Menu ekskluzywnej restauracji a’la carte, oparte jest o regionalne produkty najwyższej jakości i odzwierciedla również sezonowość w ich dostępności. Specjalnością Restauracji Aruana jest nowoczesna kuchnia polska – tradycyjny smak podany w nowej, intrygującej odsłonie. Nowym szefem kuchni został Michał Pezda.
Pochodzi ze Śląska, z Czańca. Gotuje od 15 roku życia. Pierwsze kroki kucharza stawiał pod okiem Mamy. To z domu wyniósł smak, szacunek do zawodu, produktu, regionalnych, tradycyjnych potraw i umiłowanie kuchni polskiej. Zawodowe doświadczenia zdobywał na południu Polski. Kolejny krok to przeprowadzka do stolicy i rozpoczęcie pracy w Kafe Zielony Niedźwiedź na warszawskim Powiślu.
Warsztat i techniki kulinarne doskonalił w roli sous chefa u Sebastiana Olmy. Ambicja i chęć rozwoju zawodowego zaprowadziła go również na staż do gwiazdkowej restauracji City Social i do Corrigan’s Mayfair w Londynie. Pełnił rolę szefa kuchni w hotelu Natura Mazur, gdzie wprowadził autorskie, sezonowe menu. Jego kuchnia to polskie, tradycyjne receptury, związane z regionem i co za tym idzie z produktem dostarczanym przez selekcjonowanych, lokalnych dostawców.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – PAŹDZIERNIK 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.