Big Adriano z drugim punktem w stolicy

Udostępnij nas na:
W lokalu przy ul. Dzieci Warszawy 27a zjemy syte pizze typu deep dish w kilku rodzajach (chicago, american Pan). Dodatkowo przyrządzane są też przystawki i startery w stylu amerykańskich pizzerii oraz dania z grilla takie jak: hamburgery. Dla osób dbających o linie powstała wersja fit burgerów. Kolejny punkt znajduje się przy ul. Chmielnej 6, nie ma w nim obsługi kelnerskiej i oferuje deep dish tylko w małym rozmiarze.

Deep dish pizza, kulinarna atrakcja Chicago, dostępna jedynie w kilku innych Stanach i w niewielu punktach poza tym krajem, w tym  w Warszawie. Kształtem przypomina ona tartę, a jej ciasto ma maślany smak. Brzegi ciasta są nieco wyższe niż poziom farszu, w którym znajduje się dużo sosu pomidorowego, sera i innych dowolnych dodatków.

Deep dish jest pieczona w okrągłej stalowej patelni, która wygląda jak tortownica czy blacha do ciasta niż typowa pizza. Patelnia jest naoliwiona w celu umożliwienia łatwego usunięcia, a także stworzenia efektu smażenia na zewnętrznej stronie skorupy. Oprócz zwykłej mąki pszennej, ciasto na pizzę zawiera mąkę kukurydzianą, ciasto prasuje się na bokach garnka, tworząc miskę dla bardzo grubej warstwy dodatków.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.