Fanex partnerem gastronomicznym Suntago

Udostępnij artykuł
Producent sosów dla branży HoReCa, nawiązał współpracę z największym zadaszonym parkiem wodnym w Europie. W ramach umowy, koncepty gastronomiczne zlokalizowane na terenie parku, będą korzystać z sosów, przypraw oraz dodatków gastronomicznych wytwarzanych przez Fanex.

Suntago Wodny Świat to pierwszy etap projektu Park of Poland, który rozpoczął właśnie działalność w podwarszawskiej miejscowości Wręcza, w gminie Mszczonów, w województwie mazowieckim.

W Suntago na gości czeka pięć różnych restauracji (między innymi z kuchnią polską, włoską czy amerykańską), kawiarnia oraz pięć barów, z czego trzy zlokalizowane są w wodzie. Fanex będzie odpowiedzialny za dostarczanie do restauracji swoich popularnych sosów, przypraw Fusion Spices oraz naturalnych dodatków spożywczych – Tres Amigos.

Suntago Wodny Świat to pierwsze tego typu miejsce w Polsce i zarazem niezwykle wyjątkowa inwestycja na skalę europejską. Cieszymy się, że możemy wspierać ten niezwykły projekt, z którego korzystać będzie zapewne wielu Polaków oraz gości z zagranicy. Jesteśmy bardzo dumni, że w pewnym stopniu, będziemy współtworzyć ofertę gastronomiczną Suntago. Myślę, że nasze ponad 30-letnie doświadczenie na rynku HoReCa, będzie cennym wsparciem dla tego miejsca oraz spotka się z dużą sympatią Gości z niego korzystających – mówi Piotr Kubiczek, dyrektor handlowy w Fanex.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.02.2020
Aktualizacja: 27.02.2020