Strona główna » Wiadomości » Gastronomia i catering

Rum nie tylko dla piratów

, źródło: Nowości Gastronomiczne marzec/2014, 04.04.2014
Rum to jedna z najbardziej rozbudowanych kategorii alkoholowych spośród mocnych trunków. Obecnie coraz większym powodzeniem cieszą się rumy starzone, świadomi konsumenci szukają dobrze zbalansowanych, ...

Warmia i Mazury kulinarnie

, źródło: Horecanet.pl, 03.04.2014
Do sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmii Mazur i Powiśla przyjęto sześć nowych przedsiębiorstw. Obecnie sieć Dziedzictwo Kulinarne Warmii Mazur i Powiśla liczy już 156 członków.                                ...

Sebastian Kornacki Mistrzem Wołowiny

, źródło: Horecanet.pl, 03.04.2014
Finał tematycznego konkursu kulinarnego już za nami. Dobra wołowina z certyfikatem jakości QMP była tematem przewodnim prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów, którzy w ostatnich miesiącach ...

Sphinx w Jankach teraz dużo większy

, źródło: Horecanet.pl, 03.04.2014
Sphinx – jedna z najpopularniejszych sieci gastronomicznych w Polsce - przeniosła restaurację w podwarszawskim centrum handlowym Janki do nowego, znacznie większego lokalu. Obecna restauracja o ...

Zaprenumeruj czasopismo „Nowości Gastronomiczne”

, źródło: Horecanet.pl, 03.04.2014
Zachęcamy do prenumeraty miesięcznika „Nowości Gastronomiczne”. Należąc do grupy odbiorców kwalifikowanych, którymi są zarządy sieci restauracji i sieci gastronomicznych, właściciele i menadżerowie ...

Kto się raczy ginem?

, źródło: Nowośći Gastronomiczne - marzec, 03.04.2014
Gdyby Polakom nie brakowało kiedyś speców od marketingu to być może dziś nasza rodzima jałowcówka byłaby jednym z najpopularniejszych i najbardziej rozpoznawalnych alkoholi na świecie. Cóż, możemy się ...

Start Polaków na Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników

, źródło: Horecanet.pl, 03.04.2014
W dniach 13-15 marca 2014 roku odbyła się kolejna edycja Mistrzostw Świata Młodych Cukierników organizowanych przez Międzynarodową Unię Piekarzy i Cukierników. W tym roku zawodników gościło Taipei na ...

Tysiąc pomysłów na biznes w 2014 roku

, źródło: Horecanet.pl, 02.04.2014
W 2014 roku zadebiutuje na rynku tysięczna marka franczyzowa - wynika z „Raportu o rynku franczyzy” wykonanego przez firmę doradczą Profit system. Najwięcej nowych systemów powstaje w gastronomii ...

Nowe trendy w salach weselnych

, źródło: Horecanet.pl, 02.04.2014
Chyba każdy z nas był kiedyś na weselu w sali weselnej. Wybór takiego miejsca to bardzo wygodne rozwiązanie. Całą organizacją i obsługą zajmuje się firma zewnętrzna, a „młodzi” i rodzina mogą ...

Zdrowy, zielony biznes

, źródło: Nowośći Gastronomiczne - marzec, 02.04.2014
Polacy od wielu już lat znają świeżo wyciskane soki i koktajle na bazie owoców. Zielone koktajle to jednak ciągle jeszcze nowość. Czy można z powodzeniem sprzedawać połączenie świeżego soku pomarańczowego, ...

Chcesz pochwalić się swoją inwestycją? Napisz do nas!

, źródło: Horecanet.pl, 02.04.2014
Portal Horecanet.pl oraz magazyny Nowości Gastronomiczne i Świat Hoteli to media przeznaczone dla profesjonalistów branży HoReCa. Codziennie publikujemy newsy oraz informacje interesujące, praktyczne ...

Impreza kulinarna w Hotelu Senator

, źródło: Horecanet.pl, 01.04.2014
W dniach 28 - 30 marca w Hotelu Senator, zrzeszonym w grupie Polish Prestige Hotels & Resorts, odbyła się VI edycja Festiwalu Ryb Bałtyckich. Impreza po raz kolejny przyciągnęła na środkowe wybrzeże ...

McDonald’s w siedleckiej Galerii S otwarty

, źródło: Horecanet.pl, 01.04.2014
29 marca restauracja McDonald’s w Galerii S w Siedlcach obsłużyła pierwszych klientów. To już 332. obiekt sieci w Polsce. Nowa restauracja mieści się na pierwszym piętrze nowoczesnego kompleksu ...

Sphinx w nowej szacie

, źródło: Horecanet.pl, 01.04.2014
W restauracjach Sphinx, sieci zarządzanej przez Sfinks Polska, dostępne jest najnowsze lifestylowe Menu Sphinx w zmienionym, większym formacie. Na okładce gości Charles Daigneault, który zdobył popularność ...

Nowy koncept w Galerii Mokotów

, źródło: Horecanet.pl, 01.04.2014
Do stolicy zawitał autorski projekt gastronomiczny, który powstał w Krakowie ponad rok temu. W Alei Smaków Galerii Mokotów został otwarty nowy lokal – Bistro de la Gare. Jak tłumaczy właściciel ...

WiFi - trzy powody, dla których warto je udostępniać

, źródło: Horecanet.pl, 01.04.2014
Instalacja sieci WiFi w restauracjach, kawiarniach i hotelach stała się koniecznością. Obok szerokiej oferty menu, ciekawego wystroju i miłej obsługi, klienci coraz częściej zwracają uwagę na dostęp do ...

Franczyzobiorcy Gastromall otwierają lokal pod nowym brandem

, źródło: Horecanet.pl, 01.04.2014
W ostatni weekend marca zainaugurowała działalność kolejna restauracja pod marką Companeros. Ale Meksyk!, tym razem w Galerii Korona w Kielcach. Kielecki lokal jest jednostką franczyzową, prowadzą go ...

Hotel Ilonn wzbogaca swoją ofertę

, źródło: Horecanet.pl, 01.04.2014
Tej wiosny restauracyjna mapa Poznania wzbogaci się o nowe, klimatyczne miejsce – ogródek restauracji Gusto Food & Wine w Hotelu Ilonn. Otwarcie zaplanowano na 12 kwietnia, a towarzyszyć mu ...

Catering od A do Z

, źródło: Nowośći Gastronomiczne marzec/2014, 01.04.2014
Chociaż catering w Polsce jest znany stosunkowo krótko, to należy do jednych z najbardziej i najszybciej rozwijających się usług gastronomicznych. Oprócz firm, które zajmują się nim na co dzień coraz ...

Regionalia i Agroturystyka już w ten weekend

, źródło: Horecanet.pl, 01.04.2014
Już w najbliższy piątek, 4 kwietnia ruszają III Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia i II Targi Agroturystyka. Na zwiedzających w Centrum MT Polska w Warszawie czekać będzie pełen przegląd ...

3 cechy profesjonalnej strony www dla restauracji

, źródło: Horecanet.pl, 28.03.2014
Dobrze zaprojektowana strona internetowa restauracji przyciąga klientów i zwiększa sprzedaż. I nie chodzi tu tylko o estetykę. To, co ją wyróżnia to dostosowanie do wyświetlania na urządzeniach mobilnych, ...

Wiosenna promocja firmy Stalgast

, źródło: Horecanet.pl, 28.03.2014
W dniu 26 marca firma Stalgast, lider na polskim rynku dostawców profesjonalnego sprzętu gastronomicznego, uruchomiła nową ofertę promocyjną, która dostępna jest tylko u dystrybutorów Stalgast. Akcja ...

Atrakcje w restauracji Koji Sushi w Krakowie

, źródło: Horecanet.pl, 28.03.2014
30 marca w restauracji Koji Sushi w Krakowie na wszystkie dzieci czekały niezwykłe atrakcje. Każdy maluch mógł poczuć się jak swój rówieśnik z Kraju Kwitnącej Wiśni i przymierzyć tradycyjne japońskie ...

Da Grasso na wiosnę

, źródło: Horecanet.pl, 28.03.2014
Największa polska franczyzowa sieć pizzerii Da Grasso rozpoczyna kampanię marketingową, przygotowaną na okres wiosenno-letni. Pierwsza część o nazwie „Zielone pizze Grosso w cenie Grande” ...

« poprzednia   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12 ...95   następna »