Strona główna Wiadomości 8 Warszawa: Nowe bistro w zabytkowym budynku
REKLAMA

NAJWAŻNIEJSZE ARTYKUŁY TYGODNIA - HORECANET.PL

Warszawa: Nowe bistro w zabytkowym budynku

Horecanet.pl, 8 listopada 2017

Kamienica pod Sowami, przy ul. Okrzei, po kilkudziesięciu latach zaniedbania i dewastacji, nabiera nowego blasku. Powstaje w niej nowy lokal, który swoją nazwę zaczerpnął od jej nazwy. Bistro pod Sowami klimatem, menu i wystrojem nawiązuje do 20. lat ubiegłego stulecia.

Autor: Bistro pod Sowami

Niegdysiejsza świetność Domu Massalskich, uznawana była za przykład secesyjnej kamienicy. Historia jednak kołem się toczy i prócz rewitalizacji obiektu, narożny lokal handlowy po raz kolejny gości restaurację.

Górna powierzchnia bistro, prezentuje przyjazne, jasne i przestronne wnętrze bistro, które skupiać się będzie na odtwarzaniu smaków dawnej Warszawy, w najlepszym wydaniu. Bistro pod Sowami oferuje swoim gościom najdoskonalsze potrawy z dziczyzny, dzikiego ptactwa, czy tak wybornych ryb jak jesiotr zachodni. Wnętrze spełnia oczekiwania najbardziej wymagającym, oferując miejsca przy długim i wygodnym barze, nieco niższych stołach zachęcających do integracji obcych sobie ludzi, czy regularnych kanap i krzeseł. Trzaski i szumy wydobywające się z muzyki emitowanej jedynie z gramofonów sprawią, że mała czarna kawa z krupnikiem sprawi dzień błogim i spokojnym.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE I NOWOCZESNE CZASOPISMO RESTAURATORÓW
!!! ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA !!!
link do aktualnego numeru: PAŹDZIERNIK

Nieco inaczej ma się jednak sprawa, w piwnicach lokalu. Schodząc na poziom -1, spotykamy genialne nagłośnienie klubowe i już nieco inny, bardziej surowy i klubowy klimat. Nic dziwnego, skoro Bistro pod Sowami, postanowiło dosłownie wspierać konkurencję łącząc dolny poziom z klubową przestrzenią działającego już od ponad pięciu lat Bazaru. W ten sposób, w weekend usłyszeć tu można niebanalną muzykę we współczesnych aranżacjach, w czwartki koncerty, a nierzadko po prostu dobrą imprezę, co nie jest trudne zagospodarowując ponad 250 metrów kwadratowych wysokiej i przestrzennej zabytkowej piwnicy, której to mury nie jedno widziały.

© BROG Marketing spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Komentarz

Komentarz dnia

Szef kuchni Hotelu Mikołajki o menu na zimę

Tomasz Milewski szef kuchni Hotel Mikołajki

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.