Druga Banjaluka już wkrótce zaprosi gości

Udostępnij artykuł
Pierwszy lokal pod tym szyldem rozpoczął swoją działalność 15 lat temu przy ul. Szkolnej 2.4 w Warszawie. Na 30 listopada zaplanowano otwarcie drugiej restauracji przy ul. Podwale 29, w miejscu, gdzie wcześniej działał Mazal Tov.

Lokal z kuchnią bałkańską zacznie działać w Andrzejki, więc z tej okazji zaplanowano między innymi wróżby, muzykę na żywo, rakija shot bar, ale również promocję – za wszystkie dania z karty zapłacimy 50 proc. taniej. Promocja obowiązuje również 1 grudnia. Dla każdego gościa przewidziano powitalny poczęstunek. Restauracja dysponuje miejscami na eventy – 100 miejsc siedzących i 150 koktajlowych.

W menu znajdziemy m.in: ramstek – rostbef marynowany w ziołach, hummus, zupę rybną z mulami i dorszem, steki, łapatkę jagnięcą, kotleciki z siekanej wołowiny i wieprzowiny oraz baraniny.

Banjaluka przy Szkolnej otwarta jest od poniedziałku do czwartku do 12:00 do 24:00, w piątek i sobotę od 12:00 do 3:00, a w niedzielę od 12:00 do 22:00. Z kolei nowy lokal zlokalizowany przy ul. Podwale będzie czynny od poniedziałki do soboty do 12:00 do 24:00, a w niedzielę do 12:00 do 22:00.

Koncept należy do grupy, która w swoim portfolio posiada także restauracje Aioli oraz Momu.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ / PAŹDZIERNIK 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.



Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 25.11.2019
Aktualizacja: 25.11.2019