Bazar sezonowych smaków od Sodexo

Udostępnij nas na:
W lipcu i sierpniu w restauracjach sieci w całej Polsce, rusza festiwal dań przygotowywanych z sezonowych i lokalnych produktów. Wakacyjna oferta w założeniu ma być lekka i zróżnicowana niczym oferta klasycznego targu.

W ciągu wakacyjnych miesięcy, w każdy wtorek, restauracje Sodexo będą eksplorować bogactwo targów warzywno-owocowych, serwując dania z użyciem sezonowych produktów. Menu najnowszej akcji ma być na tyle zróżnicowane, by spełnić preferencje różnych grup konsumentów.

– Natura sama podpowiada nam, co jest dla nas najlepsze w danej porze roku, a bogactwo wakacyjnych warzyw i owoców inspiruje do poszukiwania lekkich, zbilansowanych posiłków. Chłodniki, zupy warzywne, warzywa faszerowane i zapiekane i inne, tchnące lokalnością i latem, potrawy – to nasza propozycja na wakacyjny czas – różnorodna i wielobarwna jak oferta lokalnego, zielonego targu – mówi Katarzyna Rogalska, head of food platform, Sodexo Polska.

Sodexo prowadzi w Polsce 59 restauracji pracowniczych.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.