Frentzza – Pizza & Friends otworzyła trzeci lokal

Udostępnij artykuł
Marka została wprowadzona na rynek w kwietniu br. przez 7 Street Łukasz Błażejewski. Firma mająca w swoim portfolio takie brandy gastronomiczne jak 7 Street – Bar & Grill, Meet & Fit czy Woody’s otworzyła już trzeci punkt Frentzza. Nowy lokal znajduje się w Żyrardowie.

Pizzeria zlokalizowana jest w zabytkowym kompleksie loftów Stara Przędzalnia. Restauracja działa w formacie bez obsługi gości i w grę wchodzą jedynie dostawy oraz odbiory osobiste.

W planach na najbliższe tygodnie mamy otwarcie drugiego lokalu w Warszawie oraz pierwszego w Płocku – mówi Łukasz Błażejewski, dyrektor generalny 7 Street. –

Frentzza – Pizza & Friends to miejsce, gdzie można zjeść pizzę z doskonałych tradycyjnych produktów, ale także wybrać jedną z wielu w 100 proc. roślinnych pizz, które pozytywnie zaskoczą nie jednego miłośnika mięsa. Wierzymy, że prostota i doskonały produkt broni się sam.

Pizze z menu Frentzza to klasyczne kompozycje z włoskich składników przy zachowaniu umiarkowanych cen. W menu każdy znajdzie coś dla siebie, oprócz klasycznych pizz są też wegańskie pozycje oraz możliwość stworzenia autorskich pizz z dowolnie wybranych składników. Kwintesencją i wyróżnikiem pizzy jest ciasto, którego skład jest tajemnicą handlową, a składa się ono z kompozycji 12 odpowiednio dobranych przypraw tworząc smak, która jest udostępniana lokalom już jako gotowa mieszanka.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 29.06.2020
Aktualizacja: 29.06.2020