Gastronomia wraca do Pendolino

Udostępnij nas na:
Od 27 czerwca dla pasażerów znów dostępna jest przestrzeń, w której można spożyć dania dostępne w menu lub zamówić je u obsługi lub za pomocą aplikacji mWARS do zajmowanego miejsca. W trosce o bezpieczeństwo i komfort podróżnych w strefie gastronomicznej zostały wprowadzone specjalne zasady sanitarne.

Dostępnych jest 50 proc. miejsc, a pasażerów obowiązuje, podobnie jak w całym pociągu, zasłanianie ust i nosa. Maseczkę można zdjąć po zajęciu miejsca przy zdezynfekowanym stoliku. Podróżni sa także zobowiązani do zdezynfekowania rąk przed wejściem do strefy oraz do zachowywania bezpiecznego dystansu. O obowiązujących zasadach informują plakaty znajdujące się przy wejściu do wagonu gastronomicznego, monitory pokładowe oraz komunikaty wygłaszane przez drużynę konduktorską.

Usługa gastronomiczna będzie także stopniowo przywracana w pozostałych kategoriach pociągów: Express InterCity (EIC i EC), InterCity (IC) i Twoich Liniach Kolejowych (TLK).

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.