Costa Coffe z zimową ofertą śniadaniową i lunchową

Udostępnij artykuł
W nadchodzącym sezonie miłośnicy jedzenia posiłków poza domem będą mieli okazję spróbować nowości w menu. Brioszka, czyli delikatna drożdżowa bułeczka z łososiem, quiche, a może po prostu potrójny tost Caprese?

Jedną z propozycji śniadaniowych jest tost Caprese – potrójny tost wegetariański serwowany
z grillowanymi sezonowymi warzywami, mozzarellą, a także z łagodnym w smaku zielonym i czerwonym pesto. Zarówno do tostu, jak i do brioszki dodawany jest oryginalny sos guacamole sprowadzany prosto z Meksyku. W zimowym menu pozostają croissanty, jogurty oraz szeroka oferta smakowa bagietek.

W ofercie lunchowej natomiast króluje quiche w dwóch wersjach smakowych: mięsnej z chorizo
i warzywami oraz wegetariańskiej z dużą ilością sezonowych warzyw. Serwowany na gorąco quiche skomponuje się z rozgrzewającą zimową herbatą, klasyczną kawą lub owocowym koktajlem czy też świeżym sokiem.

A może… herbata?

Sezon zimowy w Costa Coffee to nie tylko aromatyczne kawy i przekąski, ale także… rozgrzewające herbaty! Czarna herbata zimowa z dodatkiem imbiru, żurawiny, rozmarynu, a także plasterka świeżej pomarańczy lub grejpfruta to propozycja dla miłośników intensywnych, nieoczywistych smaków. Inną propozycją jest Cydrowy czar – napój jabłkowy serwowany na ciepło, rozgrzewający, ale pobudzający w smaku i orzeźwiający, z domieszką cynamonu, anyżu i pomarańczy.

Śniadania w kawiarniach Costa Coffee będą serwowane każdego dnia do godz. 12:00. Lunche natomiast – będą dostępne dla gości po godz. 12:00.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 04.11.2019
Aktualizacja: 04.11.2019