Food Business Awards 2018 przyznane!

Udostępnij artykuł
Co to były za emocje! W organizowanym przez nas, tegorocznym konkursie Food Business Awards 2018 w 16 kategoriach Jury wyłoniło aż 19 zwycięzców! Uroczysta Gala z kolacją, podczas której wręczono nagrody odbyła się w poniedziałek 24 września w Sheraton Warsaw Hotel na zakończenie XVI Food Business Forum 2018.

Organizowany przez BROG B2B wydawcę m.in. czasopism Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee oraz portalu Horecanet.pl konkurs Food Business Awards to unikalna okazja do promocji najlepszych firm i lokali gastronomicznych w Polsce, a także wyjątkowa możliwość uhonorowania pracy i osiągnięć właścicieli oraz personelu. To również narzędzie służące kształtowaniu pozytywnego wizerunku całej branży w naszym kraju. Jury konkursu złożone jest z prelegentów i panelistów dorocznego Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Zgodnie z punktacją przez nich przyznaną, wybierani są finaliści oraz zwycięzcy poszczególnych kategorii. Zgłoszenie, udział w konkursie oraz całodziennym Forum nigdy nie wiąże się z żadną opłatą!

PEŁNA LISTA FINALISTÓW I ZWYCIĘZCÓW FOOD BUSINESS AWARDS 2018

KATEGORIA: KONCEPT STREET FOOD / FOOD TRUCK

Finaliści:
Gringo Bar
Właściciel: Gringo Bar

Morze Pasta
Właściciel: Stay Inn

Makarun Spaghetti and Salad
Właściciel: KST Gastro Group Marcin Szworak

Zwycięzca: Gringo Bar

KATEGORIA: FAST FOOD

Finaliści:
Makarun Spaghetti and Salad
ul. Grochowska 207, Warszawa
Właściciel: KST Gastro Group Marcin Szworak

5 Składników
ul. Chmielna 13/4, Warszawa
Właściciel: Pacific Invest

WrapMe! by Salad Story
ul. Wołoska 12, Warszawa
Właściciel: Silver Spoon

Zwycięzca: WrapMe! by Salad Story

KATEGORIA: STOŁÓWKA/ KANTYNA / RESTAURACJA PRACOWNICZA

Finaliści:
Meating Point Restaurants
ul. Azymutalna 11, Gdańsk
Właściciel: Meating Point Restaurants

AïOLI Cantine Bar Café Deli
ul. Świętokrzyska 18, Warszawa
Właściciel: M. Wachowicz i Wspólnicy

Kuchnia za Ścianą
Pl. Hallera 6, Warszawa
Właściciel: Arche Restauracje

Zwycięzca: Meating Point Restaurants

KATEGORIA: KAWIARNIA – BISTRO

Finaliści:
Etno Café Metro Politechnika
ul. Waryńskiego 3A, Warszawa
Właściciel: Etno Cafe

AïOLI Cantine Bar Café Deli
ul. Świętokrzyska 18, Warszawa
Właściciel: M. Wachowicz i Wspólnicy

Bułkę przez Bibułkę Śródmieście
ul. Zgoda 3, Warszawa
Właściciel: Applecore Dojnikowski

Weranda Caffe
ul. Świętosławska 10, Poznań
Właściciel: Weranda Family

Green Caffè Nero Gold
Pl. Trzech Krzyży 10/14, Warszawa
Właściciel: Green Coffee

Zwycięzcy: Green Caffè Nero Gold, Etno Café Metro Politechnika

KATEGORIA: RESTAURACJA HOTELOWA

Finaliści:
Restauracja Halka znajdująca się w Hotelu Aries w Zakopanem

MONO Kitchen zlokalizowana w gdańskim Hotelu Stay inn przy ul. Piwnej

Restauracja Four miesząca się w Hotelu Grand Ascot w Krakowie

Zwycięzca: Restauracja Halka

KATEGORIA: RESTAURACJA BEZ OBSŁUGI KELNERSKIEJ

Finaliści:
Kuchnia za Ścianą
Pl. Hallera 6, Warszawa
Właściciel: Arche Restauracje

WrapMe! by Salad Story
ul. Wołoska 12, Warszawa
Właściciel: Silver Spoon

Bułkę przez Bibułkę Mokotów
ul. Puławska 24, Warszawa
Właściciel: Applecore Dojnikowski

Mr. Pancake PIZZA BOYZ
ul. Solec 50, Warszawa
Właściciel: Mr. Pancake Piotr Śliwa

Zwycięzcy: Bułkę przez Bibułkę Mokotów, WrapMe! by Salad Story

KATEGORIA: RESTAURACJA – KUCHNIA WEGETARIAŃSKA / WEGAŃSKA

Finaliści:
ORZO People Music Nature
Pl. Konstytucji 5, Warszawa
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy

Kuchnia za Ścianą
Pl. Hallera 6, Warszawa
Właściciel: Arche Restauracje

LIFEMOTIV Zdrowo Zakręceni
ul. Wołoska 12, Warszawa
Właściciel: Lifemotiv Mokotów Wołoska

Zwycięzca: LIFEMOTIV Zdrowo Zakręceni

KATEGORIA: RESTAURACJA – TRADYCYJNA KUCHNIA POLSKA

Finaliści:
Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna
ul. Podwale 25, Warszawa
Właściciel: Plejades-1

MOMU Pieczemy Dymem
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
Właściciel: Gastro Concept

Restauracja Sukiennice
Rynek Główny 3, Kraków
Właściciel: J. Jarczyńska A. Bartczak

Zwycięzca: Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna

KATEGORIA: RESTAURACJA – TRADYCYJNE KUCHNIE ŚWIATA

Finaliści:
Der Elefant
Pl. Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Plejades-2

Jeff’s Pole Mokotowskie
ul. Żwirki i Wigury 32, Warszawa
Właściciel: Plejades-3

Shipudei Berek
ul. Jasna 24, Warszawa
Właściciel: Plejades-5

AïOLI Cantine Bar Café Deli
ul. Świętokrzyska 18, Warszawa
Właściciel: M. Wachowicz i Wspólnicy

Banjaluka
ul. Szkolna 2/4, Warszawa
Właściciel: M. Wachowicz i Wspólnicy

La Iberica
ul. Burakowska 5/7, Warszawa
Właściciel: La Iberica

Zwycięzcy: AïOLI Cantine Bar Café Deli, La Iberica

KATEGORIA: DEBIUT KONCEPTU

Finaliści:
Morze Pasta
Właściciel: Stay Inn

Blue Frog BAR & GRILL
Właściciel: AmRest

WrapMe! by Salad Story
Właściciel: Silver Spoon

ORZO People Music Nature
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy

Zwycięzca: ORZO People Music Nature

KATEGORIA: NOWATORSKA STRATEGIA MARKETINGOWA

Finaliści:
Etno Café
Właściciel: Hamda Trade

AïOLI Cantine Bar Café Deli
Właściciel: M. Wachowicz i Wspólnicy

ORZO People Music Nature
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy

Mr. Pancake PIZZA BOYZ
Właściciel: Mr. Pancake Piotr Śliwa

Zwycięzca: Etno Café

KATEGORIA: RESTAURACJA Z OBSŁUGĄ KELNERSKĄ DZIAŁAJĄCA W SIECI

Finaliści:
AïOLI Cantine Bar Café Deli
ul. Świętokrzyska 18, Warszawa
Właściciel: M. Wachowicz i Wspólnicy

Tutti Santi
ul. Królewska 18, Warszawa
Właściciel: BDB Marketing Serwis Sergiusz Urbaniak

ORZO People Music Nature
Pl. Konstytucji 5, Warszawa
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy

Bułkę przez Bibułkę Śródmieście
ul. Zgoda 3, Warszawa
Właściciel: Applecore Dojnikowski

Zwycięzca: AïOLI Cantine Bar Café Deli

KATEGORIA: RESTAURACJA Z OBSŁUGĄ KELNERSKĄ DZIAŁAJĄCA INDYWIDUALNIE

Finaliści:
Der Elefant
Pl. Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Plejades-2

MOMU Pieczemy Dymem
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
Właściciel: Gastro Concept

Farina Bianco
Al. J. Piłsudskiego 14, Łódź
Właściciel: Central Fund Of Immovables

Zwycięzca: Der Elefant Warszawa

KATEGORIA: EFEKTYWNY ROZWÓJ MARKI

Finaliści:
Green Caffè Nero Gold
Właściciel: Green Coffee

Makarun Spaghetti and Salad
Właściciel: KST Gastro Group Marcin Szworak

Gringo Bar
Właściciel: Gringo Bar

Etno Café
Właściciel: Hamda Trade

Zwycięzca: Etno Café

KATEGORIA: NAJCIEKAWSZY WYSTRÓJ / DESIGN

Finaliści:
Der Elefant
Pl. Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Plejades-2

ORZO People Music Nature
Pl. Konstytucji 5, Warszawa
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy

Green Caffè Nero Gold
Pl. Trzech Krzyży 10/14, Warszawa
Właściciel: Green Coffee

Otto Pompieri
Pl. Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Plejades-2

Mr. Pancake PIZZA BOYZ
ul. Solec 50, Warszawa
Właściciel: Mr. Pancake Piotr Śliwa

Zwycięzca: Der Elefant

KATEGORIA: NAJLEPSZE MENU

Finaliści:
Gringo Bar
ul. Dobra 53, Warszawa
Właściciel: Gringo Bar

Mr. Pancake PIZZA BOYZ
ul. Solec 50, Warszawa
Właściciel: Mr. Pancake Piotr Śliwa

MOMU Pieczemy Dymem
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
Właściciel: Gastro Concept

ORZO People Music Nature
Pl. Konstytucji 5, Warszawa
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy

Zwycięzca: MOMU Pieczemy Dymem

Rozstrzygnięcie konkursu było zwieńczeniem XVI Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2018.
Wszystkim finalistom i zwycięzcom raz jeszcze serdecznie gratulujemy! Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji wydarzenia oraz w konkursie Food Business Awards!
Dostawców zapraszamy do współpracy i uczestnictwa w konkursie Supplier of the Year!

Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat HoteliNowości GastronomiczneSweets & CoffeeStacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 26.09.2018
Aktualizacja: 26.09.2018