Giancarlo Russo zaprasza na konkurs kulinarny

Udostępnij artykuł
23 lutego w Hotelu Warszawa Spa & Resort w Augustowie odbędzie się XIV Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”. Autorem i pomysłodawcą jest Giancarlo Russo – najbardziej znany włoski szef kuchni, restaurator i autorytet z zakresu kuchni włoskiej w Polsce. Oficjalny kucharz Episkopatu Polski przygotowujący dania m.in. dla Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek do Polski. Nowości Gastronomiczne, Świat Hoteli i portal Horecanet.pl objęły wydarzenie Patronatem Medialnym.

Wydarzenie patronatem honorowym obejmie Ambasada Włoska w Polsce,  Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, Greckie Stowarzyszenie Kucharzy Poland Branch Office, Stowarzyszenie Włoskich Restauracji i Producentów na Świecie „Ciao Italia2.0” oraz  władze miasta Augustów.  XIV konkurs odbędzie się z udziałem Partnera Bellavita Expo The Excellence of Italy Warsaw 2019.

Arte Culinaria Italiana jest imprezą cykliczną odbywająca się  od 2001 roku w różnych hotelach i restauracjach w całej Polsce. Po pięcioletniej przerwie, w 2016 roku konkurs wrócił w szeregi najważniejszych wydarzeń kulinarnych w kalendarzu imprez gastronomicznych w Polsce. Konkurs ten służy promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących wysoko jakościowe produkty.

Konkurs włoskiej sztuki kulinarnej to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych odbywających się w Polsce, a uczestnicy konkursu to kucharze z wielu najlepszych i uznanych restauracji i hoteli z całej Polski. Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej . Do konkursu dla profesjonalistów zgłaszają się ekipy z hoteli z całej Polski , spośród których jury selekcyjne wyłania 12 najlepszych ekip na podstawie przesłanych zgłoszeń według wytycznych w regulaminie konkursowym.

Jako uatrakcyjnienie wydarzenia odbywa się także konkurs dla Gwiazd – znanych postaci telewizyjnych, które przygotują do oceny jury VIP jedno danie konkursowe.

Współorganizatorem konkursu jest Hotel Warszawa*** Spa & Resort.

Wszystkie materiały niezbędne do zgłoszenia się do konkursu do pobrania poniżej:

Regulamin profesjonaliści

Oświadczenie

DANE – arkusz zgłoszeniowy 2019

DANIE GŁÓWNE- receptura 2019

MAKARON- receptura 2019

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – GRUDZIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 09.01.2019
Aktualizacja: 09.01.2019