pierwszy obiekt należącej do sieci Marriott luksusowej marki Renaissance. Inwestycja jest w całości finansowana przez PPL. Hotel będzie miał osiem kondygnacji, 16,5 tys. mkw powierzchni użytkowej i 225 pokoi. Kamień węgielny pod budowę hotelu wmurowano w maju 2012 roku. Aktualnie trwają prace budowlane i wykończeniowe.

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Komentarz

Komentarz dnia

Sztuka serwowania napojów kawowych

Kamil Gaszewski Beverage Category Coordinator Costa Coffee Polska

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.