Diament Forbes dla Best Coffee Systems

Udostępnij artykuł
Marka została doceniona w kategorii firm o przychodach od 5 do 50 mln zł. Przyznane wyróżnienie to kolejne potwierdzenie nieustannego rozwoju firmy, które ma odzwierciedlenie w pozycji rynkowej i wynikach finansowych.

Wywiadownia gospodarcza Bisnode Polska we współpracy z miesięcznikiem Forbes, przygotowała zestawienie najdynamiczniej rozwijających się firm w Polsce, którym  przyznała pozytywny rating wiarygodności. Jednym z kryteriów dla firm, żeby znaleźć się w zestawieniu była rentowność, określana na podstawie wskaźników EBIT i ROA, wysoka płynność finansowa oraz brak zaległości w płatnościach.

W zestawieniu znalazły się firmy, które w trzech ostatnich latach najszybciej zwiększały swoją wartość. Laureat Diamentów Forbes musi udokumentować wzrost wartości minimum 15 proc. w ciągu ostatnich trzech lat, następnie Bisnode Polska zbiera dane o podmiotach gospodarczych, które złożyły w terminie raporty do KRS.

W województwie dolnośląskim Diamentem Forbes zostało wyróżnionych ponad sto firm, w tym firma Best CS ze średnią ważoną wzrostu na poziomie 52 proc. Drugie miejsce firmy Best CS w segmencie: sprzedaż rankingu Forbes w kategorii firm o przychodach pomiędzy 5, a 50 mln zł to dowód konsekwentnych działań na rzecz rozwoju branży gastronomicznej. Efektem owocnej współpracy Best CS ze swoimi partnerami biznesowymi jest ugruntowana pozycja na rynku, stabilna kondycja finansowa oraz kreowanie nowych trendów w branży gastronomicznej poprzez nieustanny rozwój urządzeń i usług w portfolio firmy.

– Wychodząc naprzeciw wysokim wymaganiom naszych klientów oferujemy profesjonalne doradztwo, indywidualny projekt i kompleksowe wyposażenie każdego zaplecza gastronomicznego w całej Polsce. Każdego dnia dokładamy starań, żeby zarówno nasi klienci jak i goście odwiedzający ich lokale czuli, że spotkali się z najwyższym poziomem obsługi. To prestiżowe wyróżnienie, które zostało przyznane Best CS jest również zasługą naszych klientów, którzy nam zaufali i długofalowo rozwijają swoje firmy we współpracy z Best CS – mówi Urszula Stryjek, prezes zarządu Best CS.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 30.05.2019
Aktualizacja: 30.05.2019