W nadchodzącym sezonie miłośnicy jedzenia posiłków poza domem będą mieli okazję spróbować nowości w menu. Brioszka, czyli delikatna drożdżowa bułeczka z łososiem, quiche, a może po prostu potrójny tost Caprese?
Jedną z propozycji śniadaniowych jest tost Caprese – potrójny tost wegetariański serwowany
z grillowanymi sezonowymi warzywami, mozzarellą, a także z łagodnym w smaku zielonym i czerwonym pesto. Zarówno do tostu, jak i do brioszki dodawany jest oryginalny sos guacamole sprowadzany prosto z Meksyku. W zimowym menu pozostają croissanty, jogurty oraz szeroka oferta smakowa bagietek.
W ofercie lunchowej natomiast króluje quiche w dwóch wersjach smakowych: mięsnej z chorizo
i warzywami oraz wegetariańskiej z dużą ilością sezonowych warzyw. Serwowany na gorąco quiche skomponuje się z rozgrzewającą zimową herbatą, klasyczną kawą lub owocowym koktajlem czy też świeżym sokiem.
A może… herbata?
Sezon zimowy w Costa Coffee to nie tylko aromatyczne kawy i przekąski, ale także… rozgrzewające herbaty! Czarna herbata zimowa z dodatkiem imbiru, żurawiny, rozmarynu, a także plasterka świeżej pomarańczy lub grejpfruta to propozycja dla miłośników intensywnych, nieoczywistych smaków. Inną propozycją jest Cydrowy czar – napój jabłkowy serwowany na ciepło, rozgrzewający, ale pobudzający w smaku i orzeźwiający, z domieszką cynamonu, anyżu i pomarańczy.
Śniadania w kawiarniach Costa Coffee będą serwowane każdego dnia do godz. 12:00. Lunche natomiast – będą dostępne dla gości po godz. 12:00.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.