Strona główna Wiadomości 4 TopChef w nowej restauracji
REKLAMA

Kultowe miejsce w nowej odsłonie

TopChef w nowej restauracji

Horecanet.pl, 4 stycznia 2018

Dzień i Noc to nowa restauracja na kulinarnej mapie Katowic. Miejsce, w którym będzie działać doskonale znane jest katowiczanom od lat. To dawna Kryształowa - kultowy lokal, z przedwojenną tradycją. Ma być smacznie, przystępnie dla kieszeni oraz bogato w wydarzenia kulturalne. Za kulinarną stronę restauracji będzie odpowiedzialny Marcin Czubak – znany z programu Top Chef.

Autor: Dzień i Noc

Ostatnimi czasy dawna Kryształowa nie miała szczęścia... Kawiarnię – jedno z najbardziej reprezentacyjnych miejsc w stolicy Górnego Śląska w czasach PRL-u – próbowano przywrócić do dawnej świetności, niestety bez powodzenia. Nie pomogły nawet duże, medialne nazwiska. Kilka miesięcy temu znaleźli się kolejni śmiałkowie, otwarcie lokalu z nową nazwą, wystrojem i pomysłem planowane jest na pierwszą dekadę grudnia.

 - Na pewno jest to wyzwanie, ale mamy własną koncepcję i chcemy ożywić to kultowe miejsce. Nazwę Dzień i noc wybraliśmy dlatego, że lokal otwarty będzie od rana. Zaczniemy międzynarodowymi śniadaniami, potem będziemy serwować lunche oraz kolacje, a wieczorami planujemy także coś dla ducha. Chcemy żeby to miejsce tętniło życiem niemal przez całą dobę – mówi Marcin Czubak. - Będziemy promować polskie produkty, polskie potrawy w nowoczesnym wydaniu, ale nie zabraknie również tradycyjnych śląskich dań. Do tego wina z różnych zakątków świata oraz czeskie piwo z tanka. Do tego podawane przez ciekawą osobę i w niebanalny sposób – dodaje.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE I NOWOCZESNE CZASOPISMO RESTAURATORÓW
!!! ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA !!!
link do aktualnego numeru: LISTOPAD-GRUDZIEŃ

Finalista popularnego programu kulinarnego Top Chef był pierwszym wyborem nowych najemców na szefa kuchni Dzień i Noc. Super gotuje, o czym mieliśmy okazję przekonać się osobiście. Bardzo fajnie sobie radzi w kuchni, ma wiedzę, naszym zdaniem jest perfekcjonistą w tym co robi – podkreślają właściciele restauracji.

Również na kulturalnym polu ma być ciekawie. - Chcielibyśmy żeby w restauracji było dużo ciekawych wydarzeń dla każdego: i warsztaty kulinarne dla dzieci, dla dorosłych – koncerty, ale również muzyka klubowa – mówi Marcin Czubak.

Co ważne: wszystko w przystępnych cenach. - To będzie fajna miejscówka dla wszystkich. Liczymy, że uda nam się przełamać złą passę, jaką ten lokal miał w ostatnich latach – kończy szef kuchni Dzień i Noc.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Komentarz

Komentarz dnia

Silver tsunami - nowa grupa gości hoteli

Robert Moskwa dyrektor marketingu i sprzedaży Uzdrowisko Konstancin-Zdrój

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG B2B © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.