Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Kongres Szefów Kuchni

9 października 2019

To największe spotkanie szefów kuchni w Polsce. Jak co roku, szefowie z całej Polski, wymieniają się doświadczeniami oraz wysłuchują szeregu merytorycznych wystąpień, a także zapoznają się z wyselekcjonowaną ofertą dostawców dla branży HoReCa. Kongres odbędzie się 9 październik w EXPO XXI w Warszawie.

Każdy z wymienionych powyżej elementów wydarzenia jest niezwykle istotny. Szefowie kuchni poddani są dużej presji i pracują niezwykle intensywnie. Często zapominają, że na co dzień borykają się z dokładnie tymi samymi problemami, co ich koledzy po fachu. Kongres Szefów Kuchni to okazja do tego, by porozmawiać z innymi szefami. Wydarzenie to jest dla wielu zabieganych szefów także jedynym momentem, kiedy mogą na spokojnie spróbować nowych pojawiających się na rynku produktów i przeanalizować dostępną ofertę spożywczą i sprzętową.

Kongres Szefów Kuchni od czterech lat podkreśla istotną rolę menedżerskich kompetencji wśród szefów. Misją wydarzenia jest umożliwienie rozwoju tych umiejętności. Dlatego w tym roku program jest niezwykle bogaty. Znajdą się w nim tematy takie jak:

  • Szef kuchni – Mistrz, Lider czy Manager?
  • Skuteczne zarządzanie personelem czyli szef kuchni, który potrafi mądrze wymagać. Stabilny i zgrany zespół na trudnym rynku pracy.
  • Relacje Szefa Kuchni z Menedżerem – podstawa sukcesu restauracji.
  • „Rewolucja kulinarna w kontekście trendów” czyli o rozwoju współczesnego rynku, szansach i zagrożeniach; o tym, jak zmienia się gastronomia, dlaczego i po co , jak robić biznes i odnaleźć się w nowej trudnej rzeczywistości kulinarnej.
  • Czy to możliwe, że używająca tańszych produktów, restauracja zarobi mniej? Czy wiesz co serwujesz?
  • Roślinne dania od kuchni – po co? Jak? Dla kogo? Czy już teraz?
  • Badania, trendy, realizacje – polska gastronomia i rosnąca popularność weganizmu.

Jak co roku nie zabraknie debat o palących problemach branży. Rozwój wydarzenia możliwy jest dzięki  Partnerom Kongresu, a przede wszystkim Partnerom Strategicznym, tj. Hendi, Grafen i Fine Dine.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Szczegóły

Data:
9 października 2019
Witryna internetowa:
https://kongresszefowkuchni.pl/

Miejsce wydarzenia

Centrum Expo XXI w Warszawie