Bobby Burger z nowymi lokalami

Udostępnij nas na:
W drugiej połowie lipca br. polska sieć burgerowni otworzyła punkty w kolejnych miastach. Bobby Burger pojawił się w Kielcach oraz w Gdańsku, co oznacza, że pod skrzydłami sieci działają już 42 lokale w całej Polsce. Jednocześnie marka zapowiada, że to nie koniec otwarć w tym roku.

Kielecki lokal Bobby Burger zajmuje powierzchnię 75 mkw. i usytuowany jest w samym centrum miasta – na Rynku 7. Dzięki przestronnemu ogródkowi można rozsmakować się tam w burgerach w otoczeniu zabytkowej, XIX i XX – wiecznej zabudowy. Z kolei Trójmiasto, a dokładniej Gdańsk, zyskało nową burgerownię w Galerii Madison na malowniczym Starym Mieście, przy ul. Rajskiej 10. Galeria położona jest przy trasach turystycznych, dzięki czemu przyciąga uwagę nie tylko miejscowych, ale też turystów. Gdański lokal ma 118,51 mkw. Znajduje się poza strefą food court, co umożliwiło stworzenie własnej, oryginalnie zaaranżowanej przestrzeni.

Dynamiczny rozwój marki

Marka Bobby Burger dynamicznie rozwija się w oparciu o system franczyzowy oraz otwarcia lokali własnych. – Nasza strategia rozwoju jest realizowana zgodnie z planem. W tym roku otworzyliśmy już sześć lokali w całej Polsce. Poza Kielcami i Gdańskiem, w pierwszej połowie roku pojawił się nowy lokal własny w Poznaniu, dwa własnościowe w Warszawie, oraz  burgerownia w systemie kontenerowym w Szczecinie – mówi Maciej Sobolewski, dyrektor ds. marketingu i sprzedaży w Bobby Burger.

Jak zapowiada, to nie koniec ekspansji marki. – W najbliższym czasie mamy w planach otwarcie trzeciej burgerowni w Łodzi, trzeciego lokalu własnego w Poznaniu oraz kolejnego lokalu własnego w Warszawie, w CH Sadyba. Do 2022 roku chcemy powiększyć sieć burgerowni z obecnych 42 do 67 lokali – dodaje.

Burgery nie tylko z wołowiny

Zarówno w ofercie lokalu w Kielcach, jak i w Gdańsku, znajdziemy kultowe już, klasyczne burgery ze 100 proc. wołowiną,  propozycje drobiowe, oraz cztery pozycje wegetariańskie – Vedżesikę, Brajana, Grażynę i Janusha. Fani nowych smaków i niestandardowych połączeń z pewnością polubią menu sezonowe – zmieniane regularnie co trzy miesiące. Obecnie jest to burger z gruszką. – By spełnić oczekiwania wszystkich klientów, w lokalach Bobby Burger istnieje możliwość wyboru rodzaju pieczywa, np. zamiana bułki na bezglutenową oraz modyfikacja wszystkich burgerów poprzez wymianę składników – od serów, po sosy, warzywa i kotlety. W menu dostępne są również m.in. frytki z autorską przyprawą, kawa z ekspresu kolbowego czy lemoniada – dodaje Maciej Sobolewski z Bobby Burger.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.