Biała – zjedz i wypij znika z mapy Warszawy

Udostępnij artykuł
[]TYLKO U NAS] Popularna restauracja, zlokalizowana na Saskiej Kępie, należącą do portfolio Grupy Warszawa, już nie zaprosi gości. Właściciel budynku ma inne plany wobec tej nieruchomości.

Epidemia SARS CoV-2 to nie tylko choroba, która jest śmiertelnie groźna dla ludzi. To też paskudztwo, które niszczy całe gałęzie gospodarki, w tym gastronomię. Z przykrością musimy Was poinformować, że Biała – zjedz i wypij znika z mapy Warszawy. Nie będziecie mogli już usiąść w naszym ogrodzie i zjeść śniadania ani wieczorem napić się pysznych koktajli. Właściciel budynku ma inne plany wobec tej nieruchomości, chce zrobić remont i przeczekać epidemię, ale już bez nas. Smutno nam i tyle. Nic nie da się zrobić. Dziękujemy za te wspaniałe lata, dnie i noce z Wami. Za uśmiechy i tysiące ciepłych słów o naszych daniach – czytamy w oświadczeniu zamieszczonym na Facebooku.

AKCJA „POSIŁEK DLA SENIORA W WARSZAWIE
>> prosimy kliknąć, aby wziąć udział <<

W tym momencie kończymy inwentaryzowanie. Sprawdzamy, co może nam się przydać w innych miejscach, kuchni centralnej itp. Wiemy od ok. tygodnia, że nie mamy w tym miejscu przyszłości i kończymy działalność z dniem dzisiejszym (20 kwietnia 2020). Właściciel nieruchomości ma w stosunku do miejsca inne plany. W tym momencie nie widzę szansy, żeby Biała pojawiła się w innej lokalizacji. Gdy uda się otworzyć na nowo gastronomię, będziemy skupiali się na tym, by rozwijać Syreni Śpiew. Promykiem nadziei jest też Warszawa Powiśle, która jest bardzo bliska mojemu sercu. To moja pierwsza gastronomia. Mam nadzieję, że uda się ją otworzyć już w czerwcu – mówi w rozmowie z nami Norbert Redkie, Founder, CEO & non-executive Head Chef Grupy Warszawa.

Do portfolio Grupy Warszawa należy także Syreni Śpiew. Są również pomysłodawcami akcji #PosiłekDlaSeniora.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – MARZEC 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.04.2020
Aktualizacja: 20.04.2020