Strona główna Wiadomości Wiosenno-letnie menu w Qubus Hotel
REKLAMA

Nowa propozycja sieci

Wiosenno-letnie menu w Qubus Hotel

Horecanet.pl, 16 kwietnia 2018

Od 12 kwietnia do 12 restauracji Qubus Hotel weszło nowe, wiosenno-letnie menu. Tym razem sieć postawiła na lekkie sałaty oraz zdrowe ryby. W daniach nie zabraknie wiosennych nowalijek oraz letnich słodkich owoców.

Autor:

Wiosna i lato to oczywiście czas świeżych warzyw, owoców i delikatnych mięs. W nowym menu znajdą się zatem zarówno pożywne sałaty, jak też delikatne zupy czy słodkie desery. Kreując menu szefowie kuchni wykorzystali sprawdzone połączenia smaków np. łososia z soczystym mango, sera Lazur z melonem i słodką żurawiną czy dorsza z chrupiącymi pistacjami i aromatycznym imbirem. 

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE
I NIEZALEŻNE CZASOPISMO RESTAURATORÓW

link do aktualnego numeru
LUTY - MARZEC 2018

- Naszym gościom proponujemy w nowej karcie 28 wyjątkowych potraw, w których łączyć będziemy najwyższej jakości mięsa z owocami, warzywami czy pożywnymi kaszami. Odwiedzający nasze restauracje będą mogli  skosztować m.in. grillowanych krewetek z pomarańczą, groszkiem cukrowym i czarnym sezamem, filetów z matiasa z jabłkami i morelami podanego na chrzanowym sosie, czy delikatnej polędwicy z dorsza z pistacjami, imbirem, szparagami i miodem. Proponujemy też coś dla wegetarian, czyli pyszne sałaty np. Caprese z oryginalnym, włoskim serem Burrata (biały ser z bawolego mleka), melonem, rzodkiewką i sosem pesto – mówi Mariusz Tkaczyk, specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Oprócz pożywnych ryb i owoców morza w nowej karcie znajdzie się też idealny na upalne dni chłodnik staropolski z jajkiem i botwiną czy delikatny krem ze świeżych, dojrzałych pomidorów z dodatkiem bazylii, tymianku i śmietany. Goście restauracji będą mogli skosztować także soczystych mięs m.in. steku z polędwicy wołowej w towarzystwie szparagów i batatów, czy fileta z kaczki z dodatkiem musu z czerwonej kapusty. W karcie pojawi się również propozycja dla wielbicieli dań mącznych i past w postaci pierogów nadziewanych wędzonym pstrągiem, twarogiem i papryką oraz spaghetti w trzech odsłonach: carbonara, pomodoro lub pesto. Dla miłośników słodkości kucharze w Qubus Hotel proponują pyszne lodowe desery takie jak mus lodowy z chałwą i Nutellą, czy sernik na zimno z mascarpone, białą czekoladą i pudrem malinowym. 

Dla osób, które chciałyby spróbować kilku dań z nowego menu sieć stworzyła specjalne menu degustacyjne. Za 99 zł goście restauracji Qubus Hotel mogą skosztować aż 4 dań z karty.

- Kreując menu staramy się zawsze zaproponować naszym Gościom niezwykłe doznania smakowe. Od jakiegoś już czasu staramy się też promować w naszej karcie dania polskie. Wychodzimy bowiem z założenia, że nasze potrawy są zdrowe i smaczne. Wszystkie dania są oczywiście przygotowywane tylko z najwyższej jakości, świeżych składników – mówi Mariusz Tkaczyk. 

Uzupełnieniem nowego menu jest też propozycja win dobranych specjalnie do nowych dań zgodnie z ideą food pairingu. Goście będą mieli okazję spróbować m.in. dwóch pysznych, polskich win z winnicy Chodorowa – białego, wytrawnego Hibernala o aromatach zielonego jabłka, cytryny i limonki oraz czerwonego Regenta o aromatach borówki, wiśni i czereśni.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Komentarz

Komentarz dnia

Silver tsunami - nowa grupa gości hoteli

Robert Moskwa dyrektor marketingu i sprzedaży Uzdrowisko Konstancin-Zdrój

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG B2B © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.