CH Bielawy z kolejnym najemcą gastronomicznym

Udostępnij artykuł
Coraz więcej centrów handlowych rozszerza swoją ofertą spożywczą, zdając sobie sprawę, że jej atrakcyjność przyciąga klientów. Przykładem jest tu właściciel CH Bielawy, który właśnie podpisał umowę najmu z piekarnią-cukiernią Bartkowscy, marką doskonale znaną torunianom. Lokal będzie liczył powierzchnię 58,60 mkw.

W ofercie piekarni znajdziemy szeroki wybór świeżego pieczywa, m.in. chleby żytnie na zakwasie, pszenne, razowe, pełnoziarniste, z dodatkiem pszenicy purpurowej, orkiszu, ciemne słodowe czy dyniowe. W asortymencie występują także różne rodzaje bułek, np. chrupiące bagietki, rogale, bułki ziarniste, maślane, kukurydziane czy włoskie bułki kanapkowe na bazie pszenicy durum. Miłośnicy słodkości zdecydować się mogą z kolei na wyroby cukiernicze, do wyboru są zarówno sezonowe ciasta drożdżowe, ciasta śmietanowe, serniki i ciasta deserowe, jak i pączki, drożdżówki, jagodzianki, chałki, croissanty lub donuty.

Piekarnia posiada również szeroką ofertę śniadaniową oraz lunchową dla tych zabieganych, spośród której klienci będą mogli wybrać kanapki śniadaniowe przygotowywane na miejscu, sałatki, słone przekąski, np. mini pizze czy inne sezonowe wytrawne propozycje. Rozszerza również swoją ofertę o całoroczną sprzedaż lodów „doppio” dotychczas dostępnych tylko sezonowo. Dopełnieniem asortymentu będzie pełna oferta kaw na gorąco i napojów na bazie kawy m. in. frappe, kawy mleczne i smakowe, a wszystko to na bazie najwyższej jakości ziaren kawy specialty z toruńskiej palarni Fonte.

Nowy najemca dopełni i urozmaici ofertę spożywczą oraz gastronomiczną centrum, w której znajdziemy również cukiernię Sowa, sklep Czas na Herbatę, a także restauracje KFC, Sajgon, Smak&Wag oraz stoiska: Pierniki Toruńskie oraz Smaki Podlasia. W Bielawach znajduje się także operator spożywczy Carrefour.

– Stawiamy nie tylko na międzynarodowe brandy, ale również polskie, lokalne marki, które mają swoją historię i tradycję. Znaczna część naszych klientów to rodziny, dla których świeże pieczywo i wypieki są stałym punktem na liście codziennych zakupów. Nowa piekarnia rozszerzy nasze możliwości w tym zakresie, proponując wysoką jakość produktów, na dodatek z toruńskim rodowodem i rodzinną tradycją w tle – mówi Joanna Bieniek, leasing manager w Newbridge Poland, właściciela CH Bielawy.

Piekarnio-cukiernia Bartkowscy to rodzinna firma z historią sięgającą 1927 roku. Ta lokalna sieć piekarni ma swoją siedzibę w Toruniu, w całym mieście oraz okolicach posiada 18 sklepów. Jest to piekarnia rzemieślnicza, w której większość pieczywa jest wyrabiana ręcznie według tradycyjnych receptur.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

 

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 15.03.2019
Aktualizacja: 15.03.2019