Columbus Coffee na stacjach Total Polska

Udostępnij artykuł
Głównym celem współpracy obydwu sieci jest dostarczenie zdrowych, pożywnych i smacznych produktów wszystkim odwiedzającym stacje benzynowe tej marki. W Polsce działa ponad 30 punktów Total, z czego na siedmiu obecne są lokale Columbus Coffee. Docelowo mają się one pojawić na wszystkich stacjach paliw Total z konceptem kawowym i gastronomicznym Pause Café.

– Na przestrzeni ostatnich lat nawyki żywieniowe Polaków uległy sporym zmianom. Dzisiejszy klient oczekuje świeżych produktów i dobrego smaku – nie tylko w restauracji, ale również będąc w trasie. Przykłada coraz większą wagę do pochodzenia jedzenia, coraz częściej wybiera produkty z kategorii homemade i rezygnuje z tych pakowanych hermetycznie, z długą datą przydatności. Wraz z naszym nowym partnerem, szczecińską siecią kawiarni Columbus, przygotowaliśmy ofertę gastronomiczną z najwyższej półki, będącą idealnym uzupełnieniem naszego konceptu kawowego Pause Café – mówi przedstawiciel Total Polska.

W zakresie menu jest wiele zmian. Bagietki, ciabatty, bajgle, sałatki i szereg słodkości, których receptury bazują na świeżych, lokalnych produktach, to nowości, których klienci stacji paliw będą mogli skosztować już wkrótce. Kanapki to już nie tylko pieczywo i dwa składniki, ale przede wszystkim pyszne i zdrowe połączenia smaków. Do wyboru, podane na zimno lub na ciepło.

Do tej pory klientom stacji paliw Total oferowano włoską kawę oraz standardową ofertę produktów z kategorii fast-food. Teraz postawiono na lokalne rozwiązania, wspierając polskich dostawców. Oczekiwania klientów wciąż się zmieniają, dlatego słynne hot-dogi nie są już bazą stacyjnej oferty gastronomicznej, lecz stanowią jej uzupełnienie. 

– Rok 2018 był wyjątkowo pracowity dla Total Polska. Na chwilę obecną w Polsce działa ponad 30 stacji Total. Rozwijany model biznesowy to współpraca franczyzowa – stawiamy na jakość naszych relacji z partnerami biznesowymi. Bardzo duży odsetek franczyzobiorców powierzył sieci Total więcej niż jedną stację paliw. Świadczy to o wzajemnym zaufaniu. Pragniemy nadal rozwijać nasze stosunki, tworząc dobrze prosperujący biznes dla każdej z zaangażowanych stron. Firma Columbus, również działająca w modelu franczyzowym, jest dla nas idealnym partnerem – doskonale rozumie specyfikę współpracy franczyzowej – mówi przedstawiciel sieci Total Polska.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 07.02.2019
Aktualizacja: 07.02.2019