Costa Coffee poszerza portfolio w Poznaniu

Udostępnij artykuł
Marka zajęła obszerny lokal o powierzchni ponad 100 mkw. w prestiżowej lokalizacji przy Szachownicy w Pasażu. Klienci Starego Browaru mogą już skosztować kawy i innych produktów w nowej kawiarni sieci.

– Costa Coffee witamy w Starym Browarze po raz drugi – mówi Renata Gralec, dyrektor Centrum Stary Browar.  – Wcześniej, przez ponad 12 lat kawiarnia funkcjonowała w Atrium, na początku jeszcze jako Coffee Heaven. Costa wraca do nas w wielkim stylu: brand wprowadził do Browaru swój najnowszy koncept, który jest nie tylko atrakcyjny wizualnie i zgodny z najnowszymi wnętrzarskimi trendami, ale stawia na pierwszym miejscu wygodę klientów i najwyższą jakość produktów – zarówno flagowych tradycyjnych kaw, jak i menu lunchowo-deserowego.

W nowej kawiarni zaaranżowano przestronną strefę dla gości z kanapami i klubowymi fotelami inspirowanymi kultowymi modelami z lat 60. i 70. Siedziska obite są tkaninami w modnych odcieniach granatu i szarości oraz flagowym kolorze brandu, tzw. “Costa Red”. Wnętrze nowej Costy ocieplają rośliny doniczkowe, boazeria i drewniane dekoracje, inspirowane m.in. latte artem – rysunkami i wzorami z mleka na powierzchni kawy.

Nowa kawiarnia z lokalnym akcentem

Charakterystycznym elementem kawiarni w Starym Browarze jest ledon z napisem “Kubizm, manieryzm, KAWIZM”. Costa Coffee podobne hasła kreuje dla wielu swoich konceptów, nawiązując do lokalnych kontekstów (np. “Miodzio Kawa” w kawiarni przy Miodowej w Warszawie). Artystyczne DNA Starego Browaru zainspirowało słowną zabawę z nazwami kierunków w sztuce i ustanowienie “Kawizmu” hasłem przewodnim nowej lokalizacji Costa Coffee.

Dzięki otwarciu przeszkleń wnętrze Costa Coffee zintegrowane jest z przestrzenią wspólną Centrum, co ułatwia dostęp do baru kawowego oraz widoczność produktów. Część stolików i wygodne fotele ustawiono na Szachownicy, tuż przy głównym ciągu komunikacyjnym na parterze Pasażu. Kawiarnia zlokalizowana jest obok wyjścia do Parku Starego Browaru, który o tej porze roku jest jednym z ulubionych miejsc wypoczynku Poznaniaków w centrum miasta. Po długim weekendzie majowym Costa Coffee planuje oficjalny event otwarciowy dla klientów nowej kawiarni w Starym Browarze.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ  2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 29.04.2019
Aktualizacja: 30.04.2019