Strona główna » Wiadomości » Gastronomia i catering

Hotel Ilonn wzbogaca swoją ofertę

, źródło: Horecanet.pl, 01.04.2014
Tej wiosny restauracyjna mapa Poznania wzbogaci się o nowe, klimatyczne miejsce – ogródek restauracji Gusto Food & Wine w Hotelu Ilonn. Otwarcie zaplanowano na 12 kwietnia, a towarzyszyć mu ...

Catering od A do Z

, źródło: Nowośći Gastronomiczne marzec/2014, 01.04.2014
Chociaż catering w Polsce jest znany stosunkowo krótko, to należy do jednych z najbardziej i najszybciej rozwijających się usług gastronomicznych. Oprócz firm, które zajmują się nim na co dzień coraz ...

Regionalia i Agroturystyka już w ten weekend

, źródło: Horecanet.pl, 01.04.2014
Już w najbliższy piątek, 4 kwietnia ruszają III Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia i II Targi Agroturystyka. Na zwiedzających w Centrum MT Polska w Warszawie czekać będzie pełen przegląd ...

3 cechy profesjonalnej strony www dla restauracji

, źródło: Horecanet.pl, 28.03.2014
Dobrze zaprojektowana strona internetowa restauracji przyciąga klientów i zwiększa sprzedaż. I nie chodzi tu tylko o estetykę. To, co ją wyróżnia to dostosowanie do wyświetlania na urządzeniach mobilnych, ...

Wiosenna promocja firmy Stalgast

, źródło: Horecanet.pl, 28.03.2014
W dniu 26 marca firma Stalgast, lider na polskim rynku dostawców profesjonalnego sprzętu gastronomicznego, uruchomiła nową ofertę promocyjną, która dostępna jest tylko u dystrybutorów Stalgast. Akcja ...

Atrakcje w restauracji Koji Sushi w Krakowie

, źródło: Horecanet.pl, 28.03.2014
30 marca w restauracji Koji Sushi w Krakowie na wszystkie dzieci czekały niezwykłe atrakcje. Każdy maluch mógł poczuć się jak swój rówieśnik z Kraju Kwitnącej Wiśni i przymierzyć tradycyjne japońskie ...

Da Grasso na wiosnę

, źródło: Horecanet.pl, 28.03.2014
Największa polska franczyzowa sieć pizzerii Da Grasso rozpoczyna kampanię marketingową, przygotowaną na okres wiosenno-letni. Pierwsza część o nazwie „Zielone pizze Grosso w cenie Grande” ...

Bistro na styl francuski na warszawskiej Pradze

, źródło: Horecanet.pl, 28.03.2014
ArtBistro Stalowa52 to nowe miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Jest to francuska knajpka działająca w starej kamienicy na Pradze Północ. Jest to część hotelu aparthotelu, o którym pisaliśmy już na ...

Śniadanie hotelowe - oferta i wydatki

, źródło: Świat Hoteli marzec/2014, 28.03.2014
W kwestii śniadań goście, hotelarze i ekperci mówią jedym głosem - to wizytówka hotelu. Można je podawać w formie zamówień a'la carte, dając do wyboru klasyczne zestawy. Zdarzają się także bufety częściowe, ...

Grunt to dobre wyposażenie

, źródło: Nowośći Gastronomiczne - marzec, 28.03.2014
Najnowsze dane importu i sprzedaży kawy pokazują, że średnie spożycie w Polsce, w przeliczeniu na statystycznego mieszkańca, to 3,2 kg rocznie. Wraz ze wzrostem spożycia zmieniają się też preferencje. ...

Głos rynku mile widziany i pożądany

, źródło: Horecanet.pl, 28.03.2014
Portal Horecanet.pl oraz magazyny Nowości Gastronomiczne i Świat Hoteli to media przeznaczone dla profesjonalistów branży HoReCa. Codziennie publikujemy newsy oraz informacje interesujące, praktyczne ...

Nowa herbata dla HoReCa

, źródło: Horecanet.pl, 28.03.2014
Polski rynek herbat otwiera się na nowe oryginalne produkty, coraz śmielej podążając za światowymi trendami. Firma Strauss Cafe Poland wprowadza na rynek HoReCa dwie linie herbat i proponuje smaki przygotowane ...

Polskie lody na podbój świata

, źródło: Horecanet.pl, 27.03.2014
Już od maja w lodziarniach marki obowiązywać będzie nowe menu. Oprócz tego właściciele zapowiadają, że mają zamiar zlikwidować wciąż istniejące białe plamy na gastronomicznej mapie Polski, gdzie ...

Subway rozwija się na wiosnę

, źródło: Horecanet.pl, 27.03.2014
Sieć Subway rozpoczyna wiosenny sezon dwoma otwarciami. Od marca punktów marki nie zabraknie w nowych centrach handlowych: Felicity w Lublinie i w Galerii Siedlce. Obecnie sieć liczy 83 punkty w ...

Zarządzanie we franczyzie

, źródło: Horecanet.pl, 27.03.2014
Specyfika sieci franczyzowych często nie pozwala na wdrażanie modeli biznesowych zaczerpniętych z dużych korporacji. Powoduje to potrzebę wypracowania własnego systemu zarządzania, dostosowanego do charakterystyki ...

Restauracja łódzkiego DoubleTree by Hilton nagrodzona

, źródło: Horecanet.pl, 26.03.2014
W dniu 24 marca 2014 roku w hotelu Courtyard by Marriott w Warszawie odbyła się gala wręczenie nagród w plebiscycie „Osobowości i Sukcesy Roku”. Statuetkę dla Najlepszej Restauracji w Łodzi ...

Zaprenumeruj czasopismo „Nowości Gastronomiczne”

, źródło: Horecanet.pl, 26.03.2014
Zachęcamy do prenumeraty miesięcznika „Nowości Gastronomiczne”. Należąc do grupy odbiorców kwalifikowanych, którymi są zarządy sieci restauracji i sieci gastronomicznych, właściciele i menadżerowie ...

Pub po belgijsku w stolicy

, źródło: Horecanet.pl, 26.03.2014
Na warszawskim Starym Mieście ruszył nowy, jedyny w Polsce i jeden z kilkunastu na całym świecie, pub belgijski. Delirium jest zlokalizowane przy ulicy Freta 19 i będzie serwować wyłącznie piwo pochodzące ...

Na kogo postawił Kafe Zielony Niedźwiedź?

, źródło: Horecanet.pl, 25.03.2014
Nowo powstała warszawska restauracja wyposażyła swoją kuchnię w profesjonalny sprzęt kuchenny firmy Stalgast. Właściciele i szef kuchni są szczególnie zadowoleni z efektów kulinarnych osiąganych dzięki ...

Optymizm powraca na rynek HoReCa

, źródło: Horecanet.pl, 25.03.2014
Rok 2013 był czasem stagnacji na rynku HoReCa, która wynikała z pogorszenia ogólnej sytuacji gospodarczej. Prognozy na ten rok i na najbliższe lata są pozytywne, jak pokazuje badanie rynku gastronomicznego ...

Nowy wystrój strefy foodcourt w Bydgoszcz

, źródło: Horecanet.pl, 25.03.2014
Galeria Focus Mall Bydgoszcz, wchodząca w skład sieci galerii rozrywkowo-handlowych Focus Mall w Polsce, zakończyła właśnie remont łazienek dla klientów i dokonała zmiany wyglądu strefy gastronomicznej. ...

Chcesz się pochwalić swoją inwestycją? Napisz do nas!

, źródło: Horecanet.pl, 25.03.2014
Portal Horecanet.pl oraz magazyny Nowości Gastronomiczne i Świat Hoteli to media przeznaczone dla profesjonalistów branży HoReCa. Codziennie publikujemy newsy oraz informacje interesujące, praktyczne ...

Nowe menu w restauracjach Qubus Hotel

, źródło: Horecanet.pl, 24.03.2014
Od 25 marca do czternastu restauracji Qubus Hotel wchodzi wiosenno-letnie menu. Tym razem sieć postawiła na bogaty i szlachetny smak gęsiny, kaczki oraz wołowiny. Dodatkowo do dyspozycji gości jest ...

Bogatsza strefa restauracyjna w Warszawie Wileńskiej

, źródło: Horecanet.pl, 24.03.2014
Pizza Dominium, Thai Wok, Burger King, McDonald’s, KFC oraz sklep ze zdrową żywnością Organic Farma Zdrowia – to najemcy nowej strefy restauracyjnej centrum handlowego Warszawa Wileńska, która ...

« poprzednia   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12 ...94   następna »