Deser czy piernik, czyli nowa oferta Grycana

Udostępnij artykuł
Już od 30 października na gości będzie czekała nowa oferta specjalna, a w niej wyjątkowe połączenie smaków w deserze lodowym Słodko-słone Banoffi oraz Piernik Staropolski do każdej kawy, herbaty lub czekolady dostępny za 6,90 zł.

Kochamy Desery i uważamy, że doskonale smakują przez cały rok. Na osłodę co raz krótszych jesiennych dni proponujemy deser Słodko-słone Banoffi, gdzie słodycz kajmaku przełamuje intensywny smak słonych orzeszków. Dodatkowo, dla wielbicieli tradycyjnych smaków do oferty powraca nasz Piernik Staropolski, wypiekany we własnej pracowni cukierniczej na bazie sprawdzonej, rodzinnej receptury. Serdecznie zapraszamy! – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.

W ofercie specjalnej znajdują się:

  • Słodko-słone Banoffi – trzy porcje lodów – Smak Deserowy panna cotta z kajmakiem i słonymi orzeszkami, lody śmietankowe oraz słone masło orzechowe. Uzupełnieniem deseru jest dojrzały banan, zbożowe ciasteczka, polewa karmelowa oraz słone orzeszki arachidowe. Cena deseru to 19,90 zł.
  • Piernik Staropolski – jego smak jest zasługą tradycyjnej, rodzinnej receptury pochodzącej z Kresów Wschodnich i starannie wyselekcjonowanych składników: miodu z zaprzyjaźnionej pasieki, mieszanki aromatycznych, korzennych przypraw, bakalii i gotowego karmelu. Każdy piernik jest przekładany domowymi powidłami śliwkowymi, a następnie ręcznie oblewany czekoladą i przyozdabiany orzechami włoskami. W zestawie z dowolną kawą, czekoladą lub herbatą kosztuje tylko 6,90 zł.

Oferta dostępna jest od 30 października do 5 grudnia 2019, we wszystkich lodziarnio-kawiarniach sieci Grycan – Lody od pokoleń.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 30.10.2019
Aktualizacja: 30.10.2019