Cukiernia hotelu Raffles Europejski wspiera Kampanię na rzecz Walki z Rakiem Piersi

Udostępnij artykuł
W październiku br. w ofercie cukierni Lourse – znajdującej się Raffles Europejski Warsaw – pojawi się różowy deser, stworzony przez szefa Dawida Makurata, z okazji przystąpienia Lourse do tegorocznej edycji Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi.

Cena deseru wyniesie 24 zł, a 20 proc. ze sprzedaży zostanie przekazane na wsparcie naukowych badań medycznych nad rakiem piersi u kobiet z mutacją genu BRCA1, prowadzonych w Ośrodku Nowotworów Dziedzicznych w Pomorskim Uniwersytecie Medycznym w Szczecinie, pod kierownictwem Profesora Jana Lubińskiego.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Przedwojenna cukiernia Lourse była słynna w całej Warszawie, a dzisiaj zaprasza we współczesnej odsłonie w hotelu Raffles Europejski Warsaw. Lourse Warszawa powraca do czasów świetności, zarówno w kwestii wystroju wnętrz, jak i menu słodkich wypieków, które z pewnością̨ znajdą stałych wielbicieli wśród hotelowych gości, jak i mieszkańców stolicy.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 22.08.2018
Aktualizacja: 22.08.2018