Etno Cafe poszerza portfolio

Udostępnij artykuł
Sieć wzbogaciła się o kolejny punkt. Nowa lokalizacja pojawiła się w Gdyni i tym samym stała się 19. kawiarnią należącą do Etno Cafe. Od 23 marca goście mogą spróbować kawy tej marki, korzystając z usług Centrum Handlowego Batory.

Etno Cafe Batory ma kształt wyspy i znajduje się na parterze galerii, tuż przy wejściu głównym. Kawiarnia stanowi wejście do strefy Food Hall, która gromadzi lubiane koncepty gastronomiczne. Zlokalizowana w samym sercu miasta, ma szansę stać się jednym z najważniejszych punktów na kawowej mapie Gdyni.

Kawomaniacy znajdą tu kraftowe kawy, które w dużej mierze przez port w Gdyni docierają do Polski z plantacji w Ameryki Południowej, Afryce i Azji. Do tego: autorskie desery, bajgle oraz dwie nowości – Cold Brew Coffee Nitro z nalewaka i Brew Bar, czyli miejsce, w którym zaparzane są kawy alternatywne.

Kawiarnia nawiązuje designem do najbardziej charakterystycznych i lubianych lokali sieci – stąd kultowe już wzory roślinne, przykuwający uwagę neon Etno Cafe i znany motyw papug. Lokal został wyposażony także w musztardowo-butelkowe fotele łódzkiej firmy 366 Concept, która wskrzesza XX-wieczne ikony polskiego wzornictwa.

– Nie zwalniamy tempa. Kontynuujemy naszą strategię dynamicznego rozwoju, powiększając rodzinę Etno Cafe o kolejne punkty na mapie Polski. Już w kwietniu kolejne otwarcie – pierwsza kawiarnia naszej sieci zawita do Łodzi – powiedział Łukasz Mrowiński, CEO Etno Cafe.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LUTY – MARZEC 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 25.03.2019
Aktualizacja: 27.03.2019