Bartosz Peter w zespole Transgourmet i Selgros Cash&Carry

Udostępnij artykuł
Zdobywca srebrnego i brązowego medalu w Kulinarnym Pucharze Świata, dwukrotny zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski i laureat L’art de la cuisine Martell 2017,  obejmuje stanowisko eksperta kulinarnego w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

Do głównych zadań kapitana Reprezentacji Narodowej Kucharzy Polski należeć będzie doradztwo merytoryczne dla pracowników i klientów Transgourmet i Selgros Cash&Carry, kreowanie trendów gastronomicznych i eksponowanie możliwości Instytutu Kulinarnego w Polsce i za granicą.

– Jako kapitan Reprezentacji Narodowej Kucharzy Polski miałem przyjemność przygotowywać się do Kulinarnego Pucharu Świata w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie pod Warszawą i korzystać z jego innowacyjnej przestrzeni oraz nowoczesnego wyposażenia. Dzięki temu mam świadomość ogromnych możliwości, jakie oferuje kucharzom Instytut Kulinarny i zamierzam przyczynić się do jego promowania i rozwoju. Wierzę także, że moje doświadczenie i dotychczas zdobyta wiedza w branży gastronomicznej będą cenne dla wzmacniania kompetencji klientów sieci Transgourmet i Selgros Cash&Carry  – mówi Bartosz Peter, ekspert kulinarny w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – GRUDZIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Przed rozpoczęciem pracy dla Transgourmet i Selgros Cash&Carry , Bartosz Peter pełnił funkcję Szefa restauracji Salt w Copernicus Toruń Hotel oraz brał udział w konkursach kulinarnych, w których odnosił liczne sukcesy. Po zdobyciu srebrnego i brązowego medalu na Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu, pierwszym w historii, dwukrotnym zwycięstwie w Kulinarnym Pucharze Polski, zajęciu pierwszego miejsca w L’art de la cuisine Martell 2017 oraz w CHEF Culinary Cup NESTLE 2017, przyszedł czas na przygotowania do Olimpiady Kulinarnej w Stuttgarcie.

– Nieustannym wyzwaniem dla kucharzy pracujących na co dzień w restauracjach jest wygospodarowanie czasu na treningi do konkursów kulinarnych. Wielu członków Reprezentacji Narodowej Kucharzy Polski przed Kulinarnym Pucharem Świata musiało pracować przez to na zwiększonych obrotach. Dzięki pracy dla Transgourmet i Selgros Cash&Carry  mogę nie tylko pełnić rolę doradcy w Instytucie Kulinarnym, ale także, korzystając z jego nowoczesnej przestrzeni, poświęcić czas na przygotowania do konkursów i tym samym wspólnie z marką angażować się w rozwój branży gastronomicznej w Polsce – komentuje Bartosz Peter.

– Transgourmet i Selgros Cash&Carry nieustannie podejmują działania mające na celu angażowanie się w rozwój branży gastronomicznej w Polsce. Świadczy o tym nie tylko szeroka oferta i wysoka jakość produktów oferowanych przez sieć, ale także udział w światowych wydarzeniach kulinarnych, partnerstwo z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni, otwarcie dwóch Instytutów Kulinarnych na terenie kraju oraz współpraca z największymi ekspertami z branży, zarówno w Polsce, jak i za granicą. Dlatego z dumą i radością witamy w zespole firmy Bartosza Peter, kapitana Reprezentacji Narodowej Kucharzy Polski, który w ostatnich latach potwierdził swój wyjątkowy talent kucharski na arenie polskiej i zagranicznej. Mamy nadzieję na owocną współpracę i życzymy powodzenia w rozwoju zawodowym – podsumowuje Marcin Dera, dyrektor sprzedaży ds. gastronomii Transgourmet Polska.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 21.01.2019
Aktualizacja: 21.01.2019