Strona główna Wiadomości Wiosenno-letnie menu w Qubus Hotel
REKLAMA

Nowa propozycja sieci

Wiosenno-letnie menu w Qubus Hotel

Horecanet.pl, 16 kwietnia 2018

Od 12 kwietnia do 12 restauracji Qubus Hotel weszło nowe, wiosenno-letnie menu. Tym razem sieć postawiła na lekkie sałaty oraz zdrowe ryby. W daniach nie zabraknie wiosennych nowalijek oraz letnich słodkich owoców.

Autor:

Wiosna i lato to oczywiście czas świeżych warzyw, owoców i delikatnych mięs. W nowym menu znajdą się zatem zarówno pożywne sałaty, jak też delikatne zupy czy słodkie desery. Kreując menu szefowie kuchni wykorzystali sprawdzone połączenia smaków np. łososia z soczystym mango, sera Lazur z melonem i słodką żurawiną czy dorsza z chrupiącymi pistacjami i aromatycznym imbirem. 

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE
I NIEZALEŻNE CZASOPISMO RESTAURATORÓW

link do aktualnego numeru
LUTY - MARZEC 2018

- Naszym gościom proponujemy w nowej karcie 28 wyjątkowych potraw, w których łączyć będziemy najwyższej jakości mięsa z owocami, warzywami czy pożywnymi kaszami. Odwiedzający nasze restauracje będą mogli  skosztować m.in. grillowanych krewetek z pomarańczą, groszkiem cukrowym i czarnym sezamem, filetów z matiasa z jabłkami i morelami podanego na chrzanowym sosie, czy delikatnej polędwicy z dorsza z pistacjami, imbirem, szparagami i miodem. Proponujemy też coś dla wegetarian, czyli pyszne sałaty np. Caprese z oryginalnym, włoskim serem Burrata (biały ser z bawolego mleka), melonem, rzodkiewką i sosem pesto – mówi Mariusz Tkaczyk, specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Oprócz pożywnych ryb i owoców morza w nowej karcie znajdzie się też idealny na upalne dni chłodnik staropolski z jajkiem i botwiną czy delikatny krem ze świeżych, dojrzałych pomidorów z dodatkiem bazylii, tymianku i śmietany. Goście restauracji będą mogli skosztować także soczystych mięs m.in. steku z polędwicy wołowej w towarzystwie szparagów i batatów, czy fileta z kaczki z dodatkiem musu z czerwonej kapusty. W karcie pojawi się również propozycja dla wielbicieli dań mącznych i past w postaci pierogów nadziewanych wędzonym pstrągiem, twarogiem i papryką oraz spaghetti w trzech odsłonach: carbonara, pomodoro lub pesto. Dla miłośników słodkości kucharze w Qubus Hotel proponują pyszne lodowe desery takie jak mus lodowy z chałwą i Nutellą, czy sernik na zimno z mascarpone, białą czekoladą i pudrem malinowym. 

Dla osób, które chciałyby spróbować kilku dań z nowego menu sieć stworzyła specjalne menu degustacyjne. Za 99 zł goście restauracji Qubus Hotel mogą skosztować aż 4 dań z karty.

- Kreując menu staramy się zawsze zaproponować naszym Gościom niezwykłe doznania smakowe. Od jakiegoś już czasu staramy się też promować w naszej karcie dania polskie. Wychodzimy bowiem z założenia, że nasze potrawy są zdrowe i smaczne. Wszystkie dania są oczywiście przygotowywane tylko z najwyższej jakości, świeżych składników – mówi Mariusz Tkaczyk. 

Uzupełnieniem nowego menu jest też propozycja win dobranych specjalnie do nowych dań zgodnie z ideą food pairingu. Goście będą mieli okazję spróbować m.in. dwóch pysznych, polskich win z winnicy Chodorowa – białego, wytrawnego Hibernala o aromatach zielonego jabłka, cytryny i limonki oraz czerwonego Regenta o aromatach borówki, wiśni i czereśni.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Personalia

Komentarz

Komentarz dnia

Właściciel baru Woda Ognista o ofercie alkoholowej

Patryk Kowalski właściciel Woda Ognista

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG B2B © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Wszelkie prawa zastrzeżone.

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych").
W związku z tym chcielibyśmy poinformować o przetwarzaniu Państwa danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku. Poniżej znajdą Państwo podstawowe informacje na ten temat. Proszę pamiętać, że w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości w tym zakresie możesz skontaktować się z nami wysyłając e-mail na adres biuro@brogb2b.pl.


Kto będzie administratorem Państwa danych?
Administratorem Państwa danych będziemy my: BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. z siedzibą w Warszawie (dalej będziemy używać skrótu "BROG B2B"). Szczegółowe informacje dotyczące administratora znajdują się w polityce prywatności.

O jakich danych mówimy?
Chodzi o dane osobowe, które są zbierane w ramach korzystania przez Państwa z naszych usług, w tym portali internetowych i innych funkcjonalności udostępnianych przez BROG B2B (np. subskrypcja bezpłatnych newsletterów czy formularz zamówień).

Dlaczego chcemy przetwarzać Państwa dane?
Przetwarzamy te dane w celach opisanych w polityce prywatności.

Komu możemy przekazać dane?
Zgodnie z obowiązującym prawem Państwa dane możemy przekazywać podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie, np. podwykonawcom naszych usług oraz podmiotom uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa np. sądom lub organom ścigania – oczywiście tylko gdy wystąpią z żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną.

Jakie mają Państwo prawa w stosunku do swoich danych?
Mają Państwo między innymi prawo do żądania dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Mogą Państwo także wycofać zgodę na przetwarzanie danych osobowych, zgłosić sprzeciw oraz skorzystać z innych praw wymienionych szczegółowo w Polityce Prywatności. Tam też znajdą Państwo informacje jak zakomunikować nam Twoją wolę skorzystania z tych praw.

UKRYJ TE INFORMACJE