Food Business Awards 2017 przyznane!

Udostępnij artykuł

Food Business Awards już od sześciu lat towarzyszy naszemu Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Konkurs służy promocji najlepszych firm, lokali i restauracji. Jest także formą uznania dla właściciela oraz wszystkich pracowników.

Należy podkreślić, że zgłoszenie oraz udział w konkursie nie wiążą się z zupełnie żadną opłatą!

Serdeczne podziękowania dla wszystkich Jurorów, czyli prelegentów i panelistów tegorocznej edycji, którzy mimo wielu obowiązków, poświęcili swój czas i zaangażowali się w rozstrzygnięcie konkursu.

LISTA FINALISTÓW I ZWYCIĘZCÓW FOOD BUSINESS AWARDS 2017

Kategoria: Debiut konceptu gastronomicznego
Finaliści:
Bistro Ślimaka
Krasin 16A
Właściciel: P.P.H.U. Eko Snails Garden

Amrit Sweets & Coffee
ul. Targowa 72, Warszawa
Właściciel: Amrit

Farina Bianco
Al. Piłsudskiego 14, Łódź
Właściciel: Central Fund of Immovables

Biała – zjedz i wypij
ul. Francuska 2, Warszawa
Właściciel: Grupa Warszawa

ZWYCIĘZCA
Farina Bianco

Kategoria: Nowatorska strategia marketingowa
Finaliści:
EKOlogika
Właściciel: EKOlogika Aneta Sakowicz

Etno Cafe
Właściciel: Etno Cafe

Momu Pieczemy Dymem
Właściciel: Gastro Concept

Dobra Karma Eat & Rest
Właściciel: Dakini Spółdzielnia Socjalna

ZWYCIĘZCA
Etno Cafe

Kategoria: Efektywny rozwój marki
Finaliści:
Etno Cafe
Właściciel: Etno Cafe

Green Cafe Nero
Właściciel: Green Coffee

Gringo Bar
Właściciel: Gringo Bar

ZWYCIĘZCA
Gringo Bar

Kategoria: Najciekawszy wystrój / design
Finaliści:
Etno Cafe
ul. Marszałkowska 87, Warszawa
Właściciel: Etno Cafe

Momu Pieczemy Dymem
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
Właściciel: Gastro Concept

Panorama Sky Bar
Aleje Jerozolimskie 65/79, Warszawa
Właściciel: spółka LIM

Weranda lunch & wine
ul. Półwiejska 42, Poznań
Właściciel: Jan Poniński The Future

ZWYCIĘZCA
Momu Pieczemy Dymem

Kategoria: Koncept street food / food truck
Finaliści:
Gringo Bar
Właściciel: Gringo Bar

Organic Coffee bus
Właściciel: Organic Project Błaszczyk Hancock

Święta Krowa
Właściciel: Marcin Czerwiński Święta Krowa

ZWYCIĘZCA
Gringo Bar

Kategoria: Fast-food
Finaliści:
Amrit Oriental Food
ul. Kondratowicza 25, Warszawa
Właściciel: Amrit

Salad Story Blue City
Aleje Jerozolimskie 179, Warszawa
Właściciel: Salad Story

Makarun Spagetti & Salad
ul. Świętego Tomasza 10, Kraków
Właściciel: KST Gastro Group Marcin Szworak

ZWYCIĘZCA
Amrit Oriental Food

Kategoria: Stołówka / kantyna/ restauracja pracownicza
Finaliści:
Dave B Taste 5
Neo Park, ul. Cybernetyki 10, Warszawa
Właściciel: Sodexo Polska

A nóż widelec
ul. Rewolucji 1905 r. 50/52, Łódź
Właściciel: A nóż widelec

ZWYCIĘZCA
A nóż widelec

Kategoria: Kawiarnia – Bistro
Finaliści:
Green Cafe Nero
Al. Komisji Edukacji Narodowej 18, Warszawa
Właściciel: Green Coffee

Batida pl. Konstytucji
ul. Marszałkowska 53, Warszawa
Właściciel: Batida

Etno Cafe
ul. Marszałkowska 87, Warszawa
Właściciel: Etno Cafe

ZWYCIĘZCA
Etno Cafe

Kategoria: Restauracja hotelowa
Finaliści:
Restauracja Destylarnia
ul. Mierzęcin 1, Dobiegniew
Właściciel: Pałac Mierzęcin Novol

Regionalna Nosalowy Dwór
ul. Balzera 21, Zakopane
Właściciel: Nosalowy Dwór

U Biskupów
ul. Zamkowa 1, Janów Podlaski
Właściciel: Arche

ZWYCIĘZCY ex aequo
Regionalna Nosalowy Dwór
Restauracja Destylarnia

Kategoria: Restauracja bez obsługi kelnerskiej
Finaliści:
Meat and Fit – Slow Food
ul. Piastowska 15, Tarnowskie Góry
Właściciel: 7 Street Łukasz Błażejewski

Amrit Oriental Food
ul. Kondratowicza 25, Warszawa
Właściciel: Amrit

Roma, Strążyska 39
ul. Strążyska 39, Zakopane
Właściciel: W&L L.Sierpiński, W.Mitan

ZWYCIĘZCA
Roma Strążyska 39

Kategoria: Restauracja z obsługą kelnerską działająca w sieci
Finaliści:
Weranda lunch & wine
ul. Półwiejska 42, Poznań
Właściciel: Jan Poniński The Future

Bułkę przez Bibułkę
ul. Puławska 24, Warszawa
Właściciel: Applecore Dojnikowski

Zielona Weranda caffe & ristorante
ul. Paderewskiego 7, Poznań
Właściciel: Stare Miasto Weranda

ZWYCIĘZCA
Weranda lunch & wine

Kategoria: Restauracja z obsługą kelnerską działająca indywidualnie
Finaliści:
Wyspa Wisła
ul. Rekreacyjna 1, Stężyca
Właściciel: Towarzystwo Przyjaciół Stężycy

Farina Bianco
Al. Piłsudskiego 14, Łódź
Właściciel: Central Fund of Immovables

Restauracja Destylarnia
ul. Mierzęcin 1, Dobiegniew
Właściciel: Pałac Mierzęcin Novol

ZWYCIĘZCA
Farina Bianco

Kategoria: Restauracja – tradycyjna kuchnia polska
Finaliści:
Biała – zjedz i wypij
ul. Francuska 2, Warszawa
Właściciel: Grupa Warszawa

U Biskupów
ul. Zamkowa 1, Janów Podlaski
Właściciel: Arche

Restauracja Regionalna Nosalowy Dwór
ul. Balzera 21, Zakopane
Właściciel: Nosalowy Dwór

ZWYCIĘZCA
Restauracja Regionalna Nosalowy Dwór

Kategoria: Restauracja – tradycyjne kuchnie świata
Finaliści:
Momu Pieczemy Dymem
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
Właściciel: Gastro Concept

Restauracja u Kretschmera
ul. Kopernika 64, Łódź
Właściciel: Arche

Amrit Oriental Food
ul. Kondratowicza 25, Warszawa
Właściciel: Amrit

ZWYCIĘZCA
Momu Pieczemy Dymem

Kategoria: Najlepsze menu
Finaliści:
Restauracja Halka
ul. Zaruskiego 5, Zakopane
Właściciel: Platan Hotels & Resorts

Gringo Bar Salsownia Koszyki
Hala Koszyki ul Koszykowa 63, Warszawa
Właściciel: Gringo Bar

Restauracja u Kretschmera
ul. Kopernika 64, Łódź
Właściciel: Arche

ZWYCIĘZCY ex aequo
Gringo Bar Salsownia Koszyki
Restauracja Halka

Organizatorem jest BROG Marketing – platforma mediów skutecznej komunikacji B2B, właściciel czasopism: Świat Hoteli, Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee, Stacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Paliwowego PetroTrend.

Kontakt:
Marta Kudosz – redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne
tel.: 664 463 089, 22 290 66 11
m.kudosz@brogmarketing.pl

www.foodbusinesssforum.pl

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 14.09.2017
Aktualizacja: 14.09.2017