Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Expo Sweet 2020

23 lutego 2020 - 26 lutego 2020

Expo Sweet to największe w Polsce (i w Europie Centralnej) targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W roku 2019 odwiedziło je niemal 25 000 osób z Polski i zagranicy (głównie Czech, Słowacji, Białorusi, Ukrainy, Niemiec, ale także z Włoch). W związku z dynamicznym rozwojem cukiernictwa i lodziarstwa w Polsce należy się spodziewać jeszcze większego sukcesu w przyszłym roku.

Oprócz części targowej zaplanowane były także liczne konkursy rangi mistrzowskiej, między innymi Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów, które odbyły się pod patronatem FIPGC. Zwycięzca Mistrzostw będzie reprezentował Polskę w CAKE DESIGNERSWORLD CHAMPIONSHIP 2020 w Mediolanie podczas targów HOST.

W lutym 2019 odbyła się jedenasta edycja tej imprezy. Targi rozpoczęły się w niedzielę 17 lutego. Po raz drugi w hali Centrum Expo XXI Warszawa przy ul. Prądzyńskiego 12/14 – jednym z największych kompleksów hal wystawienniczych w Warszawie. W 2019 roku zorganizowaliśmy wspaniałe konkursy, w których wzięli udział najlepsi specjaliści branży cukierniczej i lodziarskiej z całej Polski i zagranicy. Zadbaliśmy także o bogatą ofertę szkoleń i seminariów. Ale przede wszystkim zgromadziliśmy najważniejsze firmy oferujące maszyny i surowce dla cukierników, piekarzy, lodziarzy ale też właścicieli kawiarni, restauracji oraz wszelkich innych obiektów, w których serwuje się „coś słodkiego”.

Do udziału w targach Expo Sweet 2020 zapraszamy wszystkie firmy, dla których rynek cukierni, lodziarni jest ważny.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Szczegóły

Początek:
23 lutego 2020
Koniec:
26 lutego 2020
Kategoria Wydarzenie:
Wydarzenie Tagi:
, , , ,
Witryna internetowa:
http://www.exposweet.pl/