Strona główna Wiadomości 9 Druga edycja Spotkania z Self Cooking Center
REKLAMA

Znamy termin wydarzenia

Druga edycja Spotkania z Self Cooking Center

Horecanet.pl, 9 stycznia 2018

Ubiegłoroczny konkurs kulinarny Spotkanie z Self Cooking Center w Zamku Topacz cieszył się dużym zainteresowaniem, dlatego w tym roku czeka nas jego druga edycja. Formuła konkursu została zachowana, a jego głównym celem jest promowanie młodych, zdolnych kucharzy oraz poszerzanie znajomości zastosowania technologii konwencyjno-parowej w pracy kuchni profesjonalnej.

Autor:

Druga edycja wydarzenia odbędzie się 25 października, a jego organizatorami pozostają Zamek Topacz oraz firma Rational. Podobnie jak podczas pierwszej edycji, dwuosobowe drużyny powalczą o nagrody pieniężne oraz staż u boku doświadczonego szefa kuchni Rafała Borysa.

Temat przewodni drugiej edycji konkursu jest jeszcze owiany tajemnicą. Zadaniem, tym razem ośmiu, a nie sześciu dwuosobowych zespołów, będzie stworzenie przepisu na danie główne w oparciu o technologię konwekcyjno-parową.

- Przyjęta formuła konkursu ma zachęcić jego uczestników do łączenia tradycji kulinarnych ze współczesnymi metodami obróbki termicznej. Chcemy także rozbudzić wśród młodych ludzi zamiłowanie do produktów regionalnych i zachęcić ich do poszukiwania w nich pomysłów i inspiracji kulinarnych – powiedział Rafał Borys, szef kuchni Restauracji w Zamku Topacz.

Konkurs kierowany jest do młodych kucharzy. Wydarzenie ma pomóc im w doskonaleniu umiejętności oraz zdobywaniu wiedzy kulinarnej. Dodatkowo będzie dla nich doskonałą okazją do konfrontacji i wymiany doświadczeń zawodowych z innymi osobami z branży.

Jak wyglądała I edycja konkursu?
Zadaniem uczestników konkursu było przygotowanie autorskiego przepisu z gęsiną w roli głównej. Do rywalizacji stanęło sześć zespołów wyłonionych w I etapie. Kucharze zmierzyli się z przygotowaniem potraw według własnych przepisów na oczach gości oraz Jury Technicznego, które bacznie śledziło ich technikę pracy. Do konkursu zaproszono również Jury Degustacyjne, które dania smakowało bez wiedzy na temat ich autorów.

Zwycięzcami okazali się Dawid Konieczny oraz Dominik Łukasik. Podniebienia Jury zjednali sobie przepisem na gęś z topinamburem i szarą renetą, dzięki któremu zdobyli nagrodę główną, czyli staż w Restauracji w Zamku Topacz oraz 3000 zł.

Wydarzenie uświetniły pokazy kulinarne oraz degustacja win z Winnic Wzgórz Trzebnickich. Goście obecni podczas konkursu mogli również kosztować produktów regionalnych, takich jak sery, chleby czy kiszone warzywa. Dzień zakończyła oficjalna Gala, podczas której odbyła się „Kolacja na cztery czapki”.
Druga edycja konkursu to kolejna szansa dla uzdolnionych kucharzy na wspaniałą przygodę kulinarną i zawodową.

Regulamin konkursu Spotkanie z Self Cooking Center w Zamku Topacz można znaleźć na stronie wydarzenia na Facebooku: http://bit.ly/2tL5Qf7 oraz na : www.rational-online.com

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Komentarz

Komentarz dnia

Właściciel baru Woda Ognista o ofercie alkoholowej

Patryk Kowalski właściciel Woda Ognista

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG B2B © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Wszelkie prawa zastrzeżone.

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych").
W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Państwa danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku. Poniżej znajdą Państwo podstawowe informacje na ten temat. Proszę pamiętać, że w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości w tym zakresie możesz skontaktować się z nami wysyłając e-mail na adres biuro@brogb2b.pl.


Kto będzie administratorem Państwa danych?
Administratorem Państwa danych będziemy my: BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. z siedzibą w Warszawie (dalej będziemy używać skrótu "BROG B2B"). Szczegółowe informacje dotyczące administratora znajdują się w polityce prywatności.

O jakich danych mówimy?
Chodzi o dane osobowe, które są zbierane w ramach korzystania przez Państwa z naszych usług, w tym portali internetowych i innych funkcjonalności udostępnianych przez BROG B2B (np. subskrypcja bezpłatnych newsletterów czy formularz zamówień).

Dlaczego chcemy przetwarzać Państwa dane?
Przetwarzamy te dane w celach opisanych w polityce prywatności.

Komu możemy przekazać dane?
Zgodnie z obowiązującym prawem Państwa dane możemy przekazywać podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie, np. podwykonawcom naszych usług oraz podmiotom uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa np. sądom lub organom ścigania – oczywiście tylko gdy wystąpią z żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną.

Jakie mają Państwo prawa w stosunku do swoich danych?
Mają Państwo między innymi prawo do żądania dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Mogą Państwo także wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych, zgłosić sprzeciw oraz skorzystać z innych praw wymienionych szczegółowo w Polityce Prywatności. Tam też znajdą Państwo informacje jak zakomunikować nam Twoją wolę skorzystania z tych praw.

UKRYJ TE INFORMACJE