Znany restaurator powraca na gastronomiczną mapę stolicy z nowym konceptem. Otwarcia zaplanowano na 9 listopada, na godz. 12:00. Nazwa restauracji zostanie podana do wiadomości publicznej dopiero w piątek, bo jak zdradza Adam Gessler, wiąże się z niespodzianką. Lokal zajmie miejsce dawnej Szpilki i znajdzie się przy Placu Trzech Krzyży 18, w kamienicy Fuchsa „Pod Gryfami”.
Lokal będzie połączeniem bistro, baru i sklepu. Zaplanowane są również wieczory muzyczne z orkiestrą. Restauracja być może będzie działać codziennie, przez całą dobę. Na dzień otwarcia zaplanowano przedwojenne menu z 1934 roku. Wcześniej w tej lokalizacji, poza Szpilką znajdowało się Cafe Casino, Kawiarnia Antyczna i Kawiarnia pod Marsem.
>>> HOT NEWS: AMARO OTWIERA RESTAURACJĘ W ZAKOPANEM <<<
Adam Gessler prowadził wcześniej kilka restauracji, m.in.: u Kucharzy, która istniała od 2006 roku, bByła wyróżniona w Przewodniku Michelin. Zmieniła właściciela i obecnie zarządza nią spółka CFI.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – SIERPIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.