Elektrownia Powiśle z nowym najemcą

Udostępnij artykuł
W inwestycji nieustannie rozwijana jest oferta gastronomiczna. Tym razem obiekt szykuje coś specjalnego dla fanów słodkości. W Elektrowni pojawi się pączkarnia i lodziarnia Vita Cafe, która otworzy swój lokal o powierzchni ponad 110 mkw. na parterze budynku biurowego przy ulicy Zajęczej. Otwarcie zaplanowane jest na wiosnę 2020 r.

Kawiarnia swoim wystrojem i panującą tam atmosferą idealnie wpisze się w postindustrialny, loftowy klimat całego projektu, który dzięki różnorodnej ofercie handlowo-rozrywkowo-gastronomicznej będzie tętnił życiem od rana do późnych godzin wieczornych.

– Zależy nam, by w Elektrowni Powiśle znalazły się sprawdzone koncepty gastronomiczne, utożsamiane nie tylko z wyjątkowym smakiem i jakością, ale też takie, które są autentyczne i oferują klientom wartość dodaną. Jestem przekonany, że Vita Cafe świetnie wpisuje się w ideę całego projektu, a oferta kawiarni przypadnie do gustu przede wszystkim tym, którzy doceniają naturalność, świeżość produktów i tradycję wykonania. Vita Cafe to z pewnością jedno z tych miejsc, w którym goście odwiedzający Elektrownię będą pić popołudniową kawę, smakując świeże pączki, relaksować się w przerwie między zakupami czy spotykać się z przyjaciółmi na wyjątkowym deserze – komentuje Dariusz Domański, associate partner, development and leasing director, White Star Real Estate.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 28.08.2019
Aktualizacja: 28.08.2019