Strona główna Wiadomości 11 „The fresh taste of the land” nowym hasłem Farm Frites
REKLAMA

Nowa kampania marki

„The fresh taste of the land” nowym hasłem Farm Frites

Horecanet.pl, 11 października 2017

Firma Farm Frites International, będąca liderem na rynku mrożonych produktów ziemniaczanych, zmienia slogan firmowy na „The fresh taste of the land”. Nową myślą przewodnią Farm Frites chce podkreślić troskę o najwyższą jakość surowca, bezpieczeństwo oferowanych produktów, a także
o zadowolenie klientów.

Autor:

Rynek produktów mrożonych w Polsce rozwija się w dynamicznym tempie. Pomimo wielu dyskusji na temat wykorzystania produktów mrożonych w lokalach gastronomicznych, restauratorzy wciąż decydują się na ten krok argumentując go zdecydowaną oszczędnością czasu, zwiększoną wydajnością oraz stałą ceną i jakością produktów  zarówno w okresie zimowym, jak i letnim.  Według raportu GFK, spośród niemal tysiąca lokali gastronomicznych, aż 78 proc. decyduje się na wykorzystanie mrożonych i schłodzonych wyrobów ziemniaczanych. Największą popularnością cieszą się one w przyhotelowych restauracjach, restauracjach, lunch barach oraz fast foodach.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE I NOWOCZESNE CZASOPISMO RESTAURATORÓW
!!! ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA !!!
link do aktualnego numeru: WRZESIEŃ

- Oczekiwania lokali gastronomicznych koncentrują się wokół wysokiej jakości menu. Przypuśćmy, że kucharz decyduje się na samodzielne przygotowanie frytek ze świeżego ziemniaka. Na początku musi go umyć i obrać, w ten sposób traci już blisko 1/3 z każdego kilograma. Do tego dochodzi wydłużony czas przygotowania takich frytek, a co za tym idzie wyższy koszt wykonanej pracy. Zastosowanie produktów mrożonych skraca czas przygotowania dań oraz zapewnia brak odpadów i strat przy jednoczesnym zachowaniu smaku i jakości produktów – mówi Joanna Klasa – Marketing Manager
w Farm Frites International.

Odpowiednio przechowywane oraz przyrządzane mrożone wyroby ziemniaczane posiadają praktycznie tyle samo składników odżywczych co  świeże produkty.

- Coraz więcej ludzi na całym świecie cieszy się smakiem frytek. O to właśnie nam chodziło, by znaleźć ich najlepszy smak. Jak to robimy? Frytki Farm Frites produkowane są z wyselekcjonowanych odmian ziemniaków, przy zachowaniu pełnej staranności i kontroli produkcji. Dzięki temu Konsumenci mogą cieszyć się smacznym, złocistym, chrupiącym produktem i wracają po więcej. Ważne jest jednak to, aby stale się rozwijać i dopasowywać swoją ofertę do bieżących potrzeb rynku -  dodaje Joanna Klasa.

Farm Frites to rodzinna firma wywodząca się z Holandii, z lokalnym podejściem do upraw, produkcji
i budowania relacji. W swojej ofercie posiada szeroką gamę mrożonych i schłodzonych wyrobów ziemniaczanych. Bazując na najlepszych wartościach globalnej marki, Farm Frites wykorzystuje lokalne zasoby eksperckiej wiedzy i umiejętności swojego zespołu, dzięki czemu około 80 proc. sprzedawanych produktów pochodzi z polskich upraw.  Przez ponad 20 lat funkcjonowania w Polsce
z hasłem „Stworzone dla gastronomii”, stale udoskonalając smak i jakość swoich produktów, wypracowała pozycję lidera na rynku mrożonych wyrobów ziemniaczanych wykorzystywanych przez gastronomików.

W bieżącym roku Farm Frites podjęło decyzję o zmianie sloganu firmowego na „The fresh taste of the land”. Nowe hasło „The fresh taste of the land” podkreśla troskę o najwyższą jakość surowca, bezpieczeństwo oferowanych produktów, a także o zadowolenie klientów.

- Nasza ekspercka wiedza o ziemniakach pozwoliła nam na udoskonalenie idei i myśli przewodniej firmy. Chcąc podkreślić ważne dla nas wartości, podjęliśmy decyzję o zmianie sloganu firmowego. Nową myślą przewodnią „The fresh taste of the land” chcemy podkreślić najwyższą jakość oferowanych przez nas produktów ziemniaczanych, bezpieczeństwo produkcji oraz dbałość o środowisko naturalne. A to wszystko po to, aby produkować najsmaczniejsze frytki i wywołać uśmiech na twarzach naszych klientów - komentuje Joanna Klasa  – Marketing Manager w Farm Frites International.

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Nowy szef kuchni w Hotelu Kossak

19 października 2017

Komentarz

Komentarz dnia

Janusz Mitulski o polskim rynku

Janusz Mitulski dyrektor ds. rozwoju na Europę Środkowo-Wschodnią i Kraje Bałtyckie Marriott International

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.