Deli Catering ze świąteczną propozycją dla zabieganych

Udostępnij artykuł
Jedną z zalet korzystania z cateringu wielkanocnego jest bez wątpienia oszczędność czasu. Nie od dziś wiadomo bowiem, że przyrządzanie świątecznych dań należy do niezwykle pracochłonnych. Nie zawsze jednak możemy pozwolić sobie na wiele godzin, spędzonych w kuchni. Oprócz tego są także i tacy, dla których gotowanie jest zwyczajnie zbyt dużym wyzwaniem.

Należy jednak pamiętać, że catering to nie tylko ratunek dla zapracowanych.  – Catering to również doskonałe wsparcie dla tych osób, które czas spędzony przy przygotowaniach w kuchni wolą zamienić na relaks w gronie najbliższych – podkreśla Damian Wiatrak, dyrektor zarządzający w firmie Deli Catering. – To także świetne rozwiązanie dla tych wszystkich, którzy chcą spróbować czegoś innego i nieco poeksperymentować – przekonuje Damian Wiatrak.

Na jakie dania warto postawić podczas świąt wielkanocnych? Choć trend zdrowego odżywania oraz czerpania kulinarnego z różnych stron świata coraz mocniej odciska swoje piętno na naszej kuchni, do łask powróciły akcenty z dań stricte klasycznych, staropolskich. Warto jednak podkreślić, że powrót do tradycji nie musi oznaczać całkowitego zerwania z kuchenną innowacją – pomimo, że wybierane są obecnie tradycyjne wersje świątecznych dań, możliwe są przecież także ich alternatywne wersje.

Na koniec warto dodać, że doświadczona firma cateringowa pomoże nam nie tylko w wyborze samego menu – na jej pomoc możemy również liczyć zarówno w kwestii sposobu podania potraw, jak i w nakryciu do stołu czy rozłożeniu zastawy stołowej i sztućców.

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

 

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 17.04.2019
Aktualizacja: 17.04.2019