Adam Gessler otwiera nową restaurację w Warszawie

Udostępnij artykuł
Znany restaurator powraca na gastronomiczną mapę stolicy z nowym konceptem. Otwarcia zaplanowano na 9 listopada, na godz. 12:00. Nazwa restauracji zostanie podana do wiadomości publicznej dopiero w piątek, bo jak zdradza Adam Gessler, wiąże się z niespodzianką. Lokal zajmie miejsce dawnej Szpilki i znajdzie się przy Placu Trzech Krzyży 18, w kamienicy Fuchsa „Pod Gryfami”.

Lokal będzie połączeniem bistro, baru i sklepu. Zaplanowane są również wieczory muzyczne z orkiestrą. Restauracja być może będzie działać codziennie, przez całą dobę. Na dzień otwarcia zaplanowano przedwojenne menu z 1934 roku. Wcześniej w tej lokalizacji, poza Szpilką znajdowało się Cafe Casino, Kawiarnia Antyczna i Kawiarnia pod Marsem.

>>> HOT NEWS: AMARO OTWIERA RESTAURACJĘ W ZAKOPANEM <<<

Adam Gessler prowadził wcześniej kilka restauracji, m.in.: u Kucharzy, która istniała od 2006 roku, bByła wyróżniona w Przewodniku Michelin. Zmieniła właściciela i obecnie zarządza nią spółka CFI.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – SIERPIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.


Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 05.11.2019
Aktualizacja: 16.11.2019