Ciasto w stylu San Francisco w Pizza Hut

Udostępnij nas na:
Wzrost tempa życia oraz jego poziomu, sprawia że Polacy coraz częściej jedzą „na mieście” lub zamawiają gotowe jedzenie do domu. Badania konsumenckie zawarte w raporcie „Klikasz i jesz. Raport o rynku dostaw jedzenia 2018”* dowodzą, że to właśnie pizza jest najczęściej zamawianym przez nas posiłkiem. Pizza Hut wychodząc naprzeciw swoim gościom, poszerza swoje menu i oferuje nowe ciasto w stylu San Francisco.

Duża popularność pizzy w naszym kraju zauważalnie wpływa na szybki rozwój sieci takich jak Pizza Hut. Dowodem na to jest 140 restauracji prosperujących na terenie całego kraju. Dodatkowo pojawił się format taki jak Pizza Hut Express, oferujący pizzę w 5 minut. Między innymi, to właśnie dlatego Polska jest pierwszym krajem w Europie, w którym Pizza Hut wprowadziła do sprzedaży swoje nowe ciasto w stylu San Francisco.

Polacy otwierają się na nowe smaki

Zmiana stylu życia, częstsze podróże oraz szeroki dostęp do informacji spowodował, że Polacy stali się bardziej otwarci na nowe smaki i kuchnie całego świata. Co więcej, raport „Polska na Talerzu 2018”* podaje, że Polacy coraz bardziej dbają o swoje zdrowie oraz nawyki żywieniowe, które skłaniają do częstszego sprawdzania składu jaki znajduje się na etykietach produktów. Coraz większa świadomość tego, co ląduje na naszym talerzu rodzi wyższe wymagania wobec sieci restauracji. Według raportu, 75 proc. badanych twierdzi, że do ponownego odwiedzenia lokalu zachęca ich głównie wysoka jakość dań oraz produktów. Zatem istotne staje się również pochodzenie składników, z których wykonany jest zamawiany posiłek. W związku z tym, ludzie coraz częściej rezygnują z typowych fast foodów na rzecz tego, co naturalne, lekkie i zdrowe. Jednak pizza to wciąż najpopularniejsze danie wśród Polaków, ale jak wiadomo, pizza pizzy nie równa i może być przygotowywana na wiele sposobów. Ostatnio dużym zainteresowaniem cieszy się pizza rzemieślnicza, stąd właśnie narodził się pomysł na wprowadzenie do oferty Pizzy Hut nowego ciasta na zakwasie w stylu San Francisco.

Skąd nazwa San Francisco?

Okazuje się, że świadomych konsumentów interesuje nie tylko skład posiłku, ale również proces jego powstawania oraz pochodzenie niezawodnej receptury. Pomysł na wprowadzenie zupełnie nowego ciasta do oferty Pizzy Hut pojawił się już ponad dwa lata temu. Międzynarodowy zespół Pizzy Hut z siedzibą w Dallas, w którego składzie znaleźli się również Polacy, postanowił wykorzystać trend na pizzę rzemieślniczą inspirując się sławą niezwykle kruchych i lekkich wypieków na zakwasie, które są typowe dla tradycji San Francisco. Zatem, stąd nazwa nowego lekkiego i chrupiącego ciasta nie jest przypadkowa. Należy pamiętać, że ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie wymaga odpowiedniej receptury, a to właśnie San Francisco nazywa się mianem kolebki piekarnictwa. Miasto słynnie z doskonałych piekarni, które bazują na naturalnych składnikach i sposobach wyrabiania ciasta. Aby wykonać zakwas do ciasta konieczna jest odpowiednia mąka oraz cały skrupulatny proces przygotowania. Jak wiemy, prawdziwy miłośnik pizzy poszukuje smaku, który wyróżni się na tle innych, dlatego z chęcią spróbuje pizzy na tradycyjnie wyrabianym cieście.

IMG_4084.JPG
Nowe ciasto, nowy smak pizzy

Pizza wypiekana na cieście w stylu San Francisco dostępna jest w Pizzy Hut w wielu nowych konfiguracjach smakowych, dzięki temu możemy spróbować ulubionych pizz w zupełnie nowym wydaniu. Razem z nowym stylem ciasta, do menu Pizzy Hut wprowadzono również nowe smaki, które doskonale komponują się z chrupiącym i delikatnym ciastem w stylu San Francisco. Szeroki wybór jaki oferuje menu restauracji sprawia, że każdy może znaleźć coś dla siebie.

* [1]Raport opublikowany przez Pizzaportal.pl,  [2] Raport firmy MAKRO Cash & Carry

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.