Chimney Cake Bakery z wiosennym menu

Udostępnij artykuł
28 lutego do wszystkich ciastkarni powróciły kultowe Chimney Cones, które przyniosły międzynarodową sławę marce wywodzącej się z Krakowa. Nowe pozycje będą dostępne w menu do późnej jesieni, a ich twórcy już zapowiadają limitowane sezonowe odsłony.

Chimney Cone to wiosenno-letnia wersja ciastek kominkowych, z których słyną zlokalizowane obecnie w Krakowie i Wrocławiu ciastkarnie Chimney Cake Bakery. Ich podstawowym elementem jest świeżo wypiekany rożek, wewnątrz którego znajdują się wybrane kremy i dodatki, delikatne śmietankowe lody oraz tzw. topping, czyli wykończenie u góry. W tegorocznej odsłonie nowego menu fani Chimney’ów odkryją m.in. wersje z Nutellą i ciasteczkami Oreo, mocno czekoladowym brownie lub masłem orzechowym Reese’s. Z uwagi na sezonowy charakter, twórcy obecnych kompozycji smakowych zapowiadają też limitowane wersje, które pojawiać się będą cyklicznie we wszystkich ciastkarniach.

Jak podkreślają właściciele marki, ich Chimney’e z lodami skradły serca internautów oraz turystów z całego świata, gdy w 2016 roku docenił je międzynarodowy serwis Insider Food. Wideo przedstawiające proces ich przygotowania obejrzało do dziś ponad 50 milionów miłośników dobrego jedzenia. Obecnie mogą się nimi cieszyć mieszkańcy i turyści odwiedzający ciastkarnie w Krakowie i Wrocławiu.

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 05.03.2019
Aktualizacja: 05.03.2019