Centrum Praskie Koneser z nową aranżacją przestrzeni. Będą m.in. większe ogródki restauracyjne

Udostępnij artykuł
Warszawskie centrum kulturalno-rozrywkowe zapowiada aktywności na kolejny sezon. Ogólnodostępny plac Konesera zaoferuje nie tylko zmiany związane z gastronomią, ale także z terenami zielonymi. To wyjście naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, którzy preferują obecnie spędzanie czasu w przyjaznej i otwartej przestrzeni.

Centrum Praskie Koneser powiększa na placu Konesera ogródki restauracyjne, które już niebawem będą miały powierzchnię aż 800 mkw, mogącą bezpiecznie pomieścić nawet 500 osób. Odmieniona przestrzeń zostanie zagospodarowana zielenią. Nowa odsłona centralnego miejsca kompleksu to uzupełnienie pięciohektarowej powierzchni o rozwiązania pozwalające spędzać czas na świeżym powietrzu jeszcze większej liczbie osób.

Centrum Praskie Koneser to niewątpliwie kulturalno-rozrywkowe centrum Warszawy. Skorzystanie z doskonałych kawiarni i restauracji, kultury i usług to dla konsumentów, po okresie kwarantanny, niezwykle cenne elementy. Co jednak ważne, ludzie wolą przebywać w miejscach otwartych, takich jak m.in. Plac Konesera. Dlatego sprawiamy, aby nasza dostępna dla wszystkich przestrzeń była jeszcze bardziej zielona, przyjazna i radosna – zaznacza Monika Piwońska, dyrektor komercyjny Centrum Praskiego Koneser.

Nowe, przestronne ogródki restauracyjne pozwolą na swobodniejsze spędzanie czasu. Z kolei otwarta przestrzeń placu Konesera sprawia, że do restauracji wchodzi się z pominięciem zamkniętych, pośrednich pomieszczeń. Dla gości dostępne są również parkingi samochodowe i rowerowe, które ułatwiają korzystanie z transportu indywidualnego.  

Otwarte przestrzenie nową formą spędzania czasu?

Działania Centrum Praskiego Koneser wpisują się w trend spędzania czasu na świeżym powietrzu. Jak bowiem ocenia Maciej Kłos, dyrektor naczelny International Business Advisors, firmy doradczej obsługującej rynek HoReCa, miejsca, które dysponują jedynie zamkniętymi powierzchniami muszą liczyć się ze zwiększonymi obawami klientów.

Otwarte lokalizacje przyciągają uwagę konsumentów w okresie wiosenno-letnim, a w tym sezonie będą one szczególnie oblegane, przede wszystkim ze względów epidemiologicznych. Dlatego branża handlowa i gastronomiczna musi się nie tylko dostosować do nowych realiów związanych z reżimem sanitarnym, ale także odpowiednio zagospodarować przestrzeń na zewnątrz. Większą popularnością będą się cieszyły miejsca, w których ludzie czują się bezpieczniej, takie jak przyuliczne sklepy i place miejskie – zaznacza Maciej Kłos.

Koneser z planami na wakacje

Centrum Praskie Koneser, oprócz nowej zieleni i ogródków restauracyjnych, latem stawia na bogatą ofertę kulturalno-rozrywkową na otwartym placu Konesera. Wśród atrakcji nie zabraknie występów znanych teatrów dla dzieci i dorosłych, a także stref kreatywnych dla dzieci, gier podwórkowych, sztuki oraz przewodników miejskich, z którymi codziennie będzie można wyruszyć na zwiedzanie Pragi i Warszawy. Dostępne dla wszystkich będą również różnego rodzaju koncerty muzyczne na żywo. Pełna oferta Centrum Praskiego Koneser zostanie udostępniona na stronie internetowej oraz w portalach społecznościowych.  

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.05.2020
Aktualizacja: 27.05.2020